• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS4 XONE PC Elden Ring

Ma čini mi se da nisu vredni truda. Iskreno, naigrao sam se igre dovoljno. Jedino nisam probao multi ali to me nikad nije ni zanimalo.
Elden beast traži da sam otporan na magiju a prethodni na fizičku, jedino da između te dve faze promenim opremu pa da se bacim na borbu. Ne vidim drugi način.

zato sto nije lepo koristiti summone! (tj ima boljih protiv nje lol)
kao ni stitove! (tj kad ne znas vise sta ces uvatis je i cheesujes na parry)

Ja sam jedan od onih koji misle "ako je u igri, okej je koristiti" :D

zato sto nije lepo koristiti summone! (tj ima boljih protiv nje lol)
Mislis ko u DS 1, 2, sto imas NPC-ove da sumonujes, da ti olaksaju borbu sa boss-ovima?

Ja to nikad nisam koristio, to mi je ispod casti, easy mod, iako su me Smaug i Ornestin guzili par meseci, bilo je da ili cu preci bez ikakve pomoci ili cu odustati od igre i predjoh na kraju nekako, a da sam koristio te pomoci, ne bi se osecao ko da sam ih presao fair and square, iako ih je dvoje...

nisam mislio na njih u ovom slucaju, sry za zabunu
vec na spirit ashes summone (nova stvar, mnogo veca pomoc nego klasicni npc summoni) koje mozes da imas za bilo koji boss encounter

sto se tice moralnih dilema il kako i sa cim treba igrati, nemam ja tu neke spec probleme, ni za sebe ni za druge
da...mislim da odredjene stvari umanjuju draz igri...al stvarno je izlisno o tome besediti
uglavnom se na te kritike osvrcem kao na "ongoing souls community meme"

moje souls avanture ne prestaju posle prvog run-a
nikad nije dosta i onda svaki sledeci run ima neka "kucna pravila" ili temu

elden je bas extreman po tom pitanju i mnogo slobode daje
posle zavrsenog clean lvl 1 runa prvo sto mi je palo napamet je da ce sledeci biti iskljucivo sa exploitovima, svakog bossa sve sto postoji
to ce mi biti podjednako zabavno, da vidim sta su psihopate provalilie pa to sve izvesti...i na kraju se diviti kako ova igra uopste radi pored tolko bugova
i to sve dolazi posle dosta:) igranja eldena...i ostalih from igara sa raznim (izmisljenim) izazovima

Last edited:
Ja ne volim to da sam sebi pravim "veštačke" izazove, igram kako developeri zapovedaju.

igrao je i on, ali je morao pređe još 10 puta. ne može svaki put isto...

igrao je i on, ali je morao pređe još 10 puta. ne može svaki put isto...
Pa ako u nekoj igri imaš milion načina kako ćeš da igraš i šta ćeš da probaš to je ova.

Apsolutno nemam ništa protiv smišljanja takvih ličnih izazova, samo sam rekao da meni lično to nije zabavno. :)

Yiah, meni je upravo to super shto mozhesh igrati kako ti dusha ishte. Imamo slobodu da pristupimo izazovima na more nachina. Neko tje da ode na drugo mesto i skuplja dushe dok ne nabaci dovoljno levela da mu se olaksha fight. Neko drugi tje da prochita walkthrough i pripremi opremu i buffove koji su korisni, tretji tje otkriti neki cheese, chetvrti tje da udara glavom o zid bez da ishta promeni... sve dok ne postane jedan sa bossom i samelje ga.
Po meni su to sve legit nachini igranja i nikada ne bih prebacivao nekom igrachu da ne igra kako bi trebalo, niti da zapravo nije uspeo da predje igru. Nisam bash tolika nerdina.
No, kapiram da ovde na forumu nema takvih sluchajeva, osim Krejzija elitiste kojem su summonovi easy mode :P

Znači ko Zelda BotW/TotK
Yiah. Daj shansu Eldenu, nije bash veselo kao BotW i TotK, ali istrazhivanje i pristup igranju mi se chini da je veoma slichan. Stvarno nije teshka igra kao shto mnogi govore. Mozhe biti teshka, a i ne mora :3

Posle nekih ~110h u igri i vrlo detaljnog istraživanja vreme je da sa napravi pauza i sačeka DLC.
Video sam 5 od 6 krajeva jer sam propustio jedan od opskurnijih questova pa će to morati da sačeka NG+, isto kao i jedini missable legendary weapon...

Igra je generalno odlična ali lično mislim da je scope sulud i kod mene je u poslednjoj trećini igre došlo do zamora usled kombinacije From fora i mehanika sa tolikim svetom. Ima mnogo sličnih dungeona i filler bosseva što malo razvodnji celu priču. U prethodnim Souls igrama gde se sve lepo zaokruži za ~40-50h su mi svaka lokacija i svaki boss bili memorable a ovde bukvalno nisam zapamtio imena 5 bosseva niti kako izgledaju. Plus RR Martin "doprinos" da napraviš nepotrebno mnogo likova koji se svi slično zovu za mene je bio znak da ne treba ni da se trudim:
Godwyn and Godrick and Godfrey and Godefroy and Malenia and Melina and Miquella and Marika and Radahn and Ranni and Rykard and Rennala..and Radagon.
Najviše sam uživao u legacy dungeonima koje sam posmatrao kao jednu celinu koju želim detaljno da istražim pre nego što nastavim dalje, mada i kod njih nisam u potpunosti osetio taj momenat genijalnosti kada se sve uveže na kraju što je inače slučaj u From igrama.

Sve u svemu igra potpuno uspeva da bude to što je htela - open world Soulslike ali pritom opravdano uvodi dosta nekih "mainstream" mehanika neophodnih da bi to sve funkcionisalo što je po meni čini manje unikatnom nego prethodne igre. Mnogo stvari je nekako pristupačnije, materijala za upgrade ima i više nego što je potrebno, questlineovi neće pući ako se preskoči neki korak nego će moći i da se završe i ako se preskoči veći deo, checkpointi po svetu, dodatni buff flask, summoni, zaštita od invadeovanja... Sa druge strane ima toliko nekih dodatnih mehanika i stvari o kojima treba da se razmišlja tako da iako je igra debelo pristupačnija ne bih rekao da je manje zahtevna od prethodnih.

Inače kao primer koliko je jednostavno zaludeti se ovom igrom, na kraju sam kada sam istrošio sva opravdanja zašto još uvek igram krenuo da jurim sve talismane u igri pa kad sam i to završio shvatio sam da je stvarno dosta do DLC-a. :)

Zbog svega navedenog, iako je igra odlična ne verujem da bih igrao eventualni nastavak ili neku sledeću Souls open world igru.

Na kraju iako nije za poređenje moram da dodam da je Bloodborne i dalje najbolji. :)

materijala za upgrade ima i više nego što je potrebno
Samo ako ne zhelish da eksperimentishesh s oruzhjem i buildovima, e onda nema ni blizu dovoljno materijala, na zhalost.

Ja sam se navikao u Souls igrama da mogu da upgradeujem do kraja jedno oružje po runu. :)

Bojim se da nema ništa od narednog proleća 🥲

g08jU1M.png

Makar deluje da će ekspanzija biti ogromna, s obzirom na to koliko dugo je prave.

Back
Top Bottom