• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

GOTY izbor - Predlozi - Koliko ste odigrali igara koje su izašle tokom 2023. godine?

Koliko ste odigrali igara koje su izašle tokom 2023. godine?

• 5 ili manje

Votes: 31 75.6%
  • između 5 i 10

Votes: 7 17.1%
  • 10 ili više

Votes: 3 7.3%

• Total voters
    41
  • Poll closed .
Status
Not open for further replies.
Ok, ali ni to nije toliko precizno... jer ako kazemo da su u 2023-oj recimo izasle 10 vrhunskih igara, a vecina je igrala recimo samo pet, i onda ce glasati za tih 5 koje su igrali, dok su onih 5 koje nisu igrali, mozda bolje igre, ali nece dobiti glasove jer nisu ni probane...

Tako da je jedino precizno da glasaju samo oni koji su odigrali sve vrhunske igre u ovoj godini, a posto su takvi retki, rezultati ce svakako biti neprecizni i klimavi, jer sudeci po ovom vote-u, vecina je odigrala do 5 igara iz ove godine...

Obrni okreni, nisi nista odigrao ili si odigrao pola, vote sigurno nece biti precizan koliko se potencira, opustite se i uzivajte, to su samo igre :)

Kao što rekoh, ovim sam samo hteo da dobijem uzorak na osnovu kojeg ću odlučiti limit na broj igara za glasanje. Pošto nisi ništa igrao, a hoćeš da glasaš, ti lako možeš da izabereš i 5, i 10, i 50 igara koje ti deluju najbolje, i ako ovde glasaš, kvariš uzorak. Kad bude GOTY glasanje, radi šta hoćeš.

Po toj logici BG3 ne bi bio ni u izboru jer neđa na forumu 5 članova koji su odigrali vise od 20-30h ako i toliko.

Ostavite ljude da glasaju ko za šta hoće kao da je bitno uopšte.
Niti smo kritičari niti bi trebalo ikoga da zanima ko je šta igrao ili ne bitno je da se zezamo

Kada kažem odigrao, mislim igrao uopšte, nigde nisam rekao da igra mora da se pređe. Ni ja nisam prešao novu Zeldu do kraja, kao ni prethodnu, ali će se sigurno pojaviti visoko na mojoj listi.

Razumem argumente obe strane.

Tacno je da glas ljudi koji nisu igrali igru ne moze biti vreda kao onih koji su je igrali. Problem je u tome sto smo mi mala zajednica i kao sto se vidi iz glasanja imamo samo 6 ljudi koji su odigrali vise od 5 ovogodisnjih igara. A koliko vidim da je dosta ljudi koji su glasali ispod 5 igara u stvari odigralo jednu ili dve igre vredne nominacija. Tako da cemo da imamo glasanja u kojima ce ucestvovati 5-10 ljudi dok ce ostali biti nemi posmatraci. Pa cemo verovatno dobiti igru godine za koju je glasalo lupam 5 ili 6 clanova koji su je odigrali. Ne vidim poentu gde ce maksimalno jedna trecina clanstva odlucivati o igri godine ali ako vecina tako zeli nema problema. Ja licno sam odigrao jednu igru vrednu nominacija nju cu predloziti i za nju glasati ako bude u uzem izboru.

Podrzavam predlog da bude dva glasanja jedno gde ce se glasati za samo odigrane igre i drugo gde ce moci da glasaju svi. Tako ce vise ljudi dobiti priliku da glasa a i bice zanimljivo uporediti rezultate ta dva izbora. Naravno nek igra godine SL bude ona gde smo glasali za igre koje smo odigrali.

Neće se menjati postojeći sistem. Na osnovu ovog rezultata, mislim da je ok da se ostane na 8 kao i prošle godine jer nema razloga da se ne ispoštuje ovih nekoliko ljudi (na gaming forumu) koji su igrali više novih igara. Svakako nam je cilj da bude pomenuto što više kvalitetnih igara jer omogućava ostalima da saznaju za nešto što im je promaklo.

