• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Movie Filmovi 2021

Status
Not open for further replies.

Lorelei (2021)

Sinopsis: Ray (Pablo Schreiber, The Wire, American Gods) je pušten iz zatvora posle 15 godina, i vraća se nazad u društvo bez nekog jasnijeg cilja. Prolazi čitavu integraciju i susreće svoju staru ljubav Dolores (Jena Malone, Sucker Punch) sa kojom je bio intiman, i nastavlja gde su stali i ubrzo uviđa da je samohrana majka sa troje dece.

Oko ovog filma se digla velika buka na festivalima, govorili su kako je prepun humanizma i kako postavlja neka bitna pitanja i da je drugačiji od ostale ponude kojima nas trenutno bombarduju.

Nažalost, pumpanje putem malih indie sajtova i time što je osvojio priznanje na festivalu kao najbolji film (sada me kopka da nađem ostale i da vidim šta su oni imali da ponude) ne čini ga dobrim.

Imamo već viđene priče o ljudima sa margine, i o tome kako je teško vratiti se u normalu kada provedeš većinu života unutar zatvora. Postavljaju se i neka odlična pitanja u vezi toga šta sačinjava jednu porodicu, direktna krvna veza, ili postoji mogućnost da nešto opstane i u naočitom haotičnom životu, čak i kada niste direktan rod.

Schreiber i Malone su dobri u ovim ulogama, uverljivi su im likovi, čak moram da pohvalim i dečije glumce, ovo je ponovo u kratkom roku gde vidim decu koja su dobra u ulozi mladog white trash nakota, a bez toga da budu preuveličani ili iritantni.

Ali hajde da pređemo na loše odrađene elemente, sama režija nije posebna po ničemu, ima dosta propusta u kadriranjui, i ponajviše u montaži i pokazuje te nedostatke kao pravi prvi film ove osobe.

Ujedno film opada sa kvalitetom jer je hteo da ispriča realističnu priču, međutim konstantno ubacivanje nadrealističnih-maštovitih momenata i nekih zaista previše zašećerenih flešbekova su pokvarili čitavu stvar i teško je onda ovo sve uzeti sa ozbiljnošću koju želi da prikaže.

Ono što isto guši je pokušaj prikazivanja pravog života, trudi se da sve to bude što prirodnije i onda se ne možete oteti utisku da nije ovo "high art" i da je moglo bez toga. I možda će nekom zvučati čudno, ali navikao sam kada gledam filmove sa teškim socijalnim tematikama, da patos bude prisutan. Iako ovde imamo junake koji nisu na najboljim putanjama u svojim životima i dvoje glavnih glumaca koji se trude iz petnih žila da sve izvuku, sve to pada u vodu i deluje lažno.

Preporučio bih da preskočite. 3

Beckett je još jedan film za Lajam Nisona, malo više evropski režiran sa mladjim glumcima.

Grčka se koristi kao jedno mesto koje od uživancije može u sekundi da se obrne u horor pogotovo kada se ne zna jezik. Lokacije su odabrane savršeno i veoma često se na nivou detalja ističe neki lokalni duh, pa sam u mnogim momentima fantazirao o ovakvom filmu samo u crnoj gori po nekim ruralnin predelima gde jure crnca djetići da mu objasne nešto. Takodje to sa jezikom je uvek odlična fora, i najefikasniji način uključiti gledaoca u paranoju sa glavnin glumcem. Kako god ovde mi je u jednom trenutku više postalo besmisleno jer prosto grci pričaju previše puta a nema prevoda i više me je nerviralo nego što je jezivo. Vošington se iscimao pre svega fizički ali i da odglumi tu zajebanu situaciju, patnju i stres medjutim nisam siguran da će ga iko zavoleti ko ga je zamrzeo u Tenetu. Koliko bi bilo dobro da mu se sledeći film zove Zvekete. Glupa fora, morao sam, nego mislio sam da je cela politička konotacija tu da se kaže nešto o situaciji u Grčkoj o čemu ja POJMA NEMAM kad ono ispade da je to sve potpuno nebitno bilo i da je film samo trebao da me provoza???
Mada momenat da Amerikanac više nije siguran ni u svojoj ambasadi hmmm...

Beket bi mi bio za nijansu bolji da se ne pravi pametniji nego što jeste. Takodje spoiler ili ne ali koristiti Alisiu Vikander ovako kratko u filmu no no.

