• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 Xseries PS4 XONE PC Battlefield 2042

Au brate al je opalio FOV, ja ne bih mogao tako da igram, kao kad dvogledom gledas da ti udalji objekte.

Review in progress

Iskreno posle odigrane bete nemam uopste interesovanja za BF2042 jednostavno nije to to vise otisli su potpuno drugom smeru sto se tice gunplaya i ostalog. Ocekivao sam da ce biti naslednik dostajan BF 4 ali nazalost to ova igra nije.

Samo je pogrešio na kraju u jednom.

BF2042 ne pokušava da bude fazon Siege, Apex i Overwatch jer tu svako ima svoju ulogu i mora da prati ono šta radi i šta radi tim. Koordinacija postoji i teamplay mora da bude na baš visokom nivou. Ovo pokušava da bude samo Warzone i Call of Duty i to je to, bukvalno ništa više ništa manje.

Naravno, izuzev Hazard Zone i Portal, a to će se jedino i igrati na kraju jbg. U prvom gamemode zahteva da igraš timski jer jbg tim je sastavljen od 4 igrača i koordinacija mora da postoji, a u drugom, pa to je praktično stari BF sa klasama i tada hteo ne hteo mora da pomažeš ostalima kako bi pobedili.

U BF2042 što asm i ja video iz dve bete, svako igra za sebe, jebe se nekome ako je u squadu sa tobom, uzme grapling hook i leti po mapi. Jebe se nekome ako je down, važno je da uzme kill i otrči na neko drugo mesto. Baš je loš ceo sistem u igri za Conquest i Breakthrough modove.

Okej, sinoć sam igrao Battlefield 2042 jedno osam sati lol.

Mislim, po količini vremena može neko da zaključi, pogotovo Deni, da mi se igra stvarno svidela. E sada, ima tu stvari koje nisu okej i koje su okej.

Prvo grafika i izgled mapa je prelep, hvala bogu ovo je za jedno 17 koplja iznad onoga šta je bilo u Technical Testu i Beti. Možda jedna mapa izgleda "simple" ali ostale su skroz kul. Naravno nema ni jedna kao fora nešto u Battlefield 4, zaboravio sam kako se zove, možda baš Shangai mapa ona ili šta već. Najveća fora je što Orbital najgore izgleda, ono ubedljivo najgore.

Kada smo kod mapa, ogromne su, bukvalno OGROMNE i ne vidim poentu da budu tolike. Na serveru je bilo uvek 128 igrača, znači bez ijednog bota kao u Beti npr, ali ponovo si mogao da trčiš fazon par minuta dok ne dođeš do negde bez da te iko pogleda. Na mapi se prave choke points i tu se zadržavaju igrači. Mislim ista je fora kao i sa BF4 na primer, samo tamo je manja mapa, manje igrača pa fazon ima 1-2 choke points po meču, istovremeno. Ovde ih ima fazon 3 maksimalno 4. Ali ni u jednom trenutku nemaš osećaj taj "All Out Warfare" ili kako su ga god nazvali. Mislim jeste, na nebu je uvek jebeni vatromet i svašta se dešava, ali nikada više igrača oko tebe nego pre što je bilo, takav sam makar ja osećaj imao.

Ne znam da li samo likovi koji su igrali BF pre, su igrali i večeras, ali uvek kada sam bio u timu bila je kooperativna igra, ala BF4 i stariji naslovi što je bilo kul. Specijalisti jesu govna, fazon možeš da staviš šta hoćeš samo imaš special ability. Ja sam igrao sa onom sa Wingsuit jer je jebeno prezabavno da letiš, padneš iza fazon petorice i kolješ ih. Krivo mi je što mi se nisu snimili klipovi, izgleda da mi je crko jedini 3.0 USB koji sam koristio za recording, ali svašta se dešavalo, kao u svakom Battlefieldu i stvarno je bilo zabavno i kul. Specijalisti su najveće sranje u igri za sada, ali sam gameplay je...

