• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Movie Filmovi 2021

Status
Not open for further replies.
Jbt, Bambula vec odradio prevod

5-6 sati mi je trebalo da uradim neke titlove od nule, da kucam na srpskom i da namestam tajming. neko iskusan kao on moze bez problema uraditi to i za neki sat brze. svakako mu svaka cast na aktivnosti i trudu koji ulaze.

Ako postoji engleski sub, pravljenje prevoda je lagano uz pomoc pravog softvera [npr subtitle editor u PotPlayeru].

Dobar je Green Knight, ali nije film koji bih preporučio većini 😅 Zanimljiva dekonstrukcija dela na kome je baziran.

Za Green Knight je zaslužan Dejvid Loveri (valjda sam lepo) koji mi je ostavio sa Ghost Story utisak jednog opasnog ludaka. Taj film koji krene tako otvoreno banalno do kraja servira par ludačkih ideja koje su i na vizuelnom planu bile baš baš dobro izvedene i rekao sam ok ovaj se ne zajebava. Jbg zaboravio sam da motrim šta će on dalje pa tako nisam ni znao do pre neki dan da je ovo njegov film.

Video sam da ga štikliraju kao odgledanog stalno, da je A24 prod. i meni je to dosta više manje, pogotovo u ovoj suši novih naslova (koji mene zanimaju). Trejler sam davno pustio i zaboravio.

Prva stvar koja verovatno i nije iznenadjenje - ovo nije konvencionalan film. Ko hoće početak, sredinu i kraj sa krešendom, likove za koje će da se veže, empatiju, dobru zabavu, spektakl i midivil masakre - bežite od ovoga ko djavo kod krsta.

Druga stvar koja je po meni i presudna - ovo mora da se gleda na što većem ekranu. Bioskop bi bio idealan (a od toga nema ništa), ili što veći 4k televizor. To naravno ne znači da film ne može da se gleda drugačije niti sam ja neko ko film svodi samo na to. Ja kad nema druge varijante za neke opskurne naslove iz 90ih gledam vhs rip sa ruskim dabom. Znači ne radi se o tome da film treba da branim sa 4k. Ali ko ovaj film hoće da gleda na Laptopu ili telefonu takodje može da ga preskoči. Verujem da je i HD verzija izuzetna i da ne izgleda baš toliko lošije (možda ovo i proverim) ali ovo je out of this world. Kad uzmem OLED prvo gledam ovaj film.

Kao vizuelno iskustvo ONLY Green Knight je senzacionalan i svoj veoma tanak narativ brani slikom kao i željom da se ispoštuje izvorni materijal uz par tvistova. Ovo je je put kroz nepoznato ali se ishod nikada ne dovodi u pitanje.
Iako mi je Valhalla Rising bila prva asocijacija ipak Loveri izbegava da bude na silu čudan kao Refn i pre se trudi kao Panos Cosmatos (Beyond the Black Rainbow, Mandy) da to sve vodi maksimalno kao slikar, ispisuje imena čeptera na svakih 10 minuta, a svaku situaciju zasebno koju Gawain doživi na svom putu uzdiže na nivo filmske klasike najviše jer odbija da prekida kadrove, virtuozan je sa kamerom tu i tamo a muziku uklapa sa atmosferom vukojebine perfektno.- . Loweri takodje maks otvoreno referiše Death Stranding u jednom delu filma a možda malooooo i Tsushimu što su verovatno gejming momenti kojih neće biti svesni gledaoci u daljoj budućnosti ali sada su super kul pokazatelj koliko su zapravo Video Igre danas prva asocijacija na temu PUTOVANJA.

