• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS4 XONE PC Dark Souls Trilogy

Nisu, samo je kec masterpiece level dizajna 😄 Valley of Drakes je samo bridge zona između New Londa, Blightowna i Darkroot Gardens, nema ništa konkretno da se prelazi. Dobro je ići da se bi se uzeo onaj mač kod undead zmaja jer ima divine dmg, što je korisno za kosture jer ih permanentno ubija, a manji zmajevi dropuju scales, ali to je to.
Googlaj kako se ulazi u DLC, to niko normalan ne bi mogao sam da provali 😆

da, znam da je to mala zona, prosao sam kroz nju par puta, ali tad nisam bio dovoljno jak za zmajice.
taman da ocistim to, pre nego sto se spustim dole, nego reci mi ovo za divine damage, kako je u igri tacno obelezen divine damage, ja vec imam oruzja koja daju pola fizikalni i pola magic damage i imam koplje koje daje isto pola fizikalni, pola lighting damage, dal se magic i ligthing racunaju kao divine damage ili je to nesto drugo?

Magic i lightning se ne računaju, divine samo uzima scaling od magic ako se dobro sećam. Divine oružja imaju beli kružić na slici oružja i imaju prefix divine. Možeš da upgradeuješ i obično oružje u divine ako imaš odgovarajući ember, ne znam sad napamet gde se nalazi.

Da, trebam i te boss-ove da predjem, igram Remaster verziju, ne znaju dal su u nju ukljuceni DLC-ovi, pretpostavljam da jesu i ne znam u kojoj zoni su ti boss-ovi, ali jos uvek nisam naleteo na njih...
Mada doduse sto se tice gornje zone, Valley of Drakes nisam presao jedino i mozda sam propustio jedan deo kod Gardena nisam siguran, ovo je nocna mora da se nadje nesto kad imas da ides na 1000 mesta i gomila precica, da mi nije yt-uba, davno bih batalio... i iskreno se nadam da dvojka i trojka nisu ovakve maze zavrzlame...
Remaster sve ima, uključujući i DLC. Kome se svidjela osnovna igra, DLC je must.

Meni je bilo mnogo lakše kada sam dobio mogućnost da odradim warp. Kad zagusti pomaže i kada se odradi kindle bonfire-a.

Pitanje za sve koji su igrali Dark Souls 2: imate li neku preporuku za DS2 greatsword (ne ultra greatsword ali može i curved greatsword)? Ima li neki dobar do kog se rano može doći? U Dark Souls 3 sam koristio Exile Greatsword. Ono što volim kod greatsworda je što staggeruje jače neprijatelje kao što su npr black/silver knight. Običan mač to ne može.

Ja sam baš DS2 igrao sa greatswordom. Koristio sam Mirrah Greatsword koji dropuje maskirani NPC Lucatiel of Mirrah. E sad, to je relativno interesantan NPC, ali njen quest se sastoji od toga da je summonuješ nekoliko puta (3 mislim?) za bossove, pa kada ti na kraju da taj mač, prođe pola igre. Tako da sam je ja ubio čim sam je sreo, a to možeš već kada pređeš prva 2-3 bossa. Inače je vrlo kul mač, ima jedinstven moveset sa lepim animacijama ako ga two-handuješ.
Moguće da ima još neki ranije, ali se ne sećam.

edit: btw, da se ne zezneš, to je jedan od retkih velikih mačeva koji zahteva dex, tako da leveluj to ako ideš na njega.

Last edited:
Verujem, pominju da je jako iritirajuc fight zbog ogranicenog prostora il tako nesto...

Mislim da broj igrača koji su ubili Bed of Chaos iz prve može da se izbroji na prste jedne ruke. Užasna borba.

Ali generalno, retko koji boss u drugoj polovini igre je problem. Još se nije stvorio taj trend souls bossa koji vitla na sve strane pa moraš da budeš u nekoliko frejova precizan sa kotrljanjem i kada smeš da ga udariš.
Nitto nije težak, a Four Kings je isključivo dps check, ako ne možeš da ubiješ jednog pre nego što se pojave drugi, pa treći itd., znači da treba da leveluješ oružje ili str/dex da bi to mogao da uradiš.

Ali generalno, retko koji boss u drugoj polovini igre je problem
Da, primetio sam i da mi je igra postala mnogo laksa posle Smough i Ornestin bitke, jer sad imam dobro oruzje, koje sam lvl-ovao i bolje sam generalno izgradio lika i desile su se neke stvari kao ta da sad imam warp i 20 estusa u firelinku (sto je previse), tako da mislim... ko da je igra i dizajnirana da bude osetno laksa u ovom zavrsnom stadijumu...
Jedino DLC znam da ce biti tezak, da su tu najtezi boss-ovi u celom serijalu, tako da sam ga zbog toga ostavio za kraj.

