• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

GB GBA PSP Game Gear Neo Geo Pocket WonderSwan Handheld Modding Bonanza

onako, stanje je tugaljivo.
Flash Masta je skup i retko ga ima oko 115$ dolara kompatibilnost je ok, moze oko 16 igara da stane u svakom momentu na kart.
a druga solucija je insidegadgets flachcard sa adapterom gde flasujes samo jednu igru na flashcard i dobijes adapter da to radis preko GBxCart RW 1.4 Pro.

Dodata je jos jedna konzola u kolekciju, modovan Wonderswan color.
Iako je WSC stigao i modovan vec neko vreme,morao sa da cekam provodljivu foliju za power dugme inace konzola nije htela da se upali. Sada power dugme radi iz prve.
1000008205.jpg1000008433.jpg
1000008208.jpg

Dva pitanja:
- Ima li neko preporuku za dobre GBC shellove? AliExpress je validan izbor ili ima boljih sajtova? Ostavite link sa konkretnom preporukom, molim.
- Everdrive je i dalje najbolji ali i najskuplji flashcart za gbc?

Pošto je nedavno stigao EZ Flash Omega (klot), konačno sam uhvatio vremena da završim čišćenje, (drop-in) IPS mod i retrobright. Prilično sam zadovoljan kako je ispalo, ekran je jako dobar, ali sumnjam da ću ga mnogo koristiti, čekam ipak neki OLED mod kao što je nedavno izašao za GBC.

IMG_3340.jpegIMG_3341.jpeg
Krenuo sam u ovaj "projekat" GBA SP unhinged. Oh boy... 🤣 Par dana printanja, nerviranja, uklapanja, turpijanja, je*anja-grebanja. Ovo je konacan rezultat. Nije savrseno ali radi posao i u sustini sam zadovoljan! Uzivo je jos lepse.

Svaka chast! To je, dakle, GBA SP, samo napravljen da se ne mozhe preklopiti? Svidja mi se fora. Koja je svrha toga, sem estetika? Ima li mana/prednosti? Nije nikakva kritika, samo sam radoznao. :3

Svaka chast! To je, dakle, GBA SP, samo napravljen da se ne mozhe preklopiti? Svidja mi se fora. Koja je svrha toga, sem estetika? Ima li mana/prednosti? Nije nikakva kritika, samo sam radoznao. :3
Tako je. Shell je neki lik dizajnirao po uzoru na GBP. Imao dam neki gba sp 101 kojem shell nije bio u nekom stanju, pa mi bilo zanimljivo da probam da isprintam sam shell. Tako sam naisao na ovaj unhinged pa sam onda resio da probam njega. 😅 A prednosti i mane sta znam. Nema onog labavog ekrana kad npr legnes i igras se a on landara 🤣

Mozda cu ga ponovo odraditi videcu. Za sada je tako kako je jer ne mogu vise da se bahcem sa tom konzolom 🤣
a zasto ne bi zadrzao original zadnji poklopac, ili kupio zamenski na aliju?

Nije bas za handheld moding, ali svejedno sam se zezao sa ipodima ovih dana pa kacim ovde.
Nabavio sam prvo plavi ipod mini i modovao ga sa 128gb memorije i novom baterijom.
20241114_132438.webp 20241114_132706.webp

Onda je na red stigao pink mini kom je crkao hdd pa je uradjena transplatacija sa ispravnim 6gb hdd iz plavog.
Skoro nisam video simpaticniju stvar od ovih microdrajvova. :D
20241120_195540.webp
U principu otvaranje nije mnogo tesko ali je jako zeznuto ne ostetiti plastiku i aluminijum.Isto potrefiti debljinu hdd nije lako da tockic ne bi ''plivao'' kao i restore softvera na itunes je jako pipav.

Sada imam 3 ispravna minija. Kad sam vec tu gde sam pokusacu da skupim sve boje....posto to je bas ono sto nam u 2024toj treba. :D
20241120_195228.webp
Ostalo je jos da probam da modujem backlight u drugu boju ali to bih provo probao na nekim neispravnim ili krs minijima. :D

A pokrenut je i projekat ocuvanja svih clickwhell igara, jos par igara i tu je sve.
Tutorial ako nekoga zanima

Ja sam ih arhivirao na svoj ipod classic ali ovo je totalno neigrivo. :D

20241120_195444.webp20241120_195418.webp

Ta zuma je jos i ok :D

Ja sam krenuo da skupim sve varijacije/generacije, mada realno 2g mini najbolji. Ako budes radio neki 5g ili bilo koji plasticni napred iskuliraj kineske shellove, ocajni su. A clickwheelove samo oridjidji da se ne nerviras.

Voleo bih da odradim i jedan 5gen posto su laki za otvaranje. Ali naci jedan ocuvan za male pare ce biti tesko, mislim da sam zakasbio na taj voz.
Mini su i meni jako zanimljivi i povoljni za modovanje, ali za koriscenje 6gen classic je zakon.Ja koristim moj originalni imam ga tamo od tipa 2012god samo sam ga modovao 2000mah baterija,256gb sd kartica i zaboravis i kad si ga punio. :D

Back
Top Bottom