• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Movie TV DC & DCEU

Snayder je napravio film kako je on zamislio na pocetku i nije skratio te delove koji su "visak" jer je to bilo u originalnom scenariju. Ostao je veran svojoj viziji i prikazao nam je film kakav je zamislio. Originalno je trebao da pravi JL2 i JL3 i ovaj kraj je bio uvod u ostala 2 filma koje vise nece praviti.

Verzija u bioskopima gledaju kao canon ali su odustali i od toga. Sad koliko sam video, svi filmovi su standalone i nisu povezani (sto je tesko sranje). Ni oni ne znaju sta rade....bas bi voleo da vidim Batflecka i Deathstroke-a koji su setupovali u ovom filmu, ali njih boli uvo jer oce Marvel filmove. Nista nema smisla i sve se raspada vec odavno.

Pokusao sam da gledam Birds of Pray jer sam se nalozio posle JL ali me je smorilo posle 10 min. Novi WW ni ne zelim da gledam.

Jedino se nadam da ce HBO iskesirati jedan deo novca i nagovoriti WB da kofinansiraju ostala 2 dela Snayderovog JL, ako ovaj film bude uspesan, jer je ocigledno da se vecini svidja ova verzija filma.

Odgledao nekako iz 2 dela, svaka cast onima koji su odgledali 4 sata u cugu :).
Bolja je ova verzija od originalne, pre svega zbog toga sto su neki likovi dobili vise vremena, zbog boljeg negativca i sto nema one ruske porodice.
To naravno ne znaci da je ovo dobar film, vecina starih zamerki je i dalje tu (zaplet, likovi, lose kastovani glumci). Uz sve to, citav Anti-Life Equation zaplet mi je bio stripovski debilan :).

Preterali su sa slow motionom, los CGI u tim scenama bas bode oci. 4:3 mi je smetao, nekako mi je sve delovalo skuceno i nimalo epic.
Muzika je katastrofalna, ona WW tema svira ako ne gresim bar 10-20 puta u filmu...neverovatno.

sva sreca pa je ww tema fantasticna...mada ako brojis koliko puta je u filmu verovatno nisi ni bio raspolozen za gledanje filma nego si to odradio na silu ili radi reda

Naravno, u meni je problem, ovo uopste nije preterano:

Da mi Gilmor svira omiljeni rif 20 puta, smorio bih se.

imao sam osecaj da to mozda 2x u filmu, btw nisam ni znao da je to ww tema, mislio sam na ovo

Jedino se nadam da ce HBO iskesirati jedan deo novca i nagovoriti WB da kofinansiraju ostala 2 dela Snayderovog JL

To je ista firma, odluka bi dosla sa istog mesta.
Vidim i DH spominje da su to dva odvojena entiteta?

Da li nesto gresim?

Koliko sam skontao, vlasnik HBO i WB je IT&T ali su ipak razlicite firme sa svojim budzetima tako da kofinansiranje nije nemoguce. HBO Max moze da bude u fazonu, hej WB JL je bio uspesan, sta kazes da oboje ulozimo po 150mil. i napravimo JL 2 koji ce se prikazati na HBO-u i u bioskopima. Ovako WB nema sanse da iskesira ostale filmove koji nece nastaviti DCU ali ako se troskovi prepolove, mozda i ima smisla. Rekli su Snayderu kada je pravio ovaj cut da izbaci sve sto nastavlja ovaj univerzum na sta on nije pristao. WB agresivno pokusava da se odvoji od njegove vizije ali ce mozda ovaj uspeh promeniti njihovo misljenje.

Ili ce mozda HBO finansirati animiranu verziju JL2 i 3 kako bi imali zaokruzenu pricu. Svakako je steta da se ne nastavi, posle pozitivnih utisaka koje su dobili.

Last edited:
Sumnjam da je bas tako.
Doneli su "centralizovanu" odluku da sve Warnerove filmove stave day 1 na HBO Max.

Jesu ali zbog korone, sumnjam da ce nastaviti tako posle nje jer definitivno nece zaraditi kao u bioskopima sto bi zaradili a Snayderov novi film bi izasao za 4-5 godina, tako da mislim da bi imalo prostora za to. I da Day 1 ostane na snazi, opet im se ispati delenje troskova finansiranja filma, tako da mislim da nije nezamislivo.

Dobar je Snajderov film. Meni čak odličan iako nikad nisam voleo njegov stil.

Međutim, par dana kasnije počeo sam da gledam seriju "The Boys".
Negde sam pred kraj prve sezone i već mogu slobodno reći da je ovo jedna od boljih serija u zadnjih par godina.

