• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

GOTY izbor - Predlozi - Koliko ste odigrali igara koje su izašle tokom 2023. godine?

Koliko ste odigrali igara koje su izašle tokom 2023. godine?

• 5 ili manje

Votes: 31 75.6%
  • između 5 i 10

Votes: 7 17.1%
  • 10 ili više

Votes: 3 7.3%

• Total voters
    41
  • Poll closed .
Status
Not open for further replies.
A cekaj, sta je zapravo problem u tome da za glasanje rangiras bas tih 5 igara koje si zapravo i igrao?

Pa napisah vec par puta u temi sta je problem sa tim... igrao sam dugo recimo Sea of Stars i sad njega trebam da stavim kao igru godine, pored zivih CP, BG3, AW2 itd... koje jos nisam stigao da probam, a siguran sam da ce mi se mnogo vise svideti... nije to precizno... jer to je onda glasanje ko je sta pre stigao da odigra, a ne zaista najbolja igra... nema tu neke filozofije, samo onaj koji odigra sve te igre, moze dati precizan odgovor... tako da tema za 2022-gu ce verovatno biti i najpreciznija...

Pa svakako je i to "preciznije" nego glasanje za igre koje nismo ni pipnuli. Ako si toliko vremena utrosio na Sea of Stars umesto na Baldura (nebitno iz kojih razloga), valjda zasluzuje i da je vrednujes.

Sama poenta glasanja i jeste u igrama koje su nam se svidele, koje smo igrali. A ne u onim koje ce nam se eventualno svideti tamo nekada kada dodju na red... u dalekoj ili blizoj buducnosti.

Pa ne glasamo da bude precizno nego da se zabavimo i upoznamo. Ko ti kriv što nisi igrao "bolje" igre. A možda ti i ne bi bile bolje...

Meni je Diablo 4 sranje, Horizon Forbidden West (nije izašao ove godine al dajem primer) razočarenje decenije, a nekima su do jaja.

Imaš 1001 "preciznu" listu na netu ako ti je do takmičenja.

Pa svakako je i to "preciznije" nego glasanje za igre koje nismo ni pipnuli. Ako si toliko vremena utrosio na Sea of Stars umesto na Baldura (nebitno iz kojih razloga), valjda zasluzuje i da je vrednujes.

Sama poenta glasanja i jeste u igrama koje su nam se svidele, koje smo igrali. A ne u onim koje ce nam se eventualno svideti tamo nekada kada dodju na red... u dalekoj ili blizoj buducnosti.

Ok, kapiram tvoju logiku koja ima utemeljenje, ja bih sad reko da nema sanse da mi se ne svidi recimo Cyberpunk, ali ti i sam znas koje sam sve igre napljuvao, tako da me ne cudi sto imas takav stav.
Cisto onako da pomenem, Sea of Stars jesam igrao satima, ali na kraju me jeste smorila i obrisao sam je, pa mozda cak i na polovini, svakako mi nije GOTY, mozda bih zbog tih sati i odredjenih kvaliteta koje ima, mogao da joj darujem 8-mo mesto ili tako nesto... a razlozi zasto sam je igrao pre BG3 su u mom slucaju raznorazni i mogu biti:

1. Prvo igram manje zahtevne igre
2. Prvo igram starije igre
3. Prvo igram igre koje mi se manje svidjaju i progresivno napredujem ka sve boljim i boljim, sto bi se reklo da mi je uvek sledeca igra, ona koja trenutno ima najveci potencijal da bude najlosija u backlogu.

Pa ne glasamo da bude precizno nego da se zabavimo i upoznamo. Ko ti kriv što nisi igrao "bolje" igre. A možda ti i ne bi bile bolje...

A sta ja pricam sve vreme? ne potenciram ja da bude precizno, zato i zelim da glasam ja koji nisam igrao hitove, i takodje sam rekao da treba da bude poenta da se zabavimo, a ne da gledamo u kantar ko je sta i koliko, tako da ne znam sto si mene citirao.

Imaš 1001 "preciznu" listu na netu ako ti je do takmičenja.

Ne znam o kakvom takmicenju pricas, a ta lista na netu ne vidim kakve veze ima sa tim kako bi ljudi ovde na forumu glasali.

Da to je odluka Admina kojeg mi podržavamo.
Čovek je pitao za predloge to ne znači da nema moć odluke.
Podržan je od zajednice kao i svi Admini.

