Igram, dosao sam do stadijuma kad igra postaje zarazna, a to je vec posle prvih par sati, svidja mi se, na nivou proslih delova, ovde se vidi da su iskoristili sve ono sto su naucili radeci na kecu i dvojci, i drago mi je sto su ovde resili da stave tacku na serijal (za sad?) jer pocinje da se oseca da je bilo dosta i pravi potez je bio sto su nastavili sa Elden Ringom i Armored Core-om.
Rano je za neke cak i prve utiske, jedino sto mogu reci jeste da se boss fightovi zaista izdvajaju, a jedina zamerka mi je za sad, kao i u dvojci, sto ne mogu da se levelujem kod bilo kog bonfire-a, vec moram da se teleportujem kod one devojke...
Igram sa Mercenary-em, malo da promenim, uglavnom rokam strength build, reko aj sad malo dexterity... poceh sa dual scimitars, ali prebacih se sad na uchigatanu, pa cemo videti gde ce me to odvesti...
Uglavnom ne vidim za sad da je igra ista slabija od proslih delova i dalje je ozbiljna i dalje je teska, drago mi je sto je makar kraca, ali videcemo na koliko ce izaci sa ova dva DLC-a...
Oce igra da mi kreshuje u 4K relativno cesto, ne znam sta je razlog, istrazujem, fps nije, obzirom da se drzi na 60... videcu dal ce instalacija onih stvarcica iz redist foldera pomoci... ako ne, onda ga zeza afterburner/riva/nvidia exp ili ds4win...
Evo posle skoro 2 meseca, konacno sam zavrsio
Dark Souls 3, osnovnu igru, kao i oba DLC-a koji su izasli - Ashes of Ariandel i The Ringed City.
Trebalo mi je 80 sati, stigao sam do 128-og nivoa... nisam farmovao, nisam grindovao, samo sam super detaljno igrao, sve zivo sam ocistio.
(Doduse sad kad se setim, jesam zeleo par svojih oruzja da dogradim na max, tako da i jesam malo farmovao...)
Razlog zasto mi je tako dugo trebalo je taj zato sto sam radio, pa nije bilo dosta vremena za igranje, takodje bilo je i momenata kad sam naisao na zidove, pa mi je trebalo neko vreme da iskuliram od igre, pa sam usput igrao i neke druge igre...
Sve u svemu, fenomenalna igra... cesto sam tokom igranja sebi govorio da je ovo najbolja Souls igra do sad koju sam igrao...
Nisam siguran dal sam bas spreman da joj dam tu krunu, to sam cesto pominjao (u nekim momentima mi padalo na pamet), but than again, u nekima not so much, ima i neke neozbiljnosti, kao i to da igra definitivno nema ni znacaj kao prvi deo Dark Souls-a, niti njegovu epsku pricu i atmosferu... nema nista od toga, ali kao paket, kao gameplay i generalno funkcionalost, definitivno deluje kao najbolja igra u serijalu...
Slazem se sa onim sto se pricalo da FromSoftware uci na svojim igrama i u svakoj sledecoj primene dobre stvari iz prosle, tako je i ovde, oseca se uticaj pre svega keca, ali i dvojke.
Takodje, mislim da je ovo najteza igra u serijalu... protivnici, pre svega bossovi su mnogo brzi nego u kecu i dvojci, i mnogo agresivniji... kad se na to doda da boss-ovi imaju dve, a neki cak i tri faze, jasno je koliki je izazov u pitanju...
Ja pre nisam bio ljubitelj boss-ova, ali otkad sam igrao Dark Souls, zavoleo sam ih... takodje nisam ljubitelj ni tih faza, ali opet, ovde mi nije smetalo...
Krenuo sam kao neki Dex build, hteo sam da spucam dex i koristim neko brzo oruzje, ali na kraju me je put naveo da mi dex i str budu izjednaceni, jer sam progresovao u neki quality build il kako se vec to zove...
