• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS4 XONE PC Elden Ring

Nadam se samo da nema achievementa u fazonu: "zavrshi kvest koji dobijesh tako shto stanesh ispod random drveta, uradish gesture, stvori se NPC i pobegne. 50 sati kasnije, pod uslovom da si na dobrom mestu, a da nisi ubio odredjene bossove, a druge jesi, se stvori taj NPC, ali izgleda kao hostile, pa ti morash sve instinkte skloniti u stranu i pritji mu bez oruzhja, a onda ti on kazhe neshto kriptichno tipa 'zlatne latice dodiruju bikova muda', pa ti morash da skapirash da to znachi da, nakon shto ubijesh nekog bossa zatvorenih ochiju, skinesh sav oklop sa sebe i onda si odradio quest i evo ti achievement".

Da, malo sam butthurt jer mi je nestao jedan NPC iz vulkan vile nakon shto sam ubio bossa tamo :D

Nadam se samo da nema achievementa u fazonu: "zavrshi kvest koji dobijesh tako shto stanesh ispod random drveta, uradish gesture, stvori se NPC i pobegne. 50 sati kasnije, pod uslovom da si na dobrom mestu, a da nisi ubio odredjene bossove, a druge jesi, se stvori taj NPC, ali izgleda kao hostile, pa ti morash sve instinkte skloniti u stranu i pritji mu bez oruzhja, a onda ti on kazhe neshto kriptichno tipa 'zlatne latice dodiruju bikova muda', pa ti morash da skapirash da to znachi da, nakon shto ubijesh nekog bossa zatvorenih ochiju, skinesh sav oklop sa sebe i onda si odradio quest i evo ti achievement".

Da, malo sam butthurt jer mi je nestao jedan NPC iz vulkan vile nakon shto sam ubio bossa tamo :D
Haha nema koliko se secam :)

Ja sam na kraju igre (prvog runa) otkljucao sve osim endinga, bitno je samo da igras detaljno prvi put i to je to, posto neki archivmenti ukljucuju i bossove iz pecina/dungeona.

Moja najiskrenija zamerka na PS-u je sto su achievementi samo za predjene odredjene bosseve. Bas mi fale ti raznoliki achievementi.

A @Yuka Sakazaki , mislim da takvih questline-ova ima (hvala bogu, nisu achievementi), i bas ono... feels like bullshit :D
Bas sam razmisljala ovih dana, i mislim da je to genuine problem, a ne nesto na sta se "normiji" zale jer nikad nisu igrali neku DS igru. Jednostavno se from soft zajebao, jer taj sistem questline-ova funkcionise u DS igrama koje su, i pored svega, i dalje linearne. Elden je nelinearan na maks i samim tim je komplikovanije postaviti uslove za zavrsetke/pocetke questova, i ko je sa kime povezan.

Case in point: Za Nephelin quest sam odradila apsolutno sve, proveravala tri vodiča i i dalje stoji u podrumu roundtable holda i njuška onog sokola :D ŽENO, ODLAZI. Cini mi se da samo moram da odem u Mt. Gelmir ili neku drugu novu regiju da bi se ona pomerila.

Na tu temu sjajan tweet :)

Ja sam guide koristio za 2 ili 3 questa otprilike posto je suludo sta treba sve da odradi da bi se kompletirali isti, ovo ostalo je doslo nekako prirodno posto ja generalno detaljno igram sve igre koje mi se dopadnu.

PS. Jedan sam od onih koji citaju opise na itemima itd :ROFLMAO:

E, ja sam isto za nepheli citala, jer sam htela da joj pruzim lep kraj, s obzirom da mi je bilo zao sto joj je "otac" smeće jedno smradovsko. I nesto malo gledam za sellen, i morala sam jedan mali deo za blaidd-a (jer ga inace ne bih nasla, trazila ga kao budala po onom krateru da sidjemo zajedno, kao prava braća po oruzju :D ).

Tako da, osim za ta tri lika, uglavnom lutam naokolo, pa na koga naidjem. I sa tvitom se potpuno slazem, bas mi se vise svidja da sa drustvom diskutujem o tome ko je koga gde sreo, i sta je radio, bas daje utisak starih RPG-jeva ❤️ Cak i zapisujem gde sam stala posle svake sesije igranja, da ne izgubim nit sa svakim NPCjem.