Naučio si najverovatnije i da igraš igru. DLC ima teže bosove ali ne u smislu da ćeš se namučiti, već da će ti biti mnogo zanimljiviji od prethodnih bosova. Mene je tu malo namučio jedino onaj zmaj, izvinjavam se ako njega nisam stavio na spisak u nekom od postova gore da ga nisam prešao iz prve.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Meni je taj zmaj bio haos jer sam se zainatio da mu odsečem rep, jedini boss sa repom gde su to baš zakomplikovali. I u poslednjem pokušaju sam potrošio 8 ili 9 estusa dok nisam uspeo, posle me je do kraja borbe udario možda jednom 😄

Naučio si najverovatnije i da igraš igru
Ima i toga u nekoj meri, medjutim dok sam istrazivao o igri, videh da preovladava misljenje da igra nije bas "git gud", ima i toga naravno, vec je vise do toga da nabavis bolju opremu, oruzje itd, i naravno da se lvl-ujes kako treba... mene je zeznulo jer sam do pola igrao sa nekim hellbardom za koji treba i STR i DEX, pa sam u oba ulagao, da bi od polovine presao na oruzje koje trazi samo STR, pa onda ispade da sam bacio sve te poene koji su isli u DEX, kao i to sto sam se zeznuo, pa unapredio to oruzje u magic, za koji nisam znao da ce mi traziti Faith/ Inteligence koje nisam imao, pa je lose i skalirao damage, zato sam se toliko mucio kod Smough & Ornstin, ali posle toga kad sam shvatio kakvog lika zelim i sta cu koristiti i sta trebam da radim, od tad ide sve ko po loju, jbg ova igra je prilicno drugacija od ostalih RPG-ova koje sam igrao, pa tek kad sam sve to prokljuvio, igra je legla sto se tice tezine.

Rekao bih da je skill ipak najvažniji, ali je u DS1 to najmanje izraženo. Svakako moraš da se pravilno leveluješ, ali je svako oružje i više nego upotrebljivo.
Ono što ljudi koji kukaju da je preteško i da treba neki easy mod propuštaju je da su sve te mehanike koje olakšavaju stvari već prirodno utkane u igru. Ima summonovanja, ima toliko korisnih itema, ima jakih oklopa, i sve može da se na neki način "exploituje". E sad, fora je da balansiraš težinu i način igranja koji je tebi zabavan. Npr. Artorias, koji važi za najtežeg bossa, meni je bio problem jer me je ubijao u jednom ili dva udarca, ali sam ja igrao sa laganim oklopom i brzim oružjem jer je meni to zabavno i želim da ga savladam na taj način iako ću usput verovatno da poginem 10-ak puta. Znam da mogu da uzmem Havelov oklop i toljagu, i da ga mlatim dok bukvalno ignorišem njegove napade jer mi je poise ogroman, ali ne želim tako da igram jer mi nije zabavno.
Tako da uz svakog bossa možeš da staviš zvezdicu po pitanju težine jer svako ima drugačiji build, i ima stilova igre koji su dobar counter za nekog bossa, dok su za nekog drugog vrlo loši.

Evo primera, imas oruzje koje je u startu jako i onda ga nabudzis na +5 ili koji mu je vec max, i on onda pravi recimo 400 dmg, onda je igra mnogo laksa nego sa oruzjem koje pravi 100 dmg, zar ne? zato rekoh, igra mi je postala laka, ne zato sto sam postao dobar, mislim naucis da igras igru i pre polovine, nema tu sta previse da se uci i filozofira, naucis kad da blokiras, udaras, roll-ujes, parry-jes ili kako god vec igras i pratis staminu, znaci za mene je taj get gud momenat kad naucis te stvari i mehaniku igre i tajming, da ne nabrajam sad sve, kapiras me, to se sve nauci pre polovine igre i nemas tu sta vise posebno da napredujes... to je osnova, ali igru je napravilo lakom to sto imam nadogradnju oruzja i opreme i estusa i sto sad mogu da se warp-ujem i sto mogu da one-shotujem vecinu protivnika, to je nacinilo igru laksom, a ne sto sam postao neki majstor, mislim kao sto rekoh taj get gud momenat pokupis relativno brzo, posle sve zavisi od opreme sto se tice tezine... ali da, ako hoces da sebi otezas igru, onda ces igrati sa opremom koja je manje OP, ja recimo ne bih nikad mogao da igram sa tim Havelovim oklopom, jer mrzim da sam tako spor i nepokretan i da ne mogu da roll-ujem brzo... msm moguce je dici equipment load itemima i dizanjem stamine, pa da mozes ok da roll-ujes i sa tim Havelovim setom, ali ono, nije mi to to, ne vidim tako ovu igru, to je vise easy mod za one koji nisu skill-ovani ili koje mrzi da se trude nesto... tako da naravno, potreban je skill u odredjenoj meri i da se nauci igra, ali ja to smatram za osnovno, a oprema ti direktno diktira tezinu igre, tako da mislim da vecina njih na kraju imaju osecaju da su postali bas dobri, a u stvari nose OP opremu, tako za git gud mozemo smatrati samo one koji zele izazov i ne nose OP opremu ili cak nose slabu opremu, ali moja poenta je bila o standardnom run koji imaju velika vecina igraca i odakle je ta izreka i nastala, a ne o speed runerima ili onima koji vise puta prelaze igru, pa namerno jure neki poseban izazov, eto nadam se da smo se razumeli na sta sam mislio...

