Okej pred kraj sam pa mogu malo da saberem utiske
Ova GotG mi je bolja nego filmska verzija, čak je i gluma bolja, likovi su bolje napisani, pogotovo Drax, najviše fora ima i najbolji je ubedljivo. Tj cela postava je extra i hvala bogu nema ga Chris Pratt koji glumi isto u svakom filmu i svakoj ulozi, toliko isforsirano da mi se smučio bukvalno sa istim facama, pogledima i forama. Kada smo kod filmova, GotG mi nikada nije bio nešto u odnosu na neke druge Marvelove filmove, ali ova igra mi je tako legla ko budali šamar i baš u odnosu na neke druge igre, recimo Spidermana, Avengersa i tako to. Fora sa igrom je što od trećine pa do kraja je toliko kako da kažem.. stvari koje se dešavaju su toliko velike da uvek pomisliš, evo sada će kraj, pa onda vidiš da ima sledeći chapter i onda tu još veća sranja i stvari. Baš je ono, blockbuster game u svakom smislu. Okruženja su predivna, planete, stvari koje su na planeti. Knowhere je predobro odrađen. Jebiga sa jedne strane mi krivo što nemaš toliku slobodu ali sa druge mi prija linearno iskustvo koje je kvalitetno odrađeno
Gameplay je do jaja, mada mi se Series X raspadao na jednom ili dva nivoa pred kraj, ako fps nije padao ispod 30, dabogda go išao u wc ceo život i kada je zima. Negde sam pisao, ne sećam se više gde, možda i ovde, da je baš kompleksan battle system i to se kasnije vidi kada se otključa većina skillova za svakog gardijana. Ne sećam se koja igra ovako funkcioniše, ali praktično Starlord ne dealuje toliki damage, više fazon služi kao komandant u borbama, što je kul. Ima i platfomskih delova, ali najviše zbog collectiblesa, koji su odlično odrađeni jer svaki kada nađeš ti otvara nove opcije u razgovorima sa gardijansima. U preview su prikazali najgori deo igre i sve što su prikazali je dno dna, totalno neinspirativno, ali igra ima toliko duše u sebi da je to nešto nenormalno. Plus ko god da je igrao za one previews je jebeni retard jer se nije ni najmanje dobro kretao kao što možeš, čak i na početku.
Sa grafičke strane jbg izgleda prelepo igra, svaka čast EM šta je uradio. Neki delovi me dosta podsećaju na Uncharted, bolje rečeno, cela igra me podseća na neki Triple A PlayStation naslov kada bolje razmislim. Naravno fali tu polisha, u trenucima animacije nisu najsrećnije, mislim na Starlorda jer samo njega vodiš, ne na ostale, ostali su nebitni, teleportuju se kao treba. Ali Starlord je toliko trapav, okej verovatno kakav bi bio i u stvarnosti, ali i stiff u trenucima da je to nešto neverovatno.
Stvarno se nadam da će ovo dobro proći jer je sve ovo baš baš odlična podloga za nastavak. Meni je ovo jedna od boljih, ako ne možda najbolja feel good igra ove godine. Toliko prijatna za igranje da je to nešto neverovatno.