Meni se Nepheli izbagovala pred kraj questa nije htela da se pojavi u Stormveilu dok nisam ponovo pricao sa onim idiotom koji mi je obecao knight titulu, morao sam dva puta ponovo da pricam sa njim i da relodujem zonu da bi se on pomerio iz one tvrdjave.

Dusa me bolela kad sam morao da ubijem Blaida i kada je umro onaj blacksmith War Councelor Iji

@Emm Kojem npc-u si dala Selviusov napitak? :)

@Undenis Ja sam i sa Nepheli pricala, i u stormveilu reload-ovala par puta, i sa kennethom pricala par puta.... cmaaan from soft :D

Dala sam gideonu, samo zato sto sam saznala da ga se on otarasi potpuno, PLUS... kad je rekao da hoce da prejebe seluvisa koji je doll diddler poremeceni, kupio me :D Iako i dalje mrzim gideona, enemy of my enemy is less of an enemy.
A za blaidd-a.... znam da ce biti tesko, jer nema drugacije.

ne znam, neke questove sam morala da pogledam, jer ne zelim da prozivljam istu tugu kao sa solairom, kada sam saznala kako idu from soft dependencies na tezi nacin 😭

@Undenis Ja sam i sa Nepheli pricala, i u stormveilu reload-ovala par puta, i sa kennethom pricala par puta.... cmaaan from soft :D

Dala sam gideonu, samo zato sto sam saznala da ga se on otarasi potpuno, PLUS... kad je rekao da hoce da prejebe seluvisa koji je doll diddler poremeceni, kupio me :D Iako i dalje mrzim gideona, enemy of my enemy is less of an enemy.
A za blaidd-a.... znam da ce biti tesko, jer nema drugacije.

ne znam, neke questove sam morala da pogledam, jer ne zelim da prozivljam istu tugu kao sa solairom, kada sam saznala kako idu from soft dependencies na tezi nacin 😭

Haha i ja sam njemu dao cim se ukazala opcija, posto je ocigledno bilo da je Seluvis jebeni manijak, tek kasnije kad sam presao igru pogledao sam na netu da postoji opcija napitak da se da i poremecenom Dungu na kraju njegovog questa

Denis insistira da objavim koliko Elden dominira na našem serveru u odnosu na ostale igre :LOL:

hLOMT6K.png

Ja ovaj Elden Ring da sam dobio sa 12 godina vjerovatno nista u zivotu napravio ne bih :D Mislim, trovalo se i tada igrama snazno ali ovde mi je atmosfera ubodena savrseno. Plus, specificnost toga perioda prije mainstream interneta bi jos digla sve na kub. U svakom slucaju, kako stvari stoje sa mojim skillom i mojim vremenom, igrace se ovo godinama, lol :D

Pogledao sam video. U dobrom delu se slazem. Radi i poredjenja sa Sekirom mnogo i stvari koje poredi mi deluje smislene i da bi meni kao igracu vise odgovarale nego ovo u eldenu.
Vise bih voleo da igra ima manje contenta, ali da je kvalitetniji i da ima smisla vise.
Ja sam na nekih 80ak sati ocisceno sve do grada, to nastavljam ovih dana.

Igram bleed build, pocetak je bio sa dual scimitar, a sada Eleonora's Poleblade. Ono sto je strava je taj curve potreban da se savlada novi weapon i playstyle kad menjas oruzje i radis respec za neku evoluciju karaktera. To mi je mozda i najbolje u igri, learning curve i combat (koji mi je za nijasnu losiji nego u DeS).

Igra mi je tek kliknula posle nekih 50ak, do tad mi je bilo hit and miss, kad sam poceo da skipujem random encountere, jer nemaju bas neku poentu i poceo da igram vise bossove i questove ciljano. Vidi se da nisu nikad radili open world, dosta igra pati od toga, sto se najvise vidi u questovima npc koji su razbacani svuda i bez nacina da ih pratis osim ako ne gledas na netu ili ne zapisujes u svesku. Sto opet dodje na zasto ne postoji neki log u igri koji mozes pratiti sta si uradio i koga sreo do tad, jer ces svakako to raditi na neki nacin, papir, web.... Dosta pomaze i online zajednica sa porukama i igraci koji se povremeno vide, pa vidis kuda idu i sta probaju.
Isto tako balans celog sveta, mozes jako lako, jako brzo obici dobar deo mape i igrati sve manje vise, izlevelovati se previse i pokidati neke stvari koje su trebale biti izazovne i obrnuto. Scaling je bas all over the place, bilo bi brutalno da postoji neki lvl scale u odnosu na tebe i da si konstantno u celoj igri u "zaostatku" u odnosu na protivnike gde bi taj "git good" momenat jos vise zasjao i imao vise smisla, po meni.

