• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

GOTY izbor - Predlozi - Koliko ste odigrali igara koje su izašle tokom 2023. godine?

Koliko ste odigrali igara koje su izašle tokom 2023. godine?

• 5 ili manje

Votes: 31 75.6%
  • između 5 i 10

Votes: 7 17.1%
  • 10 ili više

Votes: 3 7.3%

• Total voters
    41
  • Poll closed .
Status
Not open for further replies.

s_hyperion

"savant za igre"
Co-founder
Reaction score
5,186
Pošto se polako bliži kraj godine, vršim malo istraživanje kako bi odlučili kako da organizujemo naredno glasanje za igru godine. Naše inauguralno izdanje je bilo ograničeno na izbor od 5 igara, prošlogodišnje na 8, a pošto ova godina bila vanredno dobra, razmišljam da taj broj povećam na 10.
S obzirom na to da se godina još nije završila i da će izbor da se, kao i prošle godine, održi krajem januara, imate još nekih mesec dana fore. Možete slobodno da glasate i za veći broj ako vam je u planu da do tada odigrate još nešto. Ekspanzije poput Phantom Liberty za Cyberpunk ili Burning Shores za Horizon se računaju, a ako neko nema argument protiv, ne vidim razlog da se i nešto poput Separate Ways za Resident Evil 4 ne računa iako je RE 4 ovogodišnja igra. Nisam igrao, objasnite mi 😄 Isto važi i za rimejkove koji se borderline razlikuju od originalne igre, tipa Metroid Prime. Counter Strike 2? Da ili ne? Gran Turismo 7 VR dosta transformiše postojeće iskustvo. Da ili ne?
Najveći broj glasova za bilo koju opciju ne znači da će ta opcija biti izabrana tokom GOTY izbora, samo će mi dati smernice.

Osim toga, imate li možda predlog da na neki način obogatimo ili poboljšamo GOTY izbor?

edit: ako niste ništa novo odigrali ove godine, onda naravno ne glasajte 😄

Last edited:
edit: ako niste ništa novo odigrali ove godine, onda naravno ne glasajte 😄
Pa eto, ja se ne slazem sa tim da ne mogu da glasaju oni koji nisu nista odigrali od igara iz 2023-ce (kao recimo ja).
Verujem i da nisam jedini i da ih ima jos sa povecim backlogom, koji nisu igrali nista iz 2023-ce ili su odigrali samo par igara...

Ne vidim zasto moras da odigras igru, da bi mogao da glasas u poll-u, jeste da tek kad probas igru znas vise o njoj, ali ima neku vrednost i to koje vam igre deluju da su bile najbolje u 2023-coj... tako da je to moj predlog, ako vec ne zelite da glasamo mi koji nismo igrali nista i da kvarimo rezultat poll-a, dodajte bar kategoriju - igre koje vam deluju najbolje u 2023-coj, da bi mogli i mi koji nismo nista igrali da glasamo...

i vec unapred vidim odgovor - "niko ti ne brani da otvoris takav topik"

Ja mislim da je to totalna glupost, ali pošto ne mogu da ti banem na gajbu i nadgledam šta si igrao ili nisi, glasaj kako ti savest nalaže. Ni prošlog puta te niko nije sprečio da glasaš.

Hmmm iz ove godine sam igrao Cacoon, Sea of Stars, Quake 2 Enchanced, Jagged Alliance 3, Aliens i jos neke gluposti, ima ih sigurno vise od pet, ali ni za jednu od njih ne bih glasao kao da je najbolja, neke sam igrao bas kratko, dok sam Sea of Stars igrao satima, a Quake 2 planiram da zavrsim za sad...

Tako da se tehnicki kvalifikujem da glasam, iako ono za sta cu glasati, nit sam igrao, nit ce doci na red u narednih godinu dana 😅
ali dobro, nece mojih 5% ucinka, ako racunam od 100%, a tipa 20-ak smo aktivni... nece uticati na krajni rezultat...