Last edited:
F9 je djubre snimljeno pre svega da ga ljudi pljuju kao hejter servis, i ta scena u svemiru je ubačena jer su ljudi govorili DOKLE VIŠE OVO SAMO U SVEMIRU NISU BILI.

Dakle film stalno roka akcione scene koje su na silu over the top da izmole to A JEEEESTE iz publike u bioskopu. Takodje svaka akciona scena samo počne nema uvoda planiranja nekog dogovora što je bilo uvek u svim delovima zastupljeno. Dakle mrzi ih više da žive i samo govori to da nastavci nisu odavno još ludji i veći nego još dosadniji i još gluplji.

Sinoć sam gledao (uspeo da ne zaspim) i mogu da potpišem ovo. Kapiram ja koncept dobrog lošeg filma, ali ne ide to kada ti je budžet nekoliko stotina miliona. Ali opet... nekako mi je iskreniji od prethodnog filma, tako da je navukao 4/10 kod mene, velikodušan sam :D

Gledao sam i Hobbs & Shaw par dana ranije, baš mi je niđe veze, ono je bukvalno sci-fi film. Ali je ispao zabavaniji nego što sam očekivao, druga polovina pogotovo, samo ga srozavaju baš užasni pokušaji humora. Rock i Statham konstatno furaju neki banter između sebe koji je verovatno smešan samo prosečnom mcdonalds ameru :D

Gledao sam i Hobbs & Shaw par dana ranije, baš mi je niđe veze, ono je bukvalno sci-fi film. Ali je ispao zabavaniji nego što sam očekivao, druga polovina pogotovo, samo ga srozavaju baš užasni pokušaji humora. Rock i Statham konstatno furaju neki banter između sebe koji je verovatno smešan samo prosečnom mcdonalds ameru :D
I ja ovo da potpišem mimo tih idiotskih dijaloga akcija razbija, jedva čekam sledeće filmove od Stahelskog.

Inače nisam znao ladno je bio dubler Brendonu Liju na snimanju Vrane posle nesreće (počeo kao kaskader...)

Snake Eyes : GI Joe Origins je bizarno loš film, bkv sve najgore odluke zamislive na jednom mestu.

Prvo i osnovno, svako na ovom svetu zna da ako će neko da bude Snake Eyes i ako ima uopšte razloga za postojanje takvog filma to mora biti Iko Uwais koji se za mnoge u istoriju akcionog filma upisao sa Raid serijalom. I on glumi u ovom filmu medjutim on nije Snake Eyes nego sporedni lik, njegov trener u nekakvom besmislenom testu dokazivanja iz tri etape. Snake Eyes je dakle neko drugi, Henry Golding kojeg znamo svi iz Crazy Rich Asians. Mislim zajebavam se ali to je jedino odakle smo mogli uopšte da znamo za njega. Lik veze s vezom nema ni gde se nalazi ni kako treba da stane u kojoj situaciji stav nula. Mogu jedino da zamislim neke srpske glumce koji nemaju iskustva sa ovakvim stvarima i snalaze se kako znaju i umeju. Ostali glumci su svi isto užasni ili su prosto protraćeni. Svi sa svima imaju i sukobe i ponovo se udruže kad dodje novi sukob da na kraju nisam više razumeo ko se bori protiv koga. Postoji scena gde dvoje likova u sred potere za Snake Eyes predju na njegovu stranu a pošli su da ga ubiju. To nikad nisam video.

Robert Šventke kojeg najviše znam po solidnom RED iz 2010 je davno fasovao i vidi se da ovde režira mnoge stvari sa pištoljem uperenim u glavu. Veoma je jasno da se ključ za akciju tražio u već pomenutim filmovima kao Raid ili recimo Korejski Villainess. Medjutim van svake pameti je stavljanje ovih filmova sa Snake Eyes u isti kontekst, čak i MCU I DC imaju svoje uspone i padove ali i kad su naj naj slabiji nisu dosegli ovo dno, ma nisu mu bili ni blizu.

Snake Eyes je jedan od najgorih Origin Story, ali dok se čeka Šang Či ko ima stomak samo neka cepa, pandemija bajo bioskopa ni od korova.

Evo za kraj genijalan detalj kada traje brifing o prethodnim operacijama Baronice za Kobru

tuntR7I.jpg

XRlj5Qi.jpg

Last edited:
S obzirom na tip filma, sumnjam da ima mnogo toga da se prevede :D

Dugo ga čekam, gleda se včrs obavezno.

Status
Not open for further replies.
Back
Top Bottom