Teška srca moram da kažem da je Edgar Wright podbacio sa ovim filmom I to možda najviše zbog scenarija, koji je ultra generički, a njegova interpretacija nije na nivou originalnosti koja se očekuje.
Ima dosta dobrih stvari u filmu - poput odličnog rada kamere, kinematografija mislim da je super za ovakvu vrstu filma, montaža takođe iznad proseka za akcione filmove, ima nekih baš dobrih scena (kadriranja), na početku naročito ima dosta stilizovanih kadrova (odeća, scene, neki široki kadrovi, dok ide špica super intro sa muzikom); i iako sve to stoji, ispostaviće se da je to nedovoljno i da postoje veći problemi!
Glavni utisak mi je da je sve nekako urađeno sa pola gasa.
Nijedna akciona sekvenca nije toliko upečatljiva, nijedan lik nije razrađen toliko duboko niti će ostati upamćen (iako je bilo prostora za tako nešto).
Dijalozi, one lineri i scenario su klišei, i to ne na dobar način. Stvari koje smo videli 1000x.
Recimo, u Baby Driver-u, koji je žanrovski film, ima dosta tih već viđenih stvari, ali je ideja kako snimiti takvu vrstu heist filma ono šta je originalno. Ovde nažalost nemate tako nešto.
Glen Powell postaje lik koji može da glumi u ovakvoj vrsti filmova, nije ništa spektakularno i legendarno, ali čovek radi posao sasvim korektno. Ako nekad budu radili Dungeon Crawler Carla filmsku adaptaciju, skroz ga mogu zamisliti u tako nekoj roli.
Prvi deo filma kreće kao mnogi akcioni kultni SF filmovi, dobar world building, uvođenje likova, stil vizuelni besprekoran... i onda sve to krene da nestaje i do kraja filma, shvatite da je to bilo najbolje nešto u filmu, a da je sve ostalo nešto što ćete zaboraviti za nekoliko nedelja.
Spoiler za kraj:
Ultra antiklimatičan - svi likovi su bili i ostali ono sta su od prvog trenutka u filmu, sve je ocekivano i neinspirativno. Malo bi se izvukli da su zavrsili film neki minut ranije, bez zadnjeg segmenta... Ali cak i tad, dosta genericno.
To je jedan od filmova koji bukvalno nije imao ni jedan jedini razlog da dobije rimejk. Bukvalno svi koje znam su na vest rekli "Zašto?". Original je bio veoma zabavno djubre i to je najviše što se moglo očekivati od te priče. Čak je i na kraju dao Kilijanu lep monolog za pouku deci
Gledao sam ih sve uključujući i ovaj.
Sta znam za taj medievil conan ili beast man golden a e nije čak tako ni loše ispao ovaj poslednji, jedino što su mogli naci mlađeg glumca ali ok toliko su imali para za produkciju...
Preporuka za ovaj film. Kao i uvek, vrlo unikatna kinematografija i režija kod Jorgosa Lantimosa, to smo i navikli od njega, čovek dokazuje iznova i iznova da zna šta radi. Pojedini kadrovi su tako kadrirani da deluje kao da su umetničke slike. Prosto neverovatno šta radi njegov tim (Robbie Ryan - Poor Things i The Favourite).
Ema Stoun i Džesi Plemons zaslužuju nominacije za Oskara, možda i neko od njih uzme, videćemo. Ako bih morao da biram, rekao bih da je Plemons zaslužio više jer deluje mi da je ovo jedna od, ako ne i ponajbolja njegova uloga do sada. A imao je čovek nekoliko vrhunskih. Aidan Delbis je takođe odličan bio, veoma unikatan lik. On je inače, kako sam pročitao na netu, na nekom spektru autizma, što objašnjava njegovu veoma unikatnu glumu. Svaka čast liku, učinio je film makar 30% boljim. Zaslužuje i on nominaciju.
Rekao bih više od 2/3 filma su fenomenalne. Iz nekog razloga sam očekivao više, jer je delovalo da ovaj film može postati nešto neverovatno, da su malo jače išli sa nekim temama. Ali šta je - tu je. I ovako je super film za pogledati.
Takođe primetio sam gledajući ovaj film da sam navikao da kada je ovakav stil režije da uvek tu vidim Emu Stoun Još uvek mi ne smeta, ali možda bi mogao da promeni muzu
Odlicna gluma Eme, ideja interesantna, sranje kraj, OK film. Plemons je dobar, ali uglavnom glumi istog lika u svakom bozijem filmu, pa mi to malo umanjuje njegov deo, ali dobro zasluzuje da bude nominovan, sad ne bi birao ovo kao najbolju ulogu do sada, al bolje ikad nego nikad
This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.