Gawainovo putovanje je ispunjeno vanserijskim prizorima ali i minusima.
Voleo bi da se dijaloga latio neko malo stručniji (Dejvid Loveri je pisao režirao i montirao) i da je u samom filmskom smislu tu bilo malo više slobode prosto ovo je mnogo kruta adaptacija, negde čak i pojednostavljena, pretpostavljam da bi se izbegla monotonija do koje dolazi najviše u drugoj polovini. Voleo bi možda i neke druge glumce, ne znam odakle se stvorio ovaj iz Milionera u Blatu lol, to mi je možda i najčudniji izbor. Više razrade po pitanju nekih stvari al tu ću već u spojlere.

Dejvid Loveri je nešto izvajao i to nije savršeno ali je meni bilo vredno divljenja i ići će jako reprize.

A24 produkcija nastavlja da melje sa naslovima a Green Knight je njihov Ultimate Relic.

I meni je Valhalla Rising odmah pao na pamet, šarenija verzija tog filma, uglavnom zbog otvorenih prostora. Slažem se za veličinu ekrana, baš mi je delovalo skučeno na televizoru. Film u nekim momentima daje takva prostranstva, a na tv-u ne može da se razmaše.

Kako se dodje od District 9 (nominovan za Oskara uz Inglorious Basterds i Avatar) do Demonic zna samo Blomkamp. On je bio Hot Shot sa razlogom i sa svakim sledećim filmom to je malo padalo pa smo onda uz OATS YT kanal i one Aliens 2 Skice kukali malo DAJTE HITNO PARE OVOM ČOVEKU itd.

Sad već posle Demonica mogu slobodno reći možda je bolje da mu se ništa ne daje, jer on je očigledno opasno zaglibio i zaboravio šta su likovi režija tenzija dinamika i sve ono što krasi elementarno saj faj / horor. Ovaj film je on radio na svoju ruku dok se ne ukaže prilika za nešto veće i to je ok al prosto ovo nije film čoveka koji pretenduje da bilo šta i više deluje kao neki b ili c direct to video koji se gasi i briše sa harda. Na sve to danas se ljudi seku na Hereditari i Midsomar (na stranu jel meni to odgovara al tako je) i koliko samo Demonic bedno i zaostalo izgleda kad se uporedi sa tim naslovima omg. Blomkampe valjda ćes se izvući iz blata jednog dana samo da tad ne bude kasno.

The Witcher: Nightmare of the Wolf je izasao, super je.

Sad imamo 4 meseca pauze do druge sezone The Witcher live action serije, pa da u njoj vidimo matorog Vesimira i razrusen Kaer Mohern.

Sad imamo 4 meseca pauze do druge sezone The Witcher live action serije, pa da u njoj vidimo matorog Vesimira i razrusen Kaer Mohern.

Next level dajhardovanje™: https://forum.secretlevel.org/threads/trejleri-i-vesti-2021.47/page-36#post-24349

Sad imamo 4 meseca pauze do druge sezone The Witcher live action serije, pa da u njoj vidimo matorog Vesimira i razrusen Kaer Morhen.

Last edited:
Heh, iskocio mi unpublished draft ovde u threadu, i zacudih se kako nisam postovao taj post iako znam da sam ga napisao juce. Pa sam samo kliknuo Post reply.

Odgledao sam ovaj Vesemir crtić, očekivanja su bila ispod nule, mislio sam da će biti još jedno castlevania-like smeće, međutim odlično je ispao film. Vredi odgledati.
Dodatni plus, ima JAP dub.

Vec smo videli pripreme za sledeci veliki stunt koji ce Tom Cruise da odradi za Mission Impossible 7, a sad na CinemaCon-u su vlasnici biokopa i novinari imali sansu da vide behind the scenes snimak tog dela filma. Bice drasticno ludje u finalnoj verziji, bez ikakvih safety kablova, i sa dronovima koji ce pratiti Tom-a koji ce posle skoka nastaviti sa wingsuitom niz kanjon u Noverskoj. :D :D Svaka mu cast, jedva cekam da vidim film sledeceg proleca.

Status
Not open for further replies.
Back
Top Bottom