• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Xseries PC Forza Motorsport

Hvala, da taj dual input problem sam i ja imao u nekim Game Pass igrama...

Ugasite Steam kada igrate igre sa Xbox storea, meni to obično reši problem.

Samo da javim da rade DS i DS4 sad bez problema sa DS4Win, samo u "HidHide Configuration Client" opcijama treba sakriti pravi gamepad koji se koristi i ostaviti da se vidi samo virtuelni (kao što je prikazano na slici) i nema više double input-a. ;)

Attachments

• Screenshot 2023-10-15 215717.png
    Screenshot 2023-10-15 215717.png
    132.3 KB · Views: 10
Poceo Forzu Motorsport i prvi utisci da neke stvari mi se svidjaju , dok neke ne. Da je ovo tehnicki utegnutije kako sam mislio da ce ispasti, bilo bi bolje misljenje..ovako pored slabih tehnikalija i sama voznja bez adaptivnih trigera mi deluje slabo kad sve to uporedim sa GT7, gde si morao gas da doziras umereno na nekim mestima, ovde toga nema,ili sam pustio gas,ili gascina do kraja.. velik fail za xbox sx dzoj.
Zanima me ko igra , koju tezinu ste stavili, ja 5 ili 6, kako kad, a ono sve na expert, od pomagala samo Abs ukljucen..i fin je osecaj voznje

nisam obraćao pažnju, ali u svim vožnjama može da se dozira gas i kočnica, čak šta više u FM u sklopu brzinometra ima da pokazuzje koliko kočiš i daješ gas.

Mislim da to svaka simulacija pokazuje.

Ja sam probao juče, odigrao prva tri kupa i obrisao igru. Glavni razlog je što na mom laptopu izgleda previše ružno na podešavanjima koja moram da stavim da bih mogao da igram u 60fps. Ali mi se ni način na koji je fizički model prenesen na gamepad ne sviđa.
Namestio sam sve sensitivity opcije da budu što bliže Gran Turismu, skoro sve deadzone na nulu, ali problematičan mi je način kako je odrađeno skretanje. Ako stavim na normal, čini mi se da mi igra previše pomaže, ako stavim na simulation, postaje previše twitchy i već zalazi u teritoriju da je potreban volan jer je teško ispraviti i najmanju grešku. A za oba je zajedničko da mi igra ne dozvoljava da dovoljno okrenem volan dok ne usporim do određene brzine. To generalno rade sve simulacije koje podržavaju gamepad,jer je nemoguće savršeno preneti ono što može volan na analog stick, ali je u ovoj igri prelaz iz parcijalnog u totalni lock previše izražen, nema fini prelaz kao u GT-u.
Druga stvar, čini mi se da imam previše trakcije iako sam isključio traction control, previše je auto zalepljen za stazu.
Osim svega ovoga, nemam praktično nikakav feedback od vibracije, a ivičnjaci se jedva osećaju. Mislim da i ne utiču dovoljno na trakciju automobila kada voziš preko njih. Sa druge strane, čini mi se da se auto malo realističnije ponaša od GT-a kada točkovima zakačiš travu van staze.
Ovo je btw sve na Porscheu GT2 RS koji mi je igra poklonila nakon prvog kupa, tako da jeste zahtevan auto u pitanju i treba da prođem kroz neki learning curve, ali prosto ne želim da se navikavam na drugačiji fizički model.

Ovako ovlaš, čini mi se da je kampanja bolje struktuirana od GT-a, prosto zbog toga što je normalna za razliku od one ludosti sa menijima u GT 7. Generalno se Forza uvek skoncentrisala na to da pre svega bude video igra, dok je GT neki interaktivni muzej automobila i onanisanja na automobilsku industriju. Ipak, ja više ne vidim poentu ovakvih kampanja jer sa AI-jem dok je ovakav prosto nema poente voziti. I pored toliko hvalisanja, ni ovde AI nije nikakav zanimljiv izazov, ili su totalni debili koji pokušavaju da prođu kroz tebe i ponašaju se kao da nisi na stazi, ili su ako gurneš slider do kraja nepogrešive mašine koje ne možeš stići nikako. Bolje je od GT 7, ali to je jako niska lestvica koju treba preskočiti. Možda Sophy jednog dana promeni to, ali za sad mislim da je GT Sport bio na pravom tragu šta treba da bude moderna casual simulacija vožnje.
Sviđa mi se što su neki classic automobili daleko priuštiviji, npr. onaj Ferrari 330 P4 koji treba da grinduješ ceo dan u GT-u, i to samo ako je u tom trenutku dostupan u dealershipu, ovde sam mogao da kupim posle par trka, tako da mi se čini da je monetizacija normalnija. Sa druge strane, tu u garaži su pored svih dostupnih automobila stavljeni i oni iz DLC-a da te nerviraju što ne možeš da ih voziš jer ga nisi kupio, baš dick move.

edit: e da, i zvuk mi je bolji nego u GT-u, pogotovo što nema onog previše izraženog škripanja guma.

btw, poštujte ovo
Koristite dedicated teme za igre, ne samo pile up teme

Last edited:
sreća pa nisam uzeo odmah igru već ovako preko GP-a, jer pošto mi je online glavni deo igre koji bih forsirao, ali ne mogu da vežem dve trke, a da igra posle prve kren da učitava do besvesti i kada završi od online-a nema ništa, mora restart. čeka se taj update sredinom novembra pa da vidimo hoće li srediti.