Odličan. Imaš good old Battlefield feel dok pucaš i trčiš i sve. Napucavanje je unapređeno ono šta je bilo u BF4, a ni nalik onome šta je bilo u Beti i Technical Testu. Izgleda da su stvarno poslušali igrače i maksimalno usporili igru plus promenili nekako kretanje, odakle znam ali je drugačije. Gameplay je baš dobar. Igrao sam sa DMR-om nekim i sa novim kalašom i onom prvom standardnom assault rifle i sve su dobre, ali jbg od načina kako igraš ćeš birati. Sve je okej radilo što se tiče hit detectiona npr i tako to, ono šta nije bilo okej jeste problemi sa serverom, fazon 5min čekam da mi uđe u meč. Druga stvar koja je zajebavala su animacije i glavljenje, bagovi i ostala sranja vezano za kretanje. Par puta mi se desilo da se lockujem u crouch stance i da ne mogu ništa da uradim. Par puta mi se desilo da se zaglavim negde i dignem samog sebe u vazduh sa c5(4) kako bi se respawnovao. Ali isto tako, par puta mi se desilo da padnem i ne mogu ni da umrem ni da me neko rivajvuje, nego moram da čekam kraj partije. Sva sreća uvek se desilo na fazon 100 ticketa pa nije bio problem.

Nisam igrao Hazard Zone i Portal. Tj jesam Portal, Valparaiso naravno ali to mi je bila prva partija i stvarno nisam mogao da pohvatam konce, a plus nije hteo da mi kustomizira oružje pa sam se iznervirao, nisam mogao da igram sa iron sightom.

Na Xboxu radi sasvim okej, ali vidim da igra pada na fazo 50 frejmova u nekim trenuciam, baš je vidljivo ono da nije 60. Ne znam kakvi su detalji u odnosu na PC verziju ali stvarno izgleda prelepo, pravi Next Gen BF.

Prijatno me je iznenadila igra, očekivao sam sranje ali stvarno su svašta popravili da izgleda i da se igra bolje nego u ovim testovima do sada. Videćemo šta će još da naprave. Sranje što ima previše bagova i ponovo problemi sa serverima, mislim da su čak i gori nego sa BF4. Igrao sam crossplay i bili stalno igrači sa PC-a i fazon dosta njih pričalo kao, 30min ne mogu da uđu u partiju i tako to.

Probao neko na petici? Jedva cekam da izadje, probao sam onaj Vanguard da igram u MP ali prebrzo mi je sve i skuceno.. ono je tipa na 3-5 sekundi da budes u zivotu XD Ovo cekam jer sve prethodne BF sam picio i volim BF generalno..sem petice i BF1 koji su mmi ono bezveze

Drago mi je ako su smanjiji/usporili TTK i napucavanje, ono sto me je najvise zainteresovalo je onaj Portal mod. Sto se tice PC verzije koliko sam mogao da vidim prilicno je neoptimizovana trenutno i morace dosta da se pegla nakon launcha.

Ova tri dana što sam igrao, servera u Portalu je bilo fazon, 30... što je meni bilo razočaravajuće. Samo zbog toga i nisam hteo da igram

Ne mogu da verujem da nema serwer browsera i scoreboarda?! Ladno cu da prodam igru bez da je odigram minut, nisam trebao ovo ni preorderovati. Ne zbog ovog, to je najmanje..nego ovo je djubre nedovrseno gore od BF V.. Gledam to napucavanje, nikakav uzitak, osecaj pucanja kao karton u rukama da drzi, hit detekcija isto nikakva.. mape ogromne a opet haos koncentrisan samo na nekim delovima gde se ne zna ko pije ko placa, ono sa specijalistima je glupost nevidjena, miksas sta oces od oruzja i gedzeta, HUD isto debilan sa onim natpisom gore na ekranu u liniji... samo placeni revieweri su zadovoljni ovom igrom izgleda.

Nevezano za glupi Battlefield, zasto uopste preorderujes igre kada ti bukvalno niti jedna ne valja?

Dobro, ajde, 7 od 10 ti ne valjaju.

Uzeo sam BFV na osnovu odlicnog BF1, ovo nema teorije da uzmem u prvih 3 meseca.

Back
Top Bottom