Pre ovoga sam igrao samo DeS remake i to mi je daleko bolja i fokusiranija igra od ovoga, a bazirana na istoj formuli From igara. Dobar deo igre sam igrao underlevelovan (60ak sati do Vulcano manora) sto weapon, sto moj lvl i bez summona, a onda sam u nekom momentu odradio respec i presao u overlevel sa obe stvari i poceo da koristim summone. Balans je bas veliki problem u igri i nema neke sredine osim ako nisi iskusni veteran koji je odigrao sve igre iz serije vise puta, pa tacno znas sta radis kao zdravkelja sa moonweilom recimo :D

Kontam da je ovaj sledeci deo igre zanimljiviji i bolji od prvog, pa da se rastanemo u ljubavi :D

Nisam spominjao tehnikalije koje su totalni raspad, doduse dobar deo je ispravljen patchevima, ali ono, igra izgleda poprilicno lose, sto je meni i najveca boljka, jer treba tona vremena i talenta napraviti sve ovo i onda na kraju fejluje jer ne mogu da iznesu i popisaju se na artiste :( , ali jbg to im je standard, masa stuttera, game crashovanja, lagovi, bagovi sa pamcenjem ili ne kontrola....

Mislim da sam negde na pola igre, mozda malo preko. Racunam da cu zavrsiti za 150 sati, tj bar mi tako deluje.

Evo i par screenova, igra moze biti bas lepa na momente. Definitivno mi je Siofra River najlepsa oblast do sada. Kvalitet screenova je uzasan jer Steam, a igra nema photomode sto je steta :(

20220308185637_1.jpg 20220308190840_1.jpg 20220314185900_1.jpg

20220315233454_1.jpg20220321225710_1.jpg 20220404215745_1.jpg

20220404221443_1.jpg 20220406154923_1.jpg

Jos jednu bitnu stvar sam zaboravio, kamera. Kamera je uzas u ovoj igri, uzas mi je bila i u DeS, koja je jos doradjena od strane BP tima, ali sam nekako iskombinovao sa manual, pa je bilo prihvatljivo, ali ovo je deseta igra u serijalu ili koja vec, a kamera je i dalje ista, 0 upgrade. Sto u kombinaciji sa zastarelim kontrolama dodaje ekstra nivo na "tezinu" same igre. Posto nisam igrao ostale kontao sam da je ista svuda, medjutim u ovom videu vidim da Sekiro ima bas ono sto sam vise puta spominjao kroz diskusije na discordu, da kamera zivi. Dinamicka je u odnosu na velicinu protivnika krece se i dalje bolji uvid u ono sto igrac radi i treba da isprati.

Last edited:

awwww neko jurio 100% Blasphemous...there there<3

a za volcano...jel sam kukao/pricao sto puta? ne klikcite zadnjeg bossa pre nego isklikcete volcano!
nisi dobar bio! nadam se da si barem uzeo Hoslow Whip pa da mozes da se osines po ledjima

imam i ja neki fin guide za Maleniu, traje klip 1:30 min zajedno sa poziranjem i fajtom
a ima od istog lika i za zadnjeg bossa guide, jes da traje minut duze al moze da se isprati
;)

Last edited:
@jovcov kamera je standardna, ne vidim neke razlike u odnosu na bilo koju 3ecelicasku igru. Ti ne moras da potapas desni klik i lokujes na neprijatelje. A mimo toga kameru mozes voziti kako hoces. A npc kvestovi su cesto ocigledni,bukvalno ti govore sta da radis, gde da ides. I nema ih puno uopste za ovoliku mapu, tako da stvarno nema potrebe za logom ako radis sve po redu. Tj. odradjujes trenutni quest. Ja igram astrologista i bas mi je uzivanje, nije tesko, poginem tu i tamo zbog svoje gluposti, sve je u strpljenju i udaljenosti tebe i neprijatelja makar je tako sa ovim mojim buildom (astrologist spamujem magije iz daljine i poneki rol)

Back
Top Bottom