• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 PC Final Fantasy XVI

Nije preterano bitno, ali metaskor je pao na 87 (sada je isti kao ff7r).
Bas me zanima koju ce ocenu Edge dati. Losa ocena sigurno nece uticati na skor, ali dobra bi mogla da vrati na 88.

Varijacije kod FF16 score-a su manje vise gotove, sada je pitanje kako ce proci sledeca velika RPG igra i da li ce ona uspeti da nadmasi svog prethodnika.

XdhCyoN.png

:D

Preciznije, prodalo se otprilike kako su očekivali, ali ne onoliko koliko su se nadali.

Završih prije par dana, nikako da saberem utiske i stavim na papir.

Ne znam na koje mjesto bih stavio ovaj "nastavak", nije za poređenje sa prvih deset, a u drugih deset je definitivno broj jedan, što i nije tako teško.
Priča je nešto posebno, totalno brutalno osvježenje i zanimljivije lore od XV.
Još od osmice, inače moje prve i omiljene čekam summone ozbiljnije uključe u samu priču i vizuelno bolje prikažu, da ne budu samo usputno oružje, što je ovdje itekako u prvom planu. Sjajno su se uklopili u main story, koji je glavni adut ove igre.

Pokušao sam u toku igre da ganjam side questove, ali jednostavno nisu bili dovoljno zanimljivi, pa sam nakon 2-3 počeo da ih izbjegavam i samo išao na main story, što je sasvim dovoljno za skoro 40 sati igranja. Provalio sam da ima par side questova sa posebnim znakom koje ti daju upgrade, chocobo-a i sl. koje sam rješio u prvom runu, nadajući se ultima weaponu.

NG+ sam krenuo lagano, čisteći sve, i dosta side questova je solidno odrađeno kao upoznavanje lore-a, ali su previše basic da drže pažnju pored glavne priče.

Muzika je jako dobra, vizuelno je igra savršena.

Glavni iritirajući momenat je što nema trčanja po želji igrača, a ogroman minus je nepostojanje party-ja, što nisam očekivao. XV je to ok odradila, ovdje nula bodova, samo glavni lik i udri (ali bukvalno, baš je teško izgubiti), tako da su borbe jako nezanimljive, što su donekle upotpunili God of War momentima i cinematic akcijama, dok su borbe sa summonima (ovaj put Eikonima) jednostavno epic. Baš sam sinoć prošao kroz Ifrit VS Titan borba, koja je je$eni spektakl.
U tom momentima mi je drago što je napravljeno casual, da se može uživati u predstavi, bez puno razmišljanja.
Sa druge strane, u NG+ i Final Fantasy modom, kada idete od početka sa svim skillovima, borbe postaju mnogo zanimljivije, jer vas priča ne vuče dalje, već da na miru uživate u svim ostalim čarima igre, pored glavne priče.

Dakle, ko voli GoW igre, to je to, za hardcore FF igrače ovo će biti ovjeravanje priče i zaboravljena igra, likovi nisu dovoljno "memorable", nešto kao i XV.

Sve u svemu, solidno zagrijavanje dok se čekaju dobri stari rimejci.

8/10

zanimljivo, nisam prvi put čuo da su side misije toliko nezanimljive i otužne da se preporučuje totalno ignorisanje istih i da se uživa samo u glavnoj priči

Razocaravajuc demo. Da je igra u ovakvom stanju izasla day 1, to bi bilo prihvatljivo, jer je ipak drasticno bolja od ps5 verzije.

Pre svega, na starijim verzijima drajvera igru nije uopste moguce startovati.
Cutscenes su locked na 30fps, prelazi izmedju gameplaya i cutscenes su bolni, a da stvar bude gora, ni prikaz nije tecan (verovatno se nesto ucitava u pozadini).
Cini mi se da je i kvalitet losiji nego na ps5, ali je moguce da je to samo vezano za demo.

Zahtevnost je visoka, sto i ne cudi, buduci da su neke scene na ps5 radile u 20fps.
Prvo sam probao da teram na max u 4k/dlss balanced i igra je radila u 60-80fps, uz povremene padove na oko 50fps (verovatno izazvane ucitavanjem).
Problem je sto je slika jako muljava, nesto sa njihovom dlss implementacijom nije u redu.
Kasnije sam spustio na 1440p+dlaa i imao sam slican fps, ali uz (cini mi se) ostriju sliku.
Igra ima FG podrsku, kada se upali dobije se bolji fps, ali mi je graficka poludela. Verovatno cu morati da limitiram fps da se to ne bi desavalo.

Ne verujem da ce ove probleme uspeti da srede do izlaska. Ostaje nada da ce modovi pomoci.

Pre svega, na starijim verzijima drajvera igru nije uopste moguce startovati.
meni je izbacila poruku, ali se igra pokrenula nakon iste i radila.

meni je iskustvo bilo skroz drugačije. ne smeta mi tranzicija između 30fps cutscena i 120fps gejmpleja. dogodi se povremeni stutter u cutscenama, verovatno pri učitavanju, šta znam te stvari mi ne smetaju :D
očekivano za 4090, sve sadi super na ovim deonicama. voleo bih da sam mogao da probam neku otvoreniju zonu, jer su tu najslabije performanse pri exploringu na ps5, videćemo.

Back
Top Bottom