• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS4 XONE Switch PC Doom Eternal

Bojan

Well-known member
Reaction score
2,745
capsule_616x353.jpg

Metacritic
PC - 88 | PS4 - 87 | XB1 - 89 | Switch - 81
HLTB
Main 13½ | Main +Extras 18½ | Completionist 24 | All 17½
DLC

The Ancient Gods - Part One [20e, October 20, 2020]
The Ancient God - Part Two [20e, March 18, 2021]
Season Pass 30e

Doom Eternal je peta igra u Doom serijalu i nastavak prilicno dobro prihvacenog Doom-a iz 2016. godine.
Igra je prilicno promenila klasicnu Doom formulu sto ju je ucinilo iznenadjujuce zanimljivom i donelo joj titulu FPS DMC igre, ali je takodje i odbilo dobar deo fanova koji su zeleli igru vernu korenima.
Zbog promenjene mehanike, igra je dosta zahtevnija od prethodnih i zahteva od igraca da vodi racuna o dosta vise stvari ukoliko zeli da se domogne kraja nivoa.
Medju cesto pominjanim zamerkama su i neozbiljan ton igre, prica i plaftormski delovi kojima je pre mesto u Super Mario igrama nego u FPS-u.
Iz nekolicine novih protivnika, izdvaja se Marauder, jedini protivnik koji od igraca zahteva da potpuno promeni pristup u borbi, sto je podelilo fanove - dok neki smatraju da je ovo potrebno da bi se tok igre osvezio, drugi ne mogu da ga smisle.

latest

Jako je zanimljivo gledati Hugo Martina (covek je game director) kako igra igru i prica o tome kako je igra dizajnirana:

Last edited:
capsule_616x353.jpg

Metacritic
PC - 79 | PS4 - 76 | XB1 - 72
HLTB
Main 5½ | Main +Extras 7½ | Completionist 8 | All

Ancient Gods - Part One je pravi end game DLC, dosta je ovo teze od obicne igre.
Do Slayer Gate-a na kraju prvog nivoa sam igrao na UV i bas-bas cesto ginuo, a posle sat vremena mucenja sa gate-om sam odlucio da spustim na HPM. Nije da nisam ginuo i na tom nivou tezine, ali je igra mozda i previse laka tako.
Probao sam iz zezanja najnizi nivo tezine i ono je smejurija.

Jako mi se svidja sto su pokazali srednjaka internet masi koja se zalila na Eternal.
Igra nam je preteska > dlc je jos tezi
Marauder je pretezak > gomila okrsaja gde uz Maraudera imas i bas zeznute protivnike
Marauder utice na flow igre > novi protivnici koji su podjednako "losi"
Ono ljubicasto cudo smara > evo vam magla i pecurke
Iritantni bossovi > napravicemo jos iritantnije

Jedine stvari gde srecom nisu otisli jos dalje su prica (koja je dosta svedenija) i platformisanje (stinih problema sam imao samo u dve situacije tokom celog dlc-a).

Sve u svemu, 15$ za 10-tak sati igranja (mada sam siguran da moze da se predje i za duplo manje na nizem nivou tezine) je sasvim solidan deal.

Last edited:
Kudos za tred svaka cast Boki.

Ja cekam da izadje i druga expanzija pa da izbindzujem kao domacin :D

Apropo ovih high skill clipova, treba iD-u reci da je vreme za novi quake da mogu ljudi da se lepo razmasu

terapija je gledati ove high skill klipove, moram da priznam iako mi je doom 2016 bio mirniji i svedeniji, eternal je svakako podignut na visi nivo. a i vreme je da probam ancient gods

Apropo ovih high skill clipova, treba iD-u reci da je vreme za novi quake da mogu ljudi da se lepo razmasu

Ja godinama prizeljkujem reboot Quake keca u gothic okruzenju, znaci samo to i nista vise ne zelim majke mi :D

Nažalost, igra me nije kupila.
Igra prividno tera da korstiš razne gameplay mehanike, a ustvari se sve svodi na rotacije, malo pucanja, malo melee za health, malo skupljanja municije, pa sve opet u krug. Druga, možda i gora stvar su te mini skriptovane arene gde se se protivnici respawnuju i ne pušta te igra dalje dok ih ne pobiješ, a mapa je samo njima prošarana, tj red "exploringa", red arene.

Slazhem se sa svime shto je Maxa napisao. Preshao sam igru, ali na silu. Nervira me kada se level design vrti oko nekog gimmicka, kao shto su platforme i one shipke u Eternal. Jednostavno mi prekida flow, a i tera me na razmishljanje na foru "chemu to sluzhi? da li bi sve to postojalo da nema te mehanike?"

Meni je bas bila zanimljiva ta rotacija. Moras da budes koncentrisan i u pokretu inace umires.
Sto se arena tice, nisam ni ja bas fan toga, ali to nije nista novo, takav je bio i Doom 16.
Mada, nisam siguran ni kako bi to mogli da rese - mogao bi bukvalno da prelazis nivoe uz run + dash.

Last edited:
slažem se, zanimljiva je rotacija sama po sebi, ali kada moraš samo na taj način da igraš, šta znam, brzo me zamori, but that's just me.

Nisi samo ti, dosta ljudi ima isto misljenje ;).
Prilicno je igra podelila masu.

Meni je bas prijala rotacija sta znam overall mi se vise svidja Eternal od onog prvog iz 2016te.

Last edited:
Eternal je jedna od retkih igara da sam ja day one skinuo i za 2 dana presao, meni je igra bruka dobra, da malo smanje platformisanje (ne moraju skroz da izbace samo da ga ima manje) i malo svedu upgrade sistem i to je to perfection :)

Last edited:
Eternal je jedna od retkih igara da sam ja day one skinuo i za 2 dana presao, meni je igra burka dobra, da malo smanje platformisanje (ne moraju skroz da izbace samo da ga ima manje) i malo svedu upgrade sistem i to je to perfection :)

I ja sam ga bukvalno pojeo za 2-3 dana slazem se za platforming njega treba da svedu na minimum i to je to.

Platformisanje je loše ne zato što je loše urađeno nego zato što je prečesto isforsirano. Onaj double jump reset item je over the top bullshit za FPS igru.

Meni deluje da je ethernal pojačao tačno one delove dooma 16 koji mi se nisu svideli :). Platforming, area fights, finishing moves, unskippable "priča". I dalje sam uživao u Doom 16 ali nisam siguran da mi se ethernal počinje.

Ovaj poslednji Doom često deluje kao posao, a ne kao zabava...verujem da se zbog toga nekim ljudima igra nije svidela, ili su je igrali na najnižem nivou težine.
Meni je izazov bas prijao, ali je igra umela da me iscrpi :)

Back
Top Bottom