• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PC Epic vs Steam vs GoG i ostali...

Ja najvise koristim GOG, lepo mi je Steam, Epic, Uplay i Origin povezan sa GOG i samo ove ostale otvorim kad hocu nesto da claimujem ili da instaliram, sve ostalo radi GOG :D Sve mi je na jednom mestu i milina :)

Isto je cinjenica da Epic daje gomilu dobrih igra for free, a Steam to ne radi
I šta Epic ima od korisnika koji se sporadično loguju na platformu da bi pokupili besplatne naslove? Ne bih rekao da je to profil ljudi koji će nakon što istekne ovaj 'promo' period nastaviti redovno kupovati igre. Evo članak od prošle godine govori koliko EGS zapravo gubi para:

Ne kapiram da ne mogu 1% od tih para da ulože u launcher.

Na svom profilu, npr

Imaš i search i sve, ne moraš biti ulogovan
e tnx, nasao sam
I šta Epic ima od korisnika koji se sporadično loguju na platformu da bi pokupili besplatne naslove? Ne bih rekao da je to profil ljudi koji će nakon što istekne ovaj 'promo' period nastaviti redovno kupovati igre. Evo članak od prošle godine govori koliko EGS zapravo gubi para:
to je tvoje licno misljenje, a oni sigurno znaju bolje od tebe u sta sipaju svoje pare, kao sto rekoh obzirom koliko dugo to traje, sigurno bi prestali da im se ne isplati, a buducnost ce pokazati koliko im se isplatilo, ja mislim da su oni vec sada iza steam-a, a vremenom ce samo smanjiti razliku.
vi koji pljujete epic slobodno nemojte vise da uzimate free naslove, ne ide to da pljujete, a samo kupite sta daju besplatno.

vi koji pljujete epic slobodno nemojte vise da uzimate free naslove, ne ide to da pljujete, a samo kupite sta daju besplatno.
Ja nisam uzeo nijedan besplatan naslov na Epic-u, mislim da čak nisam ni account napravio. Što mi se dopada kupim na Steam-u ili GoG-u i time podržim i developera i platformu. Kako rekoh, oni koji grabe besplatne igre na Epic-u vjerovatno nikad neće nastaviti kupovati igre na toj platformi.

oni koji grabe besplatne igre na Epic-u vjerovatno nikad neće nastaviti kupovati igre na toj platformi
mi sirotinja ne, ali platezno mocni ce se navuci na platformu ovom procedurom.

Neće jer ljudi naviknu da dobivaju džabe godinama, pa kad za istu uslugu budu tražili pare, brzo će bataliti platformu.

E epicu ide fino to sa storom. Zadovoljni su i svake godine beleze ogroman rast. Ja ne pratim mnogo razvoj, jer se ne razumem, ali budze to intenzivno.

Neće jer ljudi naviknu da dobivaju džabe godinama, pa kad za istu uslugu budu tražili pare, brzo će bataliti platformu.
Jok, nisi upravu, zna se kako promocije funkcionisu i uglavnom su uspesne.

Lol, ja sam nebitan.
Msm da ce Epic uvek davati neke free igre, jednostavno nisu ko Steam koji bezobrazno puno zaradjuje, a nista ne daju i zato ce Epic uvek imati moju podrsku, jer su uboli pravu praksu.

Ako se tvoja podrška svodi na logovanje, kupljenje besplatnih igara i pričanje po forumima kako je to cool i kako konkurencija nije progresivna, onda Epic i AMD trebaju da budu presretni sa fanovima koji im pružaju tako nesebičnu finansijsku podršku. :ROFLMAO:

ko ima love volece ih zbog te politike, a ja ako budem nekad u prilici, radije cu njima dati nego steamu, malo da im vratim za lepe gestove.

ko ima love volece ih zbog te politike, a ja ako budem nekad u prilici, radije cu njima dati nego steamu, malo da im vratim za lepe gestove.
Naivan si ako misliš da su to lepi gestovi. I diler iza ćoška poklanja prvu dozu džaba.

To što rade rade zbog interesa. Jednostavno nekako žele da se probiju pored konkurencije. Da nije konkurencije još uvijek bi i7 procesori imali 4 jezgra.

Problem sa steamom je cijena. Malo smo tržište pa smo im nebitni (za razliku od Rusije npr) i onda imamo iste cijene kao neke bogatije zemlje. Ne iznenađuje onda zašto ljudi traže alternative. Ok ima i kod nas ljudi koji dobro zarađuju pa im cijene na Steamu nisu problem.

Epic radi to što radi i dobija korisnike. Neko će reći da je dobar način na koji to rade a neko loš ali činjenica je da dobijaju korisnike. Pitanje je može li i želi li Steam nešto da uradi povodom toga. Da li će ih najterati konkurencija da povuku neki dobar potez, baš kao što je AMD natjerao Intel? I recimo Epic dobije korisnike i postane jači igrač pa onda ne daje više ovakve povoljnosti a onda se pojavi neki novi igrač i počne da nudi povoljno igre.

Bilo bi apsolutno fenomenalno kada bi nas iko prepoznao kao siromašno tržište i ponudio realne cene naspram kupovne moći. Eto prilike za Epic da se pokaže kao good guy I da realan doprinos situaciji na tržištu.

U pravu si, ne vjerujem da hoće. S druge strane ljudima sa manjim primanjima (i u bogatim zemljama) će uvijek biti privlačno kada neko nudi besplatne igre ili igre sa dobrim popustom.

jedno vreme je square-e za ključeve ubacivao balkan u ru/cis region. to mogu steam, epic i ostali, ali ih bole.

Bilo bi apsolutno fenomenalno kada bi nas iko prepoznao kao siromašno tržište i ponudio realne cene naspram kupovne moći. Eto prilike za Epic da se pokaže kao good guy I da realan doprinos situaciji na tržištu.
Ne moze da postoji '' Balkan regional pricing'' EU je zabranila to pre par godina pa je Steam odustao od toga, ovaj deo Evrope konkretno vide kao EU i to je to nazalost. Plus je nasa drzava pre par godina (2017te) uvela 20% poreza na kupovinu sa istog tako da smo sada jednaki sa zemljama zapadne Evrope ili EU kako god.

Srećan sam što uopšte zvanično postoji Srbija pa ne moram da razmišljam sa kojom drugom državom imam najmanje šanse da imam potencijalni problem.

Back
Top Bottom