Kod mene je jednostavno. Steam i Epic zhele novce, dobije onaj ko me ubedi da im dam. Za sada Steam ubedljivo vodi, tj. vode razni key reseller sajtovi, a za njima kaska Steam sa svojim Summer/Winter/China sales. Epic mi se dopada kada poklanjaju igre, pogotovo jer su do sada vishe puta uboli neke random indie igre uz koje sam proveo more vremena.
Kod oba su mi razne dodatne funkcionalnosti skroz nebitne, ne pamtim da sam ishta koristio osim onog Steam-ovog streamovanja preko LAN. S te strane su mi gotovo isti - logujem se, kliknem na igru, igram igru. Sve one social zezancije, achievementi, gluposti za kitjenje profila, leveli, kartice, forumi, itd. su mi nebitne.
Ako se ne varam, Epic daje vetje parche kolacha od prodaje developerima nego Steam, pa eto, there's that.
Kapiram skroz argumente koje su izneli, recimo, Ljubomir i Mozzribo. No, po meni, nemogutje je biti full on principijelan u svim sferama zhivota, ponekad moramo birati bitke. Meni je ova, za sad, apsolutno nebitna, stoga sam 100% sebichan. Nemam mnogo lepog da kazhem o gejming industriji, stoga su mi besplatne igre super, a platjaju se kad su na popustima, osim u retkim sluchajevima kada su u pitanju random mali studiji, njihove igre uzimam prvog dana ako mi se dopada ono shto sam video i chuo o igri do tada.