Ma u redu sve, uglavnom se slažem, ali sam naglasio da je to u DS1 tako, eventualno DS2, mislim da od Bloodborna kreće ozbiljnije taj "git gud" momenat. Demon's i DS1 je često samo provaljivanje fore. Ko je uspeo u početku da se snađe ili da ima sreće, mogao je da zabode Drake Sword od crvenog zmaja ili da mu Black Knight dropuje greatsword, i to je ogroman boost na početku igre.

Ali eto, ako Havelov set i prsten smatraš easy modom, zbog čega ne smatraš i to tvoje oružje? 😃

Ali eto, ako Havelov set i prsten smatraš easy modom, zbog čega ne smatraš i to tvoje oružje? 😃
Ko kaze da ne smatram? zato i kazem, nisam ja git gudovao, vec sad imam opremu, igram sa black knight halberd-om, njega sam nadogradio na +5, mislim da je to max, pa je sasvim druga prica... volim da igram sa njim, mnogo je bolja dinamika igre, nego sa nekim slabim oruzjem gde pravim damage ko da ih udaram kasikom... isti razlog sto uglavnom ne volim kad recimo neke fps igre, kad stavis najvecu tezinu, neprijatelji se pretvaraju u bullet sponge i trebas 1000 metka da saspes u njih, ne bi li ih ubio, napravi ih ko krpene lutke, totalno ubije dinamiku, tako da ne volim te neke stvari koje mi ponude negativno iskustvo, ne vidim nikakav razlog zasto bih sad igrao Dark Souls sa nekim oruzjem koji pravi slab damage, pa da se patim do sutra dok zavrsim igru, nista ne dobijam time, sacekacu lepo da mi dodje na red Sekiro, koja je jedina od ovih Souls igara koja je zaista git gud, jer ti igra ne nudi nikakva olaksanja kao sto ti ove igre nude (naravno ne moras da koristis ta olaksanja). Takodje mozde je tu negde i Bloodborn, nisam upoznat sa tom igrom, kolko videh na forumu, tu je fora sto nema stita, vec mora da se roll-uje i parry-je i to je ok, eto mozemo onda i za njega reci da je git gud, mada mislim da je i dalje Sekiro sampion tu.
Da se vratim na oruzje iz DS1, ja sam pola igra i najtezeg boss-a presao sa mnogo tezim oruzjem za igranje, a i sam si rekao da je prva polovina teza od druge polovine igre, tako da smatram da sam doktorirao i taj deo, i tek od pola igre ja igram sa tim jacim oruzjem, da se ne bih vise mucio i zajebavao, ali dokazao sam sebi da mogu da predjem i sa losim build-om, ali nije mi sjajno iskustvo, ne radi me... mnogo lepse mi je sad kad imam dobar build i oruzje i samo picim kroz igru, naravno nije samo do opreme i meni je leglo sve, bolje igram u nekoj meri, slazem se, ali imam jos dosta da igram, da se predje Dark Souls 2 i 3, pa onda Sekiro i na kraju Elden Ring, tako da zelim sad kad sam vec pri kraju igre da je sto pre zavrsim, pa bice vec prilike za nova dokazivanja, u Sekiru moras da git gudujes, tako da to je to :)

Ma u redu sve, ali neće to oružje da igra umesto tebe, opet moraš da izbegneš napade, a osim ako nisi jako levelovao health, svaki boss će te ubiti u max 3-4 udarca. Moraš da shvatiš i da malo kasniš u ovu priču, Dark Souls 1 težina je odavno prevaziđena, a tada je to bilo neverovatno da se neko usudio da napravi tako nešto. Još kada igraš bez fextralajfa pa ne znaš kako i šta... Razumeš kako to može da deluje.

ali neće to oružje da igra umesto tebe, opet moraš da izbegneš napade
jasno, moze se reci da je pola-pola, pola git gud, a pola bolja oprema, levelovanje itd...
a osim ako nisi jako levelovao health, svaki boss će te ubiti u max 3-4 udarca.
to ide u dokaz mojoj tezi
Moraš da shvatiš i da malo kasniš u ovu priču, Dark Souls 1 težina je odavno prevaziđena
ti trebas da shvatis da ja pricam samo o Dark Souls-u 1, a ti pricas o drugim igrama, kao sto rekoh, pricacemo o tim igrama kad ih odigram, ja sam svoje misljenje dao za Dark Souls 1 "git gud" momenat da ne vazi ili ajde neka bude da je pola-pola, svejedno, nebitna raspravka.

Back
Top Bottom