• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Euro 2020(1)

Brale Italija u Kataru ide do kraja. Ako budu svi zdravi, sa ovim iskustvom sa Euro20, bice oni u grupi favorita za tron .

Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока

Videcemo, ne iskljucujem da naprave bolji uspeh nego sto su 2010 i 2014.

Ima tu jos jedna stvar, drugi su gladni uspeha pa sem ako nisi dominantna reprezentacija tesko je vezati visok plasman na prvenstvima. Italijani su sada osetili zadovoljstvo, a nisu pokazali da su tip reprezentacije koja zeli vise. Ono sto mi se svidja kod prvenstva i sto je meni glavna car je istorija rivalstva izmedju reprezentacije i sto u mnogim slucajevima druga strana na narednom prvenstvu ume da uzvrati udarac. Samo Englezi nisu to u stanju da urade, ovo protiv Nemaca se tako pogodilo.

Italijani na malo cudan nacin funkcionisu, njihov uspeh na SP 2006 se temelji na finalu protiv Francuza 2000, ispadanju od Koreje na SP(nisu ni zasluziili da prodju grupu, ali su se Hrvati samoubili) i sto su ih Danci i Svedjani izbacili. Bes se sakupio sa prethodnih prvenstva, sve su oni to naplatili sa kamatom. Dok ne osete jace na svojoj kozi, oni nece adekvatno da reaguju.

Videcemo, ne iskljucujem da naprave bolji uspeh nego sto su 2010 i 2014.

Ima tu jos jedna stvar, drugi su gladni uspeha pa sem ako nisi dominantna reprezentacija tesko je vezati visok plasman na prvenstvima. Italijani su sada osetili zadovoljstvo, a nisu pokazali da su tip reprezentacije koja zeli vise. Ono sto mi se svidja kod prvenstva i sto je meni glavna car je istorija rivalstva izmedju reprezentacije i sto u mnogim slucajevima druga strana na narednom prvenstvu ume da uzvrati udarac. Samo Englezi nisu to u stanju da urade, ovo protiv Nemaca se tako pogodilo.

Italijani na malo cudan nacin funkcionisu, njihov uspeh na SP 2006 se temelji na finalu protiv Francuza 2000, ispadanju od Koreje na SP(nisu ni zasluziili da prodju grupu, ali su se Hrvati samoubili) i sto su ih Danci i Svedjani izbacili. Bes se sakupio sa prethodnih prvenstva, sve su oni to naplatili sa kamatom. Dok ne osete jace na svojoj kozi, oni nece adekvatno da reaguju.

Kako si ovo zakljucio? Pa svaka reprezentacija bi 10x uzastopno bila sampion, ali cvrc ne moze. Danas svi igraju fudbal tako da stvaranje dobrog rezultata zavisi od milion faktora. Meni je zao sto je juznoamericki fudbal pao nisko. Gledao sam finale Kopa Amerika izmedju Argentine i Brazila. Finale Euro 2020 je atomski fudbal za CA. Pre 2006. Juzna Amerika je samo jednom vezala 2 neosvojena SP (1934&38). Na poslednja 4 turnira ima 0 trofeja, 1 finale, 3 polufinala, 0 pobeda u zavrsnoj fazi (penal-prolazak ARG v NED 2014 i 5 poraza). Copa America 2021 dokazala je da je to i dobro, kakav je realan odnos snaga.

Nemaju tu glad za pobedom kao sto recimo imaju Nemci koji su uvek zeljni dokazivanja i njihovi rezultati su impresivni. Nije ni poenta da se osvoji prvenstvo, nego da se optimalizuju rezultati i dogura sto dalje u skladu sa sastavom koji imaju. Italijani su previse nekonstantni i postoji veliki jaz u rezultatima, ne secam se da su uspeli da vezu dva dobra sampionata i tu se vracam na svoj prvi post gde sam napisao da nisu dominantan tim da vezu dva bas dobra rezultata pa zato i ocekujem blagi pad na SP. Od evropskih selekcija samo su Spanci i Francuzi uspeli u tome, a imali su bas jake timove za taj period. Imaju previse lezeran i potcenjivacki stav u odredjenim tekmama, pa im se desi kiks. Sve ove moje zakljucke sam doneo na osnovu njihovih rezultata iz proslosti. Udju u zonu komfora, smire se na par godina i kao zive od stare slave, cim dobiju jak reality check ponovo naprave zapazen rezultat.

Ni meni se nije svidela Copa America, finale licilo tek malo bolje od vecitog derbija u fudbalu. Ne bih ja bas tako nazvao da su pali, nego da je Evropa postala jaca i razvila se klasna struktura. Zavisi koji period poredimo, jedino ko je tu slabiji od pre 10 godina je Urugvaj zato sto glavni spicevi su izasli iz prajma i Kolumbija jer joj se glavna zvezda Hames pogubila na klupskom nivou. Brazil i Argentina su otprilike na slicnom nivou kao i pre 14 godina. Oni ce biti tu gde jesu i mozda biti u blagoj ekspanziji, dok ce druge reprezentacije zavisiti od nadolazecih zvezda koje ce ih podici na visi nivo.

Razlika se pre svega pravi na klupskom nivou i sto je Evropa jos vise centar desavanja, dosta osrednjih evropskih reprezentacija ima jaci sastav nego na kraju pretprosle decenije, jer se ozbiljno i planski ulagalo u fudbal pa su iskocile nove zvezde za te reprezentacije. EU je tu veliki faktor. Juzna Amerika skoro pa tapka u mestu, malo idu napred malo nazad. Nema tu nekog dovoljno razradjenog sistema od kog ce svi da profitiraju.

Da se vratimo na taj period 2006 i kako su stvari stojale u Evropi. Od jacih reprezentacija imao si Nemce, Engleze, Holandjane, Francuze i Italijane koji su pucali na visoko i koji su imali kvalitet za cetvrtfinale i najcesce uspevali u tome, Portugal koji je u ekspanziji i belezi bolje rezultate od 2000 pa na ovamo. Ne tako daleko od tog perioda bili su irelevantni. I na kraju, Spanija jos uvek trazi veliki rezultat. Belgija ni u najavi da moze da postane top reprezentacija. Postalo je evidentno teze i Brazilu i Argentini da naprave jak rezultat pored vece konkurencija.

Back
Top Bottom