Zavrsih igru, sve kompletirano 100%, pa da bacim finalne utiske.
Igra je mnooogo duza nego sto sam ocekivao, ne mogu da kazem da je overstayed its welcome, but... nije bilo ni daleko od toga, u svakom slucaju dobra igra, ko je meni kriv sto volim da pocistim celu mapu.
Ovo je jedna od retkih igara gde mi je bilo zanimljivije da igram sporedne aktivnosti i questove, nego li main quest, dal zbog toga sto su mi prica i likovi bezveze, ili zato sto su sporedne misije tako kratko/slatko casual, ne znam, ali eto, to je istina, sto je vrlo cudno.
Pisao sam vec hvalospeve o igri, sad cu se malo koncetrisati na mane, jer ih ima, iako one nisu velike i uglavnom ne kvare puno iskustvo...
Nervira sto lika uvek moras u milimetar da nacentriras tacno tamo gde mora da stoji, kad moras da radis neke interakcije, sto u kombinaciji sa njegovim uzasno tromim i cudnim kretanjem, znam malo da izbaci iz takta, ali nista major.
Bude raznih bagova koji su svojstveni open world igrama, cesto se desavalo da vas lik kaze nesto na odredjenim trigger mestima na mapi, problem je sto ih on govori na tim mestima bez obzira dal ste tu aktivnost vec zavrsili ili ne, tako da bude totalno besmisleno, a desava se bogami mogu reci ne mali broj puta.
Desilo se da se likovi zaglave, prodju kroz texturu, ali retko.
Imao sam nekih problema tipa da mi se screen saver iz win-a upali, iako sam u igri, morao sam screen save i monitor off funkcije da iskljucim.
Bude bagova kad se boris protiv horde, pa bude gomila leseva na podu, da par zombija ostanu da lebde u vazduhu... nije se bas cesto desavalo doduse...
Prica je totalno genericna, sa tim nemam problema, jer su mi zombiji uvek zanimljivi, ali likovi su mi bas bezveze i nezanimljivi totalno, a smeta mi i njihov bezveze dijalog i ponekad gluma koja ume da bude cudna, uglavnom igra odise sa dosta stvari koje deluju bas amaterski...
Los balans igre, igrao sam na Hard i na pocetku bude teska, ali vrlo brzo postane prelaka, tako da mi je 70% run-a bilo prelako i bez izazova, ali ovo ne mogu da zamerim, jer igra daje mogucnost, da samo ako podizes nivo tezine, da to mozes da uradis kad hoces u toku igre, ali ja nisam zeleo vise da dizem, jer sam ovde uzivao u tom nekom osecaju nadmoci, ali da, igra postane toliko laka, da cak i horde koje su najveci izazov, mozete zavrstiti za par sekundi borbe...
i tako, ne mogu sada jos da se setim i ne bih da mrachim da ne pomisli neko da mi se nije svidela igra, jeste mi se generalno svidela, ima dosta impresivnih stvari o kojima sam pricao, poput grafike, tehnikalija, vrlo dobrog i zaraznog gameplay-a, odlicnog osecaja napucavanja, voznja motora itd, ali igra ima definitivno i mane i nije celokupno vrhunski paket, tako da mogu razumeti slabije ocene i sto nece dobiti nastavak, iako bih ja licno igrao taj nastavak, ako bi poboljsali stvari koje sam zamerio.
7.5/10
Mogu reci da je ovo igra gde sam ja mislim napravio ubedljivo najvise screenshotova, tesko je bilo probrati najbolje: