• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 PC Death Stranding 2

Srecno svima igranje!
GuLnJ1LbUAAJldh

A posle ove igre, krece rasprava koja uloga Troy Baker-a ce mu biti nominovana na TGA. :D Zabavni Indiana Jones ili pomahnitali Higgs.

Ti ako si se smorio posle sat vremena igranja keca, sa dvojkom možeš da se smoriš samo još više 😂. Nisam još stigao do Australije ali ovaj uvodni tutorial deo u Meksiku je meni smor.

Evo par preliminarnih razmišljanja na temu dvojke.

U svakom pogledu daje osećaj nazadovanja u odnosu na keca tj. deluje kao ošišani osakaćeni kec čak i ako te igra već u startu obezbedi sa oružjem, vozilom i napucavanjem sa banditima. Sve ti je već predočeno, svaki koncept je opisan pismeno i u slikama. Kec započinje potpunom misterijom, svaki koncept je misterija dok ne otkriješ o čemu se radi i igra ti polako i na kašičicu otkriva sve koncepte i elemente. Neke stvari su i namerno skrivene i bilo je na igraču da ih otkrije. U dvojci je sve na gotovo, samo mapu možeš da istražuješ :) Sve deluje malo nabacano da bi igrač što brže ušao u štos.

Sećam se prvog kontakta sa BT-ovima, praznih ruku, nema pomoći osim da na teži način spasiš glavu. Onda ti igra da privremena i priručna sredstva za borbu dok ti kasnije ne da nešto konkretnije. Imaš utisak nekog progresa i izbavljenja iz situacije totalne nemoći u situaciju u koju možeš da kontrolišeš. Toga ovde nema. Dobiješ granate odmah i puške odmah, nikakav izazov. Čak i BT boss nije neki izazov sa takvim arsenalom.

Nedostaju neki bitni ili samo zanimljivi elemenati mehanike igre kojih je bilo u kecu. Npr. u kecu kada MULU zavežeš kanapom, moraš da ga šutneš u pleksus da bi se onesvestio, inače se odveže i dok kažeš keks je ponovo na nogama. U dvojci, onesvesti se odmah... iako je samo imobilisan :LOL:. Nedostaje izgleda i parry sistem sa kanapom. U kecu ako te MULA napadne električnim kopljem, možeš kanapom da odbiješ napad, priđeš s leđa i zavežeš ga. Ovde toga izgleda nema ili su kontrole izmenjene - nisam uspeo da provalim. Nivo interakcije u ličnoj sobi je isto primetno osakaćen.

Kapiram svrhu tutorijala, tu je za ljude koji keca nisu igrali ili im treba podsetnik ali za onog ko dobro pamti keca, malo deluje neinspirativno. Kapiram i da je tutorial deo možda bio naknadno dodat zarad nove publike pa nije mnogo truda ušlo u njega. Nadam se da će ostatak igre da izvuče utisak.

P.S. Dvojku nema smisla igrati bez keca 😁

Last edited:
I meni je prvih 5-6 sati bilo jako dosadno. Ali po priči bi se reklo da tek sada zaista pocinje.

Nadam se da ne treba 40 sati da legne, ko za kec...
Kome prvi DS nije legao, gotovo sigurno neće ni nastavak. Meni je kec bio vrhunska igra, ni u jednom momentu dosadna i/ili monotona. Imam nekih 7-8 sati u igri, tek stigoh u Australiju, priča postaje sve zanimljivija/uvrnutija i otvara se pristup sve većem broju gadget-a i ostale opreme za savladavanje raznih prepreka na koje se nailazi tokom aventure.

@vix Kao što i sam kažeš drugi deo nema smisla igrati bez prvog. Kec je igrača polako upoznavao sa konceptima, okruženjem, neprijateljima i drugih elementima igre. Na drugi deo treba gledati kao evoluciju svega onog što smo imali prilike da vidimo u prvog igri. U njoj su se sa BT-ima po prvi put susretali i igrači i Sam, tako da u nastavku isti ne mogu da budu misterija, već znamo ko su i šta su, kao i dosta drugih stvari koje su već poznate iz prvog dela. Igrač u principu nastavlja tamo gde je stao posle prve igre, nema potrebe da mu se opet objašnjava ono što već zna, nego samo sa onim što je novina u drugom delu.
Nedostaje izgleda i parry sistem sa kanapom. U kecu ako te MULA napadne električnim kopljem, možeš kanapom da odbiješ napad, priđeš s leđa i zavežeš ga. Ovde toga izgleda nema ili su kontrole izmenjene - nisam uspeo da provalim. Nivo interakcije u ličnoj sobi je isto primetno osakaćen.
Postoji to jos uvek u igri.

kao i dosta drugih stvari koje su već poznate iz prvog dela. Igrač u principu nastavlja tamo gde je stao posle prve igre, nema potrebe da mu se opet objašnjava ono što već zna, nego samo sa onim što je novina u drugom delu.
a tek da je kojima izukao trope gubljenja svega što smo u prvom delu dobili/znali, bio bi fail neviđeni

Stvarno malo smara sto se ista objašnjenja ponavljaju više puta i sto novi likovi uzmu da mi pričaju šta je bilo u kecu.

