• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS4 XONE PC Elden Ring

awwww neko jurio 100% Blasphemous...there there<3
Daj, ne otvaraj mi tu ranu 😂 kad-tad moram to ponovo pokushati, po Boga pitaj koji put.

Drago mi je sto je konacno neko napisao realan review, sa svim manama igre, a ne samo ono hvalospevi i "igra godine"...
Igra ima poprilichan broj mana, ali meni je i dalje GOTY 2022. No, slazhem se s dobrim delom onoga shto je Jovcov napisao.

Igra ovakvih razmera mora da povuče neke negativne stvari, ali pored Breath of the Wilda, ne znam za open world igru koja može prići ovome, a gameplay da ne pominjem. Mada planiram Bloodborne ponovo da igram, mislim da je ta dinamika i dalje neprevaziđena. Još kada bi imao pravi skok...

Case in point: Za Nephelin quest sam odradila apsolutno sve, proveravala tri vodiča i i dalje stoji u podrumu roundtable holda i njuška onog sokola :D ŽENO, ODLAZI. Cini mi se da samo moram da odem u Mt. Gelmir ili neku drugu novu regiju da bi se ona pomerila.

Jesi ubila Morgotta (boss u Lyndellu nakon kojeg dobiješ pristup Forbidden Landu)?

Kakvih sve bolesnih kombinacija i itema ima u igri....

Ja se za sada drzim mog builda, lagano sam nabudzio Moonveil do +10 i bez zurbe cistim sve. Sad sam na putu do Volcano Manora.

I ja se drzim svog bilda zasad, kao. Dobudzio sam faith da bih koristio Sword of Night & Flame, pokupio sinoc i Prince of Death's Staff, pa taman cu da igram goth emo lika kako dolikuje. Bas se radujem novom stafu jer sam u fazonu da je Meteorite Staff + Rock sling kombo koji koristim neko vreme previse cheesy. Nekako sam presao neke bosove mnogo brzo, nisam ih ni video cestito sa tom kombinacijom.

Btw, od sinoc konacno imam i Comet! Kako suri, boles, i jos mogu zelju da zamisle dok im ne padne na vuglu.

Patch 1.04 donosi gomilu promena u vezi balansa oružja i popravlja neke bugove.

U vezi performansi ne piše ništa, ali nekoliko ljudi je prijavilo da im igra sada radi bolje.

Testirao sam sad malo ovo što nema u patch notes:

- Performanse na PC-u su mnogo bolje. Limgrave je sada generalno smooth, samo povremeno se oseti mali stutter, ostale oblasti rade savršeno.
- Popravili su i one kerove što su nabijali bleed u svakom frejmu jednog specifičnog napada, više ne mogu da one-shotuju.
- Ovo ne mogu da testiram sad, ali kažu i da je AI poslednjeg bossa malo korigovan da ne beži stalno od igrača.

whoppingmajesticdougl1zj9h.gif

Dobro je sto se mac nalazi relativno daleko od startne zone, i samo se jedan mac dobija po prelasku igre. Znaci divljanje tek u NG+ ili ako se mac nabavi preko coop-a.

Ovo ce vijati samo oni koji bas hoce da uzivaju u... ahem... rekama krvi.

Last edited:
fala za ovo, uopste nisam znao da scimitri imaju tako wicked jump dual wield attack
koncept radi i na drugim oruzijima, probao na altu malo verziju za siromasne...kida idd

nije ovo pleb lvl friendly uopste, mac moze da se rushuje easy ~30 mina po pocetku igre, jump talisman doable brzo, ostalo je late game
plus trebaju normal smithing stones koje je 10 puta teze rushovati

meni malo dosadan "default" melee postao, sad samo glumim bloodhound 3 fingers ludilo....ne znam sta je zabavnije pve il pvp;)

Last edited:
fala za ovo, uopste nisam znao da scimitri imaju tako wicked jump dual wield attack
koncept radi i na drugim oruzijima, probao na altu malo verziju za siromasne...kida idd

nije ovo pleb lvl friendly uopste, mac moze da se rushuje easy ~30 mina po pocetku igre, jump talisman doable brzo, ostalo je late game
plus trebaju normal smithing stones koje je 10 puta teze rushovati

meni malo dosadan "default" melee postao, sad samo glumim bloodhound 3 fingers ludilo....ne znam sta je zabavnije pve il pvp;)
Što bi rekao jedan moj kolega: "Jao, kakva konstrukcija... koliko nepoznatih reči...!" :D

Zavrsio konacno. 122h save game u igri, 141h steam counter. Uradjeno 99 posto stvari, omasio sam goldmask quest, mislim da je to jedini koji sam propustio.

Capture.JPG

Ne znam sta bih dodao na prethodno misljenje, sem da je kraj uzas i poslednji boss smejurija. Postojao je taman jedan period igre gde mi je bilo super, neka sredina, pre i posle tugica.

Definitivno preogromna i razvodnjena igra bez potrebe. Vidi se da je pravljeno za siroke mase i da je zbrzano i natrpano previse stvari bez razmisljanja jer eto, svi moraju da imaju open world igru. Mnogo bi bilo bolje da su skratili za 50% ako ne i vise sav sadrzaj, izbacili smaracke iste pecine i tamnice, nepotrebne bossove i reciklazu istih stvari, a onda svo to vreme posvetili tehnikalijama, usavrsavanju i balansu.

Ako neko cita i odluci da igra :D, preporuka od mene je da se igra dobrim delom samo main, inace ce vas igra ugusiti.

Ja imam jedno 30ak sati u ER i bas mi se svidja dizajn. World building mi je fantastican, ali je igra bas bas prevelika za mene. Slicna je situacija kao i sa RDR2....dobra je igra al ja nemam vremena ni strpljenja da je zavrsim do kraja :D. Vise bi voleo da je tradicionalnija u smislu questova jer ja nemam blage veze sta radim u igri. Sve vreme ja samo istrazujem i lutam okolo naokolo sto i nije toliki problem jer je svet fenomenalan ali me isto tako i ne drzi jer nemam neku svrhu u igri. :D Btw ovo je prva Souls igra koju sam igrao vise od 5 sati tako da je ovo misljene outsidera koji nema puno iskustva, ali sam svestan da su i ostale igre koncipirane na ovaj nacin.

Radi main dungeone onda, sites of grace te upućuju ka bitnijim stvarima. Ostalo radi ako osetiš da si previše slab, pa da se leveluješ malo.

Back
Top Bottom