Ali mislim da bi moglo ozbiljnije da se razmisli o nečemu što sam sinoć u šali rekao na discordu. S obzirom na to da većina vas ima velike backlogove i da često igre iz jedne godine stignete da odigrate tek u narednoj, šta mislite o tome da se napravi duplo glasanje? Jedno za igru iz 2023., a drugo za igru iz 2022., i da tako nastavimo ubuduće. Oni koji su glasali ranije mogu da glasaju ponovo, čak i ako je lista ista kao i prošli put, pa bi to mogao da bude zanimljiv uvid u to kako se neke igre drže nakon malo dužeg perioda i da li bi neka igra koja je kasnije došla na red uspela da ih nadmaši.

Ne, ovo nije pokušaj da navučem još jednu nagradu za Elden Ring 🥲

Drugi predlog koji sam dobio je glasanje za razočarenje godine. Šta mislite?

Primer - neko je igrao Cyberpunk, a nije igrao BG3, nije igrao Alan Wake 2, i onda glasa za Cyberpunk kao GOTY, jer je samo to igrao, baš precizno, nema šta.

Dakle samo ko je SVE vrhunske igre igrao, može precizno da glasa i njegov glas vredi 2 poena, zatim

Oni koji su igrali samo neke vrhunske igre i glasali za njih, njihov glas vredi duplo manje - 1 poen...

I na kraju oni koji nisu ništa igrali, njihov glas vredi 0.5 poena, eto kad već oćete da ga merimo 😅

Shto vishe razmishljam na ovu temu, mislim da sam okej sa "ko vam je kriv shto niste igrali", kao i sa onim shto je Bojan napisao: "Mnogo me vise zanima sta je nasa zajednica igrala i kako rangira te igre.".

edit: mozhe i glasanje za razocharenje godine
barem neshto da odnese Diablo 4

Baldur's Gate 3
Hogwarts Legacy
Forspoken
Agatha Christie - Hercule Poirot: The London Case
Agatha Christie - Murder on the Orient Express
Mortal Kombat 1
The Legend of Heroes: Trails into Reverie
Gotham Knights
STAR WARS Jedi Survivor

To je to iz ove godine :) super tema ja sam uvek za glasanje :D

Sad sam skužio da sam krivo glasao, ipak je između 5 i 10 :D

Baldur's gate 3
Lies of P
Armored Core 6
Tears of the Kingdom
Jedi Survivor
SMB Wonder

Pošto nisi ništa igrao, a hoćeš da glasaš, ti lako možeš da izabereš i 5, i 10, i 50 igara koje ti deluju najbolje, i ako ovde glasaš, kvariš uzorak. Kad bude GOTY glasanje, radi šta hoćeš.
Ne razumem o cemu pricas, nabrojao sam pet igara iz ove godine koje sam igrao i to ono sto se secam u zadnjih par meseci, a da si okacio listu sa svim igrama koje su izasle u ovoj godini, a pogotovo one poznatije, verovatno bih pronasao bar desetak koje sam igrao...
Neće se menjati postojeći sistem.
To je samo tvoja licna odluka?
Jedno za igru iz 2023., a drugo za igru iz 2022
Meni to nista ne znaci, jer moj backlog seze daleko pre 2022-ge, ali ima logike i uvek sam za sto vise vote-ova, jer je zanimljivije i nista ne skodi.
Drugi predlog koji sam dobio je glasanje za razočarenje godine. Šta mislite?
Pa mislim da si prelako otpisao moj predlog, koji su podrzali jos neki clanovi, ko da te mrzi da to radis, a ovde si sam predlozio jos dva zasebna vote-a... ko da ce da ti unisti temu da das opciju da glasaju ljudi za ono sto zele, na kraju ipak ispade tacno ono sto sam naveo u spoileru u prvom postu.

Sto se mene tice, mozes taj vote koji sam predlozio da nazoves kako oces, tipa most hyped game 2023 ili tako nesto, samo ga stavi, jer ocigledno ima interesenata.

Status
Not open for further replies.
Back
Top Bottom