Anora
Anora, a young sex worker from Brooklyn, meets and impulsively marries the son of an oligarch. Once the news reaches Russia, her fairytale is threatened as his parents set out for New York to get the marriage annulled
Najbolje bioskopsko iskustvo ove godine, skinulo sa prvog mesta
The Substance. Baš je užitak bio smejati se sa solidno ispunjenom salom na dešavanja na platnu i situacije kroz koje prolaze likovi.
Anora je još jedna potvrda da je Sean Baker pre svega sjajan režiser glumaca. Tako prirodno deluju u njegovim filmovima i imaju toliko vidljivu hemiju da je uživanje gledati ih, i ovaj film nije izuzetak.
Mikey Madison je očaravajuća u ulozi Anore. Ne samo da brzo šarmira svoje klijente, već i nas gledaoce, odmah želimo sve najbolje da joj se desi u ovoj šašavoj, otkačenoj, ali ne i tako skroz bajkovitoj avanturi. Karren Karagulian, stalni Seanov saradnik, je verovatno zaslužan za najviše smeha, što facijalnim ekspresijama, što načinom na koji izgovara linije, ali daleko od toga da je samo on dobar u tome. Cela ekipa sjajno funkcioniše, a pogotovo četvoročlana grupa koju pratimo većim delom filma, da mi je bilo žao što film mora da se završi. Igor, brat moj
Nešto sporiji uvod je samo priprema za ludilo koje posle sledi. Od momenta kada Rusi/Jermeni uđu skroz u priču (negde oko 45. minuta), film opasno izvoza sve do samog kraja. A kraj filma je priča za sebe. Uz sve to, fotografija je lepa za oko i doprinosi celoj atmosferi.
Ako bih imao zamerke, to je da nismo baš mnogo toga saznali o Anori van njene profesije, mada ima situacija iz kojih možemo izneti određene zaključke.
Moglo se i malčice kratiti/smanjiti sa upotrebom "fucking/fuck" u dijalozima. Sve u svemu, ceo paket mi je toliko prijao i toliko sam uživao da stvarno nemam nameru, niti želju da mu mnogo zameram.
Verovatno film godine za mene, ne verujem da će se mnogo promeniti mišljenje nakon nekog vremena.
Mikey je buduća zvezda, predivna je, volim joj porodicu i psa, što bi rekla jedna kidara ispod Muđine objave.
TLDR verzija -
preporuka!