Pogledao sam video. U dobrom delu se slazem. Radi i poredjenja sa Sekirom mnogo i stvari koje poredi mi deluje smislene i da bi meni kao igracu vise odgovarale nego ovo u eldenu.
Vise bih voleo da igra ima manje contenta, ali da je kvalitetniji i da ima smisla vise.
Ja sam na nekih 80ak sati ocisceno sve do grada, to nastavljam ovih dana.
Igram bleed build, pocetak je bio sa dual scimitar, a sada Eleonora's Poleblade. Ono sto je strava je taj curve potreban da se savlada novi weapon i playstyle kad menjas oruzje i radis respec za neku evoluciju karaktera. To mi je mozda i najbolje u igri, learning curve i combat (koji mi je za nijasnu losiji nego u DeS).
Igra mi je tek kliknula posle nekih 50ak, do tad mi je bilo hit and miss, kad sam poceo da skipujem random encountere, jer nemaju bas neku poentu i poceo da igram vise bossove i questove ciljano. Vidi se da nisu nikad radili open world, dosta igra pati od toga, sto se najvise vidi u questovima npc koji su razbacani svuda i bez nacina da ih pratis osim ako ne gledas na netu ili ne zapisujes u svesku. Sto opet dodje na zasto ne postoji neki log u igri koji mozes pratiti sta si uradio i koga sreo do tad, jer ces svakako to raditi na neki nacin, papir, web.... Dosta pomaze i online zajednica sa porukama i igraci koji se povremeno vide, pa vidis kuda idu i sta probaju.
Isto tako balans celog sveta, mozes jako lako, jako brzo obici dobar deo mape i igrati sve manje vise, izlevelovati se previse i pokidati neke stvari koje su trebale biti izazovne i obrnuto. Scaling je bas all over the place, bilo bi brutalno da postoji neki lvl scale u odnosu na tebe i da si konstantno u celoj igri u "zaostatku" u odnosu na protivnike gde bi taj "git good" momenat jos vise zasjao i imao vise smisla, po meni.
Pre ovoga sam igrao samo DeS remake i to mi je daleko bolja i fokusiranija igra od ovoga, a bazirana na istoj formuli From igara. Dobar deo igre sam igrao underlevelovan (60ak sati do Vulcano manora) sto weapon, sto moj lvl i bez summona, a onda sam u nekom momentu odradio respec i presao u overlevel sa obe stvari i poceo da koristim summone. Balans je bas veliki problem u igri i nema neke sredine osim ako nisi iskusni veteran koji je odigrao sve igre iz serije vise puta, pa tacno znas sta radis kao zdravkelja sa moonweilom recimo
Kontam da je ovaj sledeci deo igre zanimljiviji i bolji od prvog, pa da se rastanemo u ljubavi
Nisam spominjao tehnikalije koje su totalni raspad, doduse dobar deo je ispravljen patchevima, ali ono, igra izgleda poprilicno lose, sto je meni i najveca boljka, jer treba tona vremena i talenta napraviti sve ovo i onda na kraju fejluje jer ne mogu da iznesu i popisaju se na artiste

, ali jbg to im je standard, masa stuttera, game crashovanja, lagovi, bagovi sa pamcenjem ili ne kontrola....
Mislim da sam negde na pola igre, mozda malo preko. Racunam da cu zavrsiti za 150 sati, tj bar mi tako deluje.
Evo i par screenova, igra moze biti bas lepa na momente. Definitivno mi je Siofra River najlepsa oblast do sada. Kvalitet screenova je uzasan jer Steam, a igra nema photomode sto je steta
Jos jednu bitnu stvar sam zaboravio, kamera. Kamera je uzas u ovoj igri, uzas mi je bila i u DeS, koja je jos doradjena od strane BP tima, ali sam nekako iskombinovao sa manual, pa je bilo prihvatljivo, ali ovo je deseta igra u serijalu ili koja vec, a kamera je i dalje ista, 0 upgrade. Sto u kombinaciji sa zastarelim kontrolama dodaje ekstra nivo na "tezinu" same igre. Posto nisam igrao ostale kontao sam da je ista svuda, medjutim u ovom videu vidim da Sekiro ima bas ono sto sam vise puta spominjao kroz diskusije na discordu, da kamera zivi. Dinamicka je u odnosu na velicinu protivnika krece se i dalje bolji uvid u ono sto igrac radi i treba da isprati.