F-6Zoj3bMAEMODA

Kako je losa igra, cekao sam prvi patch al ovo nema dusu ali ni malo. Tek sada skonto da igra ima NULA muzike, vidim ja nesto mi fali, sve je nekako sterilno. A fizika osecam se ko da igram NFS. Forza 7 mi je bila zabavna al ova nova posle samo 10 trka ja stvarno ne zelim vise gubim svoje vreme.

ne bih rekao da je nfs fizika, ali ae ..

igra ima više tehničih problema, nego sama vožnja, mda meni je online zabavan, no tu leži zec, jer treba da ima više open racing klasa, a ne samo jedna. gubi se poenta sakupljanja mašina. bar tri klase nedeljno.

Kako je losa igra, cekao sam prvi patch al ovo nema dusu ali ni malo. Tek sada skonto da igra ima NULA muzike, vidim ja nesto mi fali, sve je nekako sterilno. A fizika osecam se ko da igram NFS. Forza 7 mi je bila zabavna al ova nova posle samo 10 trka ja stvarno ne zelim vise gubim svoje vreme.
Delim misljenje.. mislim da cu da obrisem igru i otkazem pretplatu. Koliko sam stukao sati u Forzu 7 i bio nalozen, ovo me ni 5% ne vuce da igram kao sto sam sedmicu przio.

Skroz mi je cudna, onaj zvuk kada se cak i blago skucate, uvek zvuci prenaglaseno. Nema licencirani OST uopste, previse loading ekrana a i jedna stvar koju nikad nisam mislio da cu reci, vise mi lezi ovaj sitan damage sistem u GT7 nego u Motorsportu jer auto izgleda komicno, prednji deo ko harmonika, to jest savrseno za Burnout serial al mi malo smesno izgleda ovde.

Probao igru 2-3 sata, nije loše uopšte što se tiče vožnje mada nešto mislim da me neće držati duže vreme.

Dosadan mi je sistem progresije sa obaveznom practice sesijom plus mi je tradicionalno preglupo to detaljno podešavanje težine/nagrade da slučajno nekome ne bude preteška igra. Sa sve tim da biraš i startnu poziciju na gridu. :D

I prilično je glupo što ne mogu da kombinujem da budu metričke jedinice za sve a da snaga motora ipak bude u konjima.

Igra OK radi generalno, grafika nije nešto impresivna a nije ni loša. Interesantno da je meni CPU bottleneck za Ray Tracing a ne GPU. Padne FPS na 20 a inače je 60 sa tipa 75% GPU load-om.

nzm, ja vozim samo online i meni je igra prezabavna, produžiću GP, pa se uzima na popustu sa steama

Korak napred i dva nazad u odnosu na proslu FM ali igram je jos uvek.
Presao sam kompletan single player u svim fm do sada pa cu i ovaj zavrsiti i onda se odjavljujem iz igre i vracam na GT.
Fizika automobila i pacing kampanje su mi najveci problem ovde. Svaki auto se ponasa isto plus kisa nema nikakvog uticaja na kretanje automobila. Ai vozaci me uopste ne primecuju i voze neke svoje trke,nema pokusaja da se povrati pozicija,nikakve agresivnosti,cak ni izmedju njih samih.
Obavezni trening/kvalifilacije bas ubijaju tempo igre a pri tome realno nemaju nikakvog efekta na ishod same trke.
CXP sistem je zanimljiv pokusaj ali nije dobro izveden na kraju. Koliko je bitan pokazuje da sam tek posle 40 sati u igri primetio da se limit hp snage povecava posle svake trke u odredjenom kupu. Bez toga sam sa skoro stock kolima sve presao lagano.
Forza mi je jedan od omiljenih serijala ali ovde ne mogu da dam vecu ocenu od 3/5
.

BTW mozete skroz preskocite practice laps. Cim krene practice, pauzirajte i EXIT i tu ce biti izbor za end practice lap. Ok necete dobiti ekstra poene al barem mozete direktno na trku. Mada i pored toga ja sam obrisao igru, ne vredi nista me ne vuce.

Osim sporijeg vremena po krugu i eventualno mozda podupravljanja u krivini po nekad ja nista nisam primetio iskreno.
Jos se secam onog testa po kisi sa f458 na Nirburgringu u GT6. Ovde nije ni blizu toga.

Last edited:
pa FM i jeste lakša od GT-a. jbg u GT samo škripe gume kod i najmanjeg skretanja i muke sa understeerom

Back
Top Bottom