E pa dobro ako je podrzan i ako vecina vas misli da to tako treba da bude, ja sam uvek za glas vecine, ja sam svoj predlog dao, a na vama je da ga shvatite ili ne shvatite na pravi nacin, dovoljno je vec napisano da svako donese svoj sud.

ali ti i sam znas koje sam sve igre napljuvao, tako da me ne cudi sto imas takav stav.

Ma dobro, ti po forumima pljujes skoro 20 godina, voliš, tu nema pomoci. Nije to ni bitno ovde. ;) Glasanje samo treba da bude iole validno, iole zdravorazumno.

na kraju me jeste smorila i obrisao sam je, pa mozda cak i na polovini, svakako mi nije GOTY, mozda bih zbog tih sati i odredjenih kvaliteta koje ima, mogao da joj darujem 8-mo mesto ili tako nesto

Pa dobro onda, na primer iako si je igrao ne stavis Sea of Stars na glasanje, jer mislis da ne zasluzuje da bude na listi, na petom mestu, ili gde vec. Stavis ostalo sto si igrao...
Ili nebitno, stavis Baldura i Cyberpunk koji ce ti se za 10 godina ili kada god navodno svideti, ako ti je bas toooooliko stalo.

Niko nece detektorom lazi da te proverava sta si igrao i da li si ispostovao pravila glasanja. Ionako ovo vec ode i u mlacenje prazne slame.

Last edited:
Čemu toliko angazovanje i emocije, ovo je samo tradicionalna aktivnost zajednice, bez ikakvog pritiska. Ko zeli da vise sazna o igrama ima teme, opise, utiske i preporuke, ovde pobednik, broj glasova I nominacije ne znače mnogo ni nama samima a kamoli nekom drugim.

Samo što jednostavniji sistem da glasamo i zajebavamo se, nema potrebe opterećivati se reprezentativnošću uzorka/rezultata.

To sa glasanjem samo za igre koje je neko odigrao nije rešio niko pa nećemo ni mi.
Plus što je ovo community gde ljudi često odigraju u istoj godini i neku novu igru i nešto staro 30 godina, da ne ulazimo i u to što za pola novih igara moraš da čekaš par meseci da ih srede.

Mislim da niko ni ne pokušava da resi taj problem. Niko nije propisivao ljudima kako da glasaju, to je lični izbor.
Ali moraš da priznas da bi bilo glupavo da BG3 pobedi, a tu igru je prešao samo jedan čovek (ako sam dobro ispratio). Ja bih vise voleo i da igra gde jases metlu pobedi, ako je to stvarno igra u kojoj su članovi zajednice najviše uzivali.

Ovo je mozda prva godina da ako pogledam unazad, ja sam ustvari igrao vecinom igre iz 2022 koje su dosad pale na popustima. Jednostavno ne zelim dajem vise $70 za igru sem ako nije neki must have koji se cekao godinama a da ne pricam sto posle 3 meseca padnu cene. Jedino mi RE4 stvarno ostao u pamcenju, MK1 sam uzeo kao fan i veliko razocarenje. Prosek cist naspram MK11. Starfield, Forza, teski smor. Sea of Stars mi bio Ok prvih 5 sati posle me smorilo....

Eto Dead Space je 2023, to mi bilo kul al bukvalno naspram onoga sto sam odigrao ove godine, ne mogu da sklopim top 3 il top 5 jer toliko igara su bile cist prosek. Vise sam igrao starije naslove, evo opet igram RDR2. GT7 i Flight Simulator nikad nisam ni prestao da igram al to su sada vec stariji naslovi.

Cekam probam AW2, Spiderman 2, Armored Core 6 al ne za $70.

Na osnovu rezultata glasanja i predloga, za glasanje za igru godine ostajemo na 8 najboljih igara, najverovatnije sa istim sistemom bodovanja (1x5, 2x3, 2x2, 3x1). Pored toga će biti obavezno glasanje za najviše 5 najiščekivanijih igara, kao i prošle godine, i neobavezno glasanje za 3 najveća razočarenja, koja ne moraju biti nužno video igre već i događaji iz industrije. Ako bude još nešto, biće na dobrovoljnoj bazi.

Očekujte da glasanje bude za oko dve nedelje.

Status
Not open for further replies.
Back
Top Bottom