Separate Ways je deo RE4r, nema potrebe da se odvaja. Meni je Metroid Prime super i danas, odigrao sam ga, ali ne bih ga stavljao u izbor jer je to ista igra. VR modove ne bih stavljao kao posebne igre, već bih ih računao kao dodatke za original (sto znaci da GT7 otpada).

Moje mišljenje je da bi trebalo glasati samo za stvari koje ste igrali. Ako ste igrali jednu igru, ta će svakako dobiti maksimalan broj bodova.

Moje mišljenje je da bi trebalo glasati samo za stvari koje ste igrali. Ako ste igrali jednu igru, ta će svakako dobiti maksimalan broj bodova.
Ok, ali ni to nije toliko precizno... jer ako kazemo da su u 2023-oj recimo izasle 10 vrhunskih igara, a vecina je igrala recimo samo pet, i onda ce glasati za tih 5 koje su igrali, dok su onih 5 koje nisu igrali, mozda bolje igre, ali nece dobiti glasove jer nisu ni probane...

Tako da je jedino precizno da glasaju samo oni koji su odigrali sve vrhunske igre u ovoj godini, a posto su takvi retki, rezultati ce svakako biti neprecizni i klimavi, jer sudeci po ovom vote-u, vecina je odigrala do 5 igara iz ove godine...

Obrni okreni, nisi nista odigrao ili si odigrao pola, vote sigurno nece biti precizan koliko se potencira, opustite se i uzivajte, to su samo igre :)

Resenje je da napravite dva glasanja:

1) Oficijelno by s_hyperion - The Real glasanje - glasamo jedino za ono sto smo odigrali, kao pravi pravcati vonabi gejming novinari
2) Neoficijelno by ko god - Hohstaplersko glasanje - glasate za sta god, kako vam savest nalaze, pa i ono sto niste ni instalirali a kamoli igrali

Po toj logici BG3 ne bi bio ni u izboru jer neđa na forumu 5 članova koji su odigrali vise od 20-30h ako i toliko.

Ostavite ljude da glasaju ko za šta hoće kao da je bitno uopšte.
Niti smo kritičari niti bi trebalo ikoga da zanima ko je šta igrao ili ne bitno je da se zezamo

Po toj logici BG3 ne bi bio ni u izboru jer neđa na forumu 5 članova koji su odigrali vise od 20-30h ako i toliko.
Ako clanovi nase zajednice nemaju vremena za ogromne igre poput BG3, to bi trebalo da bude vidljivo na listi.
Cemu uopste glasanje ako cemo birati igru za koju ocekujemo da je najbolja? Na kraju cemo dobiti rezultate koji su poput rezultata na 99% drugih sajtova. Mnogo me vise zanima sta je nasa zajednica igrala i kako rangira te igre.
Na stranu sto mislim da glas nekoga ko nije nesto igrao nikako ne vazi isto kao glas nekoga ko jeste.
Naravno, niko ovde nece glumiti policajca, svako neka glasa kako zeli.

Što se mene tiče glasaću isključivo za ono što sam igrao/odigrao.

Najlakše je otvoriti Metacritic sajt i videti kako se kotiraju igre iz tekuće godine i prema tim rezultatima stvoriti sebi neku vodilju kako glasati. Nisam igrao, ne znam kakva je igra, ali ako većina kaže da je najbolja u tom i tom žanru, glasaću za nju npr. Bezveze...

Pa razuman uslov je da se može glasa samo za ono što si odigrao. Biće zanimljivo videti rezultate.
Predviđam da će Cyberpunk 2077 Phantom Liberty pobediti na kraju po broju ljudi ovde koji su igrali.

Ove godine ako sam dve igre svega presao, RE4 i Alan Wake 2... Do kraja god.mozda zavrsim i trecu, The Calisto Protocol. A zapoceo sam sve i svasta, od Atomic Heart, Zelda DLC i batalio jer nemam vremena za to, Forza Motorsport..sve je to dobilo uninstall.
A moj glas ce svakako Re4 i Wake-u 2, mislim da su to meni najjace igre koje leze

Status
Not open for further replies.
Back
Top Bottom