Ne znam kom taboru "Bojsi" pripadaju: trenutno hvaljenom DiSiju ili mrskom favorizovanom Marvelu?
Nisam jedan od onih koga zanimaju priče "iz prve ruke" u vezi studija, budžeta, ko je kome preoteo zlatne koke, tuš i četkice its. Uopšteno sam upućen jer je teško zaobići sve te informacije, ali i silom prilika jer imam kuma stripadžiju koji koristi svaku priliku da mi održi predavanje i ubedi u vrednost američkog stripa. Što se mene tiče strip je bio i ostao: Mebijus, Belgija, delimično Boneli, stari Heavy Metal... Alan Mur... Ali ipak, čuo sam za Garta Enisa i čitao (čuj čit'o, kupio!) par knjiga "Propovednika" tako da mi je poznat njegov nemilosrdni stil. "Bojse" sam otvorio par puta čisto da skinem kuma sa vrata. Ali zato mi je serija pun pogodak!

"Bojsi" bi mogli biti naročito zanimljivi ljudima koji ne vole strip te sa sumnjom i podrozrenjem gledaju na mišićave likove koji obučeni u helanke skakuću sa zgrade na zgradu i šibaju se sa svim zloćama Amerike (i ponekad Britanije). Ili ljudima koji ih vole ali se i pitaju šta se krije iza kulisa, kako oni jedu, pišaju, prde, prave bebe... Dijalozi su odlični, likovi netipični i vrlo zanimljivi, a društvena kritika vrlo pitka i prigodna (što je apsurd, jer ovi filmovi mnogo koštaju, još više zarađuju, a gledaju se tako što plaćamo pretplate teškašima istog tog sistema koji se ovde "kritikuju").

Elem, ko nije gledao pod hitno da krene! A ako sam omašio temu izvinjavam se, izbrisaću ili otvoriti posebnu.

Last edited:
The Boys ne pripada DC-ju a ni Marvelu, mada serija jeste odlicna i likovi su koncipirani po uzoru na DC, samo sto su svi zli. Svakako otvori novu temu jer ne pripada ovde. Kontam da je dosta ljudi gledalo ali posto se ceka 3 sezona, nema mnogo diskusije o njoj pa niko nije otvorio temu do sada.

Last edited:
"Bojsi" bi mogli biti naročito zanimljivi ljudima koji ne vole strip te sa sumnjom i podrozrenjem gledaju na mišićave likove koji obučeni u helanke skakuću sa zgrade na zgradu i šibaju se sa svim zloćama Amerike (i ponekad Britanije).
Pa, ne bi rekao. Boys ima bas, bas puno referenci na stripove.
U krajnjem slucaju to je parodija.

Jesu ali zbog korone, sumnjam da ce nastaviti tako posle nje jer definitivno nece zaraditi kao u bioskopima sto bi zaradili a Snayderov novi film bi izasao za 4-5 godina, tako da mislim da bi imalo prostora za to. I da Day 1 ostane na snazi, opet im se ispati delenje troskova finansiranja filma, tako da mislim da nije nezamislivo.
Ne razumem kako mogu da dele troskove, kad isti ljudi odredjuju koliko ce dobiti budzet i kakav dalji plan imaju i za filmski i tv produkciju.

Pustaju filmove day1 zato sto im je to promocija HBOMax-a.
Bio bi iznanedjen i da nema korone da ne bi uradili nesto slicno. Ne za sve, ali za neke filmove sigurno.
Profit danas od filma, je mozda manji profit sutra od HBOMax-a long term...

Sledeci film u "snyderversu" ne mora biti JL2.
Moze biti mnogo skromniji manji projekat, a moze i neki vec gotov scenario da se minimalno doradi sa jacim referencama na centralizovan univerzum.

Iskreno, ne zelim da vidim Snydera na celu "Snyderversa".
Sam nije u stanju da vodi ni ceo projekat, ni pojedinacne filmove.

Ovo sto je sada radio sa JL lici na Jodorowsky's Dune.
Izgubio se i sa BvS, ali ovde je totalno bio out.

Nije normalno da snimis 4h materijala za bioskopski film.
Kako je uopste planirao da izgleda JL film originalno?
Nisu mu dali da BvS bude duzi od 2h i 20 min za bioskop, ali sad ce sledeci film da bude 4h?
To je bukvalno duplo manje projekcija! A, bioskop ne moze da naplati duplo vise kartu...

Snynder nije Kevin Feige i to je skroz ok.

Ne, onomad je planirano da budu dva filma a ne jedan od 3-4 sata. Justice League Part 1 i Part 2.

Da mi Gilmor svira omiljeni rif 20 puta, smorio bih se.
Nisu imali beskrajni budzet, sto se muzike tice kad su dobili greenlight od HBO Max-a imali su svega par meseci fore da odrade 3.5h pozadinske muzike. Bio je tezak rush da se zavrsi muika, audio/voiceover produkcija, gomila specijalnih efekata [nisu svi fantasticno ispali], final cut, lokalizacija na sve jezike, sve video formate, ali u globalu ceo projekat je IMO bas dobro ispao i pored sve ove zurbe.

^ ovo je cool vest, Dr.Fate mi je uvek bio zanimljiv. Snimanje Black Adama krece u aprilu.

Back
Top Bottom