Meni ni tamo nisu bili strashni (pojavom) kao ni u Alien: Isolation. Loshe sam se izrazio. Dakle, sam njihov izgled u bilo kojoj igri ili filmu nije strashan jer nema nichega shto nismo videli. Nishta nas ne mozhe iznenaditi. Poznajemo im anatomiju bolje nego nashu.Onda su loše uradili jer su Alieni uvek bili strašni u starijim fps igrama tipa Trilogy, AVP....
Moj co-GOTY 2014. godine [zajedno sa W:TNO].Ili bi mogao da sednem i da predjem Alien Isolation vec godinama mi stoji u backlogu na Steamu.
Vucem vec godinama goty izdanje u backlogu i uvek upalim i igram neku glupost. Ali moram da overim cim zavrsim Sekira definitivno.Sramotno, to je lektira.
Zar ti nisi bese igrao sve redom Amnesia i slicne igre?Ne bih rekao da je Alien: Isolation potcenjena igra.
Napeta ume biti, ali Alien sam po sebi nije strashan s obzirom da si ga video bezbroj puta u filmovima, stripovima i igrama. No, definitivno odigraj igru, meni je u samom vrhu Amnesia-like igara.
Zar ti nisi bese igrao sve redom Amnesia i slicne igre?
Mislim da ti mnogo bolje poznajes gameplay tog tipa i sve moguce fazone sto koriste dizajneri nivoa, pa ti je zbog toga mozda bilo manje unikatno iskustvo.
Meni je sa mnogo slabijim poznavanjem zanra bilo bas bas fenomenalno.
Nije mi smetalo ni malo sto tacno znam kako Alien izgleda.
U krajnjem slucaju i Aliens sve znas? Pa je i dalje super.
Ili recimo Monolith-ov AVP 2, bas sve je uzeto iz Aliens i Predatora i opet je vrh zanra.
Priznajem samo VHS vibe X360 verziju.Vucem vec godinama goty izdanje u backlogu i uvek upalim i igram neku glupost. Ali moram da overim cim zavrsim Sekira definitivno.
@DieH@rd E procitao sam vec za TAA, thx brt
A sto se tice Aliena meni jesu bili jezivi pogotovo u Alien Trilogy kad se setim onog radara kada pocne da pisti i da upozorava da je Alien negde u blizini bas je bilo jezivo iskustvo tada.
Jesam, ali nije meni problem u iskustvu, vetj u samom dizajnu Aliena. Srce mi je lupalo ludachki, bio sam konstantno napet, ali kad god bi se Alien pojavio bilo bi "uf, dobro je, eno ga". Mnogo je strashnije bilo kada chujem kako trchi u nekoj prostoriji blizu mene, ili kada chujem onaj zvuk kada se pentra u ventilacioni sistem.
Dakle, igra je odlichno iskustvo, nije preterano pumpanje sa jumpscares kao Outlast serijal, shto je uvek plus, ali sama pojava Aliena mi je vishe izazivala olakshanje nego nelagodu. Mnogo mi je bio strashniji dok se ne vidi, a ono njegovo trchanje kada skapira igracha i zaletje se da ubije mi je bezbroj puta izazvalo aritmiju.
Yup, samo na hard! Nema mnogo smisla igrati na manjim tezhinama, pogotovo jer ni taj hard nije preterano hard (josh manje ako imash dovoljno predmeta koje bacash kako bi odvukao pazhnju osmom putniku).ali samo na nightmare težini, a ne kao čodi na easy
I meni je ovako izgledao 2nd playtrough
To se valjda podrazumeva kako drugacije igrati horor igreali samo na nightmare težini, a ne kao čodi na easy
Ima još takvih igara, igrale su se. Al prosto ja sam konkretno naveo igre koje su u to vreme prve ozbiljnije predstavile Ejliena u igrama i bilo je zajebano. Novi nisam igrao al def. Deluje manje zajebano. Znači kažem kako mi izgleda ne sudim kakva je igraZar ti nisi bese igrao sve redom Amnesia i slicne igre?
Mislim da ti mnogo bolje poznajes gameplay tog tipa i sve moguce fazone sto koriste dizajneri nivoa,
AVP kampanja s marincem... fuck that noise. Mislim da bih se i sada cimao da igram to.Ima još takvih igara, igrale su se. Al prosto ja sam konkretno naveo igre koje su u to vreme prve ozbiljnije predstavile Ejliena u igrama i bilo je zajebano. Novi nisam igrao al def. Deluje manje zajebano. Znači kažem kako mi izgleda ne sudim kakva je igra
meni tu recimo nije bio problem jer je igra više akciono nego horor usmerena, prešao sam igru bez problema. u isolation bukvalno nisam mogao ni da dočekam aliena, previše mi je stvaralo anksioznost sve.AVP kampanja s marincem... fuck that noise. Mislim da bih se i sada cimao da igram to.