Posle nekih ~110h u igri i vrlo detaljnog istraživanja vreme je da sa napravi pauza i sačeka DLC.
Video sam 5 od 6 krajeva jer sam propustio jedan od opskurnijih questova pa će to morati da sačeka NG+, isto kao i jedini missable legendary weapon...
Igra je generalno odlična ali lično mislim da je scope sulud i kod mene je u poslednjoj trećini igre došlo do zamora usled kombinacije From fora i mehanika sa tolikim svetom. Ima mnogo sličnih dungeona i filler bosseva što malo razvodnji celu priču. U prethodnim Souls igrama gde se sve lepo zaokruži za ~40-50h su mi svaka lokacija i svaki boss bili memorable a ovde bukvalno nisam zapamtio imena 5 bosseva niti kako izgledaju. Plus RR Martin "doprinos" da napraviš nepotrebno mnogo likova koji se svi slično zovu za mene je bio znak da ne treba ni da se trudim:
Godwyn and Godrick and Godfrey and Godefroy and Malenia and Melina and Miquella and Marika and Radahn and Ranni and Rykard and Rennala..and Radagon.
Najviše sam uživao u legacy dungeonima koje sam posmatrao kao jednu celinu koju želim detaljno da istražim pre nego što nastavim dalje, mada i kod njih nisam u potpunosti osetio taj momenat genijalnosti kada se sve uveže na kraju što je inače slučaj u From igrama.
Sve u svemu igra potpuno uspeva da bude to što je htela - open world Soulslike ali pritom opravdano uvodi dosta nekih "mainstream" mehanika neophodnih da bi to sve funkcionisalo što je po meni čini manje unikatnom nego prethodne igre. Mnogo stvari je nekako pristupačnije, materijala za upgrade ima i više nego što je potrebno, questlineovi neće pući ako se preskoči neki korak nego će moći i da se završe i ako se preskoči veći deo, checkpointi po svetu, dodatni buff flask, summoni, zaštita od invadeovanja... Sa druge strane ima toliko nekih dodatnih mehanika i stvari o kojima treba da se razmišlja tako da iako je igra debelo pristupačnija ne bih rekao da je manje zahtevna od prethodnih.
Inače kao primer koliko je jednostavno zaludeti se ovom igrom, na kraju sam kada sam istrošio sva opravdanja zašto još uvek igram krenuo da jurim sve talismane u igri pa kad sam i to završio shvatio sam da je stvarno dosta do DLC-a.
Zbog svega navedenog, iako je igra odlična ne verujem da bih igrao eventualni nastavak ili neku sledeću Souls open world igru.
Na kraju iako nije za poređenje moram da dodam da je Bloodborne i dalje najbolji.