Dark Souls igre su bile jedine soulsborne FROM igre koje nisam odigrao do kraja.
DSR sam krenuo da igram izmedju DeS rimejka i Elden Ringa. Igra mi je bila zanimljiva sve do Blighttowna. Ta zona je izgledala odvratno, gameplay u mocvari me je jako nervirao i tu sam stopirao igranje.
Posle igranja dlca za Elden Ring i Bloodborne-a, resio sam da nastavim.
Pocetnih nekoliko sati su bili cisto mucenje. Zaboravio sam kako su zone povezane, kako mehanike funkcionisu i prilicno sam se zaglavio kod Quelaag.
Na kraju sam skontao da moram da unapredim oruzje, vratio se do kovaca i posle toga su stvari isle lakse.
Sledeci zid su mi bili Ornstein i Smough. Sve oko te borbe me je nerviralo - lock-on koji jednostavno ne funkcionise kako bi trebalo, stubovi, protivnik koji baca projektile dok se krije iza drugog protivnika. Na kraju sam upgrade-ovao oruzje i nekako ih pobedio.
Drugi deo igre mi je bio primetno losiji od prvog, ali i tu je bilo kvaliteta.
DLC je prilicno dobar, posebno mi se svidelo kako su bossovi uradjeni, ali traje prilicno kratko.
Sve u svemu, ovo je prilicno dobra igra koju vredi igrati i danas. Dizajn sveta je odlican, a i igra je prilicno unikatna.
Sa druge strane, ima dosta frustrirajucih i zbunjujucih delova, tako da mi sigurno ne bi bila pri vrhu FROM liste.
Siguran sam da bi drugi prelazak bio dosta bolji/laksi od prvog, jer bih znao sta mogu da ocekujem.
Ukoliko vam je igra previse ruzna, preporucujem re-remastered mod koji popravlja dosta toga, mada neke zone i dalje izgledaju gadno.
Ako bas ne mozete da igrate (khm
@Yuka Sakazaki ), preporucujem da pogledate ovaj video:
Metju uvek ima zanimljive stavove. Cak i kada se ne slazem, uzivam da slusam njegova razmisljanja.