• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PC Epic vs Steam vs GoG i ostali...

Meni je npr zao sto su neke igre prosle jako lose zbog ''exclusive'' deal-a. Npr Alan Wake remaster koji je trenutno i dalje samo dostupan na Epicu nije zaradio ni jedan cent nakon prvog kvartala od objave igre. Nadam se da AW2 nece imati slicnu sudbinu posto je i on Epic Store eksluziva.
Heh remaster je sranje, nije do Epica, ne verujem da bi ni na Steamu prosla bolje :D

Nedostatak podrške za OS iz 2001. je neki ozbiljan propust? Nema veze što su igre starije kad se platforma na kojoj se nalaze konstantno unapređuje.
Rekao sam da je manja zamjerka. Za retro gamere ipak najviše brine GOG.

Kod mene je jednostavno. Steam i Epic zhele novce, dobije onaj ko me ubedi da im dam. Za sada Steam ubedljivo vodi, tj. vode razni key reseller sajtovi, a za njima kaska Steam sa svojim Summer/Winter/China sales. Epic mi se dopada kada poklanjaju igre, pogotovo jer su do sada vishe puta uboli neke random indie igre uz koje sam proveo more vremena.
Kod oba su mi razne dodatne funkcionalnosti skroz nebitne, ne pamtim da sam ishta koristio osim onog Steam-ovog streamovanja preko LAN. S te strane su mi gotovo isti - logujem se, kliknem na igru, igram igru. Sve one social zezancije, achievementi, gluposti za kitjenje profila, leveli, kartice, forumi, itd. su mi nebitne.

Ako se ne varam, Epic daje vetje parche kolacha od prodaje developerima nego Steam, pa eto, there's that. :D

Kapiram skroz argumente koje su izneli, recimo, Ljubomir i Mozzribo. No, po meni, nemogutje je biti full on principijelan u svim sferama zhivota, ponekad moramo birati bitke. Meni je ova, za sad, apsolutno nebitna, stoga sam 100% sebichan. Nemam mnogo lepog da kazhem o gejming industriji, stoga su mi besplatne igre super, a platjaju se kad su na popustima, osim u retkim sluchajevima kada su u pitanju random mali studiji, njihove igre uzimam prvog dana ako mi se dopada ono shto sam video i chuo o igri do tada.

Nemoj lagati, skupljao si kartice na Steamu!
Eeee da, u pravu si. Pukne me jednom ili dva puta godishnje za vreme onih sale events 😂 Tada uspeju da probude u meni hoardera sa ogromnim FOMO.

Po meni, podrzavati neku kompaniju ne zbog onoga sto meni nudi vec zbog "poslovne politike i uticaja na industriju", pa bio to epic ili steam (ok u ovom slucaju to je vecinski steam) je vrhunac ispranosti mozga hivemindom i jos jedan primer kako su gameri jedni od laksih za manipulaciju grupa potrosaca

Po meni, podrzavati neku kompaniju ne zbog onoga sto meni nudi vec zbog "poslovne politike i uticaja na industriju", pa bio to epic ili steam (ok u ovom slucaju to je vecinski steam) je vrhunac ispranosti mozga hivemindom i jos jedan primer kako su gameri jedni od laksih za manipulaciju grupa potrosaca
Lepo sam objasnio zašto meni Steam nudi daleko veći value od EGS. Molim te elaboriraj kako mi je ispran mozak.

Meni nije jasno sto nekom smeta to sto Epic ima excluzivnost na neke naslove, druge platforme to nemaju?
Elem, zasto je to problem?
Ako neko hoce da kupi recimo Half Life 3 za 60 evra, njega ne treba da zanima dal je igra samo na Epicu ili samo na Steamu, ko zeli igru i ima pare, kupice je na kojoj god da je platformi...

Skidam igre sa ES nisam ne znam zasto, svakako mi nije tesko da ugrabim preko browsera kada mi je nesto interesantno.
E sad da li cu ih igrati, verovatno ne. Iovako sve to imam na konzolama fizicki ovo je samo neka vrsta backupa ako nekad puknem i odustanem od konzola.
A ''iznajmljijem'' samo free igre i na epic i na steam i nemam problema sa tim. Sem par HB od po 1$ nisam dinara dao za PC.
Jedino su bataljeni Ubisoft, EA i ostali launcheri....od njih ni dzabe. :D

Jedan kolega Ceh (bivsi kolega) je napravio Playnite.

To je kao frontend koji vam drzi sve na jednom mestu (library manager). Moze da se skine i art/cover/metadata, tako da uvek moze da se vidi sta se ima i na kojoj platformi.

U svakom slucaju, preporuka.

To je kao frontend koji vam drzi sve na jednom mestu (library manager). Moze da se skine i art/cover/metadata, tako da uvek moze da se vidi sta se ima i na kojoj platformi.

Sjajna stvar za nekog kao ja (kupio Bayonettu 5x u zadnje 3 godine) :D

jos kad bi launcheri ili igre implementirali in game sate ali da se ne racunaju pauze, gde bi mi kraj bio sa OCDjem :D

GOG galaxy ima mogućnost library menadžmenta na jednom mestu za gog (očigledno), steam, epic, ubisoft i xbox launcher. Možda sam neki zaboravio :D

Sviđa mi se opcija da mi pravi grupe po godinama izlaženja, a onda unutar njih po metacritic oceni. Zahvaljujući tome sam zapravo uspeo da malo smanjim backlog igara.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

Na Linuxu ima Lutris koji pored podrške za GOG ima i podršku za Steam, Epic:

GOG galaxy ima mogućnost library menadžmenta na jednom mestu za gog (očigledno), steam, epic, ubisoft i xbox launcher. Možda sam neki zaboravio :D

Sviđa mi se opcija da mi pravi grupe po godinama izlaženja, a onda unutar njih po metacritic oceni. Zahvaljujući tome sam zapravo uspeo da malo smanjim backlog igara.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
U Playnite-u mozes i sony/psn bibioteku da importujes i emulatore....
A grupe ima da pravis po cemu god hoces.....Ima sveeeeeee :D

Back
Top Bottom