U DS2 igraci sada mogu skinuti backpack, i upotrebiti svoj combat konopac da se vezu svi paketi. U slucaju pada [cak i na strmoj planini], paketi se nece rasprsiti na sve strane! Pred kraj igre, postoji jos jedan nacin da se ostvari isti efekat.

4aUVQiN.gif

DdmB9Z.png

edit -
Dostignut je all time rekord Death Stranding DC-a na PC-u
N613iGM.png

1tCmHMT.png

Inace, neko na onlineje odradio test, prepperi daju dosta vise poena ako im predajete pakete jedan po jedan. I dok igrao i sam sam primetio da nema veze koliko paketa donesete pri prvoj predaji, maksimum koji prepper da je 2 i po zvezde.

Vijajte 5 star za Lone Commander-a, zadnji item mu je odlican.

Last edited:
Inace, neko na onlineje odradio test, prepperi daju dosta vise poena ako im predajete pakete jedan po jedan. I dok igrao i sam sam primetio da nema veze koliko paketa donesete pri prvoj predaji, maksimum koji prepper da je 2 i po zvezde.

Vijajte 5 star za Lone Commander-a, zadnji item mu je odlican.
Nisam skroz uveren. Testirao sam i lično i meni deluje da je toliko random da nisam uspeo nikakvu zakonitost da provalim. Probao sam i pojedinačne pakete da donosim i gomile paketa. Popuniti petu zvezdicu je mnogo teže ali i tu ima varijacije. Npr. Donesem jedan medium paket, popuni mi poslednju trećinu pete zvezdice, do kraja. Na drugom mestu za isto to pomeri se samo za dlaku. U Meksiku, C1 nikako nisam uspeo da maksujem, neće da mi dropuje pakete za njega a i to malo što dropuje jedva pomeri score. Odustao sam na kraju. Moraću da se vratim kasnije 🙂

Kome prvi DS nije legao, gotovo sigurno neće ni nastavak.

Тај сам. Зато вероватно двојку нећу ни играти. Иако ми је Коџима један од омиљених твораца видео игара, а MGS игре међу најбољим икада, биће ово по свему судећи прва његова игра коју ћу прескочити.

Уз дужно поштовање али не разносе ми се опет пакети 30-40 сати генеричким холограмима (да је 10-15 сати вероватно бих пробао због поштовања и старе славе) и не праве путеви и остала инфраструктура, а што се приче тиче мислим да је врхунац Коџиминог приповедања био у првим MGS играма. Четворка је већ била исувише cheesy, over the top и fan service, док је петица била штура и недорађена иако је имала одличну премису и потенцијал да има најјачу MGS причу. Са друге стране њен гејмплеј је и данас еталон како се прави одлична aкциона стелт игра.

Код првог DS-a ме ништа није радило, ни гејмплеј, ни прича, ни ликови, све је што се мене тиче бар за копље или два испод MGS-a изузев продукције и техникалија логично. Одиграо сам је из поштовања према Коџими и јер сам толико био нахајпован трејлерима (кад се само сетим какве су све теорије и тумачења људи имали и извлачили из трејлера, а на крају је све испало много једноставније и прозаичније), и очекивао сам да ће можда у неком тренутку доћи до обрта и да ће Коџи да извуче неког адута из рукава као у стара времена, али ништа од тога не беше.

Овај наставак је прва његова игра где ме ни трејлери нису занимали, нити сам осетио ту врсту хајпа као за MGSV и DS. Пошто је моја мини рецензија DS-a на покојном зеленом форуму изгубљена попут суза на киши поновићу закључак из тог писања, Коџими дефинитивно треба продуцент изнад њега да га мало коригује и усмерава његове многобројне идеје. Мени се овај правац којим је кренуо не допада, али пошто очигледно пролази и код критике и великог дела публике, и доноси профит биће ово врло могуће читав серијал пост-апокалиптичне достављачке саге. 😉

Коџими дефинитивно треба продуцент изнад њега да га мало коригује и усмерава његове многобројне идеје.
Po meni DS2 je igra gde se Kojima ocigledno zaista uzdrzavao, dali je to doslo od strane njega ili KojiPro tima, finalni proizvod je od starta mnogo igrivjii od keca bez overloada cinematica. Svet je vec uspostavljen, tako da sada samo dobijamo 2nd chapter Sam-ovog zivota.

I ostatak igre je takav kroz celu kampanju, prica je veoma dobro dozirana, likovi su bas dopadljivi bez forsirano dugackih narativnih deonica sa njima, odlican in-game family koji se okupio u DHV Magelanu.

I pored toga, ova "strand" igra nije za svakog, sto se sporije igra, bolja je, ali IMO itekako mogu sa njom opravdati da je ovo zaista fenomenalan naslov iz KojiPro-a.

Back
Top Bottom