Mislim da to svaka simulacija pokazuje.
Ja sam probao juče, odigrao prva tri kupa i obrisao igru. Glavni razlog je što na mom laptopu izgleda previše ružno na podešavanjima koja moram da stavim da bih mogao da igram u 60fps. Ali mi se ni način na koji je fizički model prenesen na gamepad ne sviđa.
Namestio sam sve sensitivity opcije da budu što bliže Gran Turismu, skoro sve deadzone na nulu, ali problematičan mi je način kako je odrađeno skretanje. Ako stavim na normal, čini mi se da mi igra previše pomaže, ako stavim na simulation, postaje previše twitchy i već zalazi u teritoriju da je potreban volan jer je teško ispraviti i najmanju grešku. A za oba je zajedničko da mi igra ne dozvoljava da dovoljno okrenem volan dok ne usporim do određene brzine. To generalno rade sve simulacije koje podržavaju gamepad,jer je nemoguće savršeno preneti ono što može volan na analog stick, ali je u ovoj igri prelaz iz parcijalnog u totalni lock previše izražen, nema fini prelaz kao u GT-u.
Druga stvar, čini mi se da imam previše trakcije iako sam isključio traction control, previše je auto zalepljen za stazu.
Osim svega ovoga, nemam praktično nikakav feedback od vibracije, a ivičnjaci se jedva osećaju. Mislim da i ne utiču dovoljno na trakciju automobila kada voziš preko njih. Sa druge strane, čini mi se da se auto malo realističnije ponaša od GT-a kada točkovima zakačiš travu van staze.
Ovo je btw sve na Porscheu GT2 RS koji mi je igra poklonila nakon prvog kupa, tako da jeste zahtevan auto u pitanju i treba da prođem kroz neki learning curve, ali prosto ne želim da se navikavam na drugačiji fizički model.
Ovako ovlaš, čini mi se da je kampanja bolje struktuirana od GT-a, prosto zbog toga što je normalna za razliku od one ludosti sa menijima u GT 7. Generalno se Forza uvek skoncentrisala na to da pre svega bude video igra, dok je GT neki interaktivni muzej automobila i onanisanja na automobilsku industriju. Ipak, ja više ne vidim poentu ovakvih kampanja jer sa AI-jem dok je ovakav prosto nema poente voziti. I pored toliko hvalisanja, ni ovde AI nije nikakav zanimljiv izazov, ili su totalni debili koji pokušavaju da prođu kroz tebe i ponašaju se kao da nisi na stazi, ili su ako gurneš slider do kraja nepogrešive mašine koje ne možeš stići nikako. Bolje je od GT 7, ali to je jako niska lestvica koju treba preskočiti. Možda Sophy jednog dana promeni to, ali za sad mislim da je GT Sport bio na pravom tragu šta treba da bude moderna casual simulacija vožnje.
Sviđa mi se što su neki classic automobili daleko priuštiviji, npr. onaj Ferrari 330 P4 koji treba da grinduješ ceo dan u GT-u, i to samo ako je u tom trenutku dostupan u dealershipu, ovde sam mogao da kupim posle par trka, tako da mi se čini da je monetizacija normalnija. Sa druge strane, tu u garaži su pored svih dostupnih automobila stavljeni i oni iz DLC-a da te nerviraju što ne možeš da ih voziš jer ga nisi kupio, baš dick move.
edit: e da, i zvuk mi je bolji nego u GT-u, pogotovo što nema onog previše izraženog škripanja guma.
btw, poštujte ovo
Koristite dedicated teme za igre, ne samo pile up teme