Pocetno oruzje mi je bilo Uchigatana, duguljasto oruzje sa solidnim range-om, sa bleed efektom i to je najjace pocetno oruzje koje se moze osvojiti na pocetku igre i sa kojim se moze i zavrsiti igra, naravno ako se nadogradi na +10, sto sam i uradio...
Posle sam presao na Refined Broadsword, udara veoma jako, veoma brzo i lagano oruzje, kratkog dometa... isto sam ga spucao na +10
Igru sam zavrsio sa Lothric Knight GreatSword +10, velika macekanja, koja nanosi i lighting damage... opusteno najubojitije oruzje sa kojim sam igrao...
Sto se tice boss-ova, ova igra je all about it, i to cete najvise pamtiti iz nje... sto se tice tezine, ovako mi ide:
Darkeater Midir mi je bio bez sumnje najtezi boss, sa kojim sam se najvise mucio... nije on nista spektakularno dobar, samo sto ima bukvalno tonu healtha i moze da te one shotuje, a i ostali udarci ti skidaju prilicno dosta health-a, to ga cini bas teskim, jer moras da budes veoma koncetrisan i strpljiv, dugu kolicinu vremena...
Prvi zid mi je bio
Abyss Watchers, zato sto ih je dvoje, takodje teski su bili
Soul of Cinder, Sister Friede and Father Ariandel, Pontiff Sulyvahn, Lorian, Elder Prince and Lothric, Younger Prince i Dragonslayer Armour, kao i
Champion Gundyr bez sumnje... i Demon in Pain and Demon From Below / Demon Prince...
Od boss-ova koji vaze za najteze, oni koji su na prvim mestima na svim internet listama, meni nijedan od njih nije bio nikakav problem:
Nameless King mi je bio laganica,
Slave Knight Gael, presao sam ga prakticno iz prvog pokusaja
Dancer Of The Boreal Valley - lagano, mozda i najlaksi boss od tih nahajpovanih... ujedno i jako zanimljiv fight.
Aldrich, Devourer Of Gods - ovo je bilo smesno, zapravo ova je bila najlaksa
ali naravno to vazi samo za moj build, lika, opremu, oruzje i moj playstil, dok za druge igrace ce vaziti neka totalno druga prica i to je lepota ovih igara, sto svako ima svog najtezeg i najlakseg boss-a, svima je uglavnom razlicito.
Igra ima nekih olaksavajucih elemenata, kao sto sad moze da se nosi cetiri prstena odjednom, od kojih su neki bas mocni, kao i da je mnogo lakse za resurse i tome slicno, ali kao sto rekoh... ima nekih olaksanja, ali i dalje smatram da je ovo najtezi deo u serijalu, jer brzina i agresivnost boss-ova sve to ponistava vrlo brzo.
Sto se tice kreshovanja igre, to je nastavilo da se desava sve do kraja igre, ne znam zbog cega, vec tesku igru je napravilo jos tezom, jer se najcesce desavalo kod boss fightova gde sve prshti od efekata... i mozete zamisliti frustraciju kad se muchite sa nekim boss-om i konacno ste tako blizu da ga ubijete i igra vam kreshuje, pa tako narednih cetiri puta... da poludis... morao sam za te neke fightove da spustam rez na full hd i na low efekte... bukvalno ko da sam igrao sa nekim ukljucenim hendikepom, ali preziveo sam.
9.2/10
Edit
i zaboravih da dodam... da nisam znao cemu sluzi
Undead Bone Shard, tako da sam celu osnovnu igru presao, bez da sam ih koristio i sve vreme se cudio sto mi Estus tako mizerno malo dopunjava health... a posle kad sam saznao da Undead Bone Shard moze da se zapali u vatru i to cak 10x puta, i time visestruko pojaca koliko healtha Estus oporavlja, vec je bilo kasno, ali posluzilo mi je makar za DLC-ove.