• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Asus ROG ALLY

Pa evo kolko je Steam Deck OLEDu pomoglo sto su dodali samo 10w vecu bateriju, dali nov zivot.
Vise je tu pomoglo sto su smanjili tranzistore u APU-u i preko toga smanjili potrosnju.

Kod sledeceg Deck-a ocekujem vecu potrosnju APU-a jer ce sigurno preci sa quadcore-a na 8-core. Cak i ako se nepotrebni core-ovi "parkiraju" tokom koriscenja, i to trosi malo struje. Ally X sada ima ubedljivo najvecu bateriju, mislim da ce i sledeci Deck imati slicnu.

Jos nije sklonjen review embargo, samo previews today.

Ne znam stvarno koliko bi morali da ga dizajnerski poprave i bez problema izrade, ja mislim da je biloponizavajuce koliko je na papiru prvi ally bio jaci (i skuplji) od decka, a u radu se to nista nije videlo. Jako malo kritika su dobili zbog toga jer je imao vecih problema, koji i cak da su popravljeni opet ne vidim razlog da neko kupi ally pored deck, i dalje je komparativno los uredjaj.

Logicno vrlo, 1080p vs 800p. Svakako valve magija na malim tdp-ovima vise znaci.

Sent from my Samsung Galaxy Z Flip 5 using Tapatalk

Logicno vrlo, 1080p vs 800p.
DF je testirao u istim rezolucijama i Ally nije bio puno brzi od Deck-a u 15W modu. A RAM bandwith sprecava da GPU prodise u jacim power modovima.

Novi Ally X je dosta skuplji od Steam Deck-a, ali makar ce mislim postati veoma dobar "minimalno dobar" Windows handheld i osnova za buduci napredak.

Sa duplom baterijom ovo je dosta ozbiljniji handheld, za one koje bi da trpe windows :)
Znači ja :D Još uvek vagam da li uzeti keca ili Rog Ally X, tako da čekam da se pojavi kod nas, zbog cene. Z1 Extreme može da se uzme za oko 635€ (domaća garancija).

Znači ja :D Još uvek vagam da li uzeti keca ili Rog Ally X, tako da čekam da se pojavi kod nas, zbog cene. Z1 Extreme može da se uzme za oko 635€ (domaća garancija).
Mozes pitati @Koder za ustike, njemu sam prodao moj. Ja bi ti def preporucio da pokusas nabaviti novi, na starom je baterija jadna, a i mnogima je stradala SD kartica. Opet, ja krivim delom i Windows za slabu bateriju jer jednostavno power management (i u uzem i u sirem smislu) nije prilagodjen handheld gaming uredjaju. Sa duplo vecom baterijom imas mnogo vise prostora za disanje.

Mozes pitati @Koder za ustike, njemu sam prodao moj. Ja bi ti def preporucio da pokusas nabaviti novi, na starom je baterija jadna, a i mnogima je stradala SD kartica. Opet, ja krivim delom i Windows za slabu bateriju jer jednostavno power management (i u uzem i u sirem smislu) nije prilagodjen handheld gaming uredjaju. Sa duplo vecom baterijom imas mnogo vise prostora za disanje.
Ne kontam iskreno poentu Ally X modela, osim da uzmu još para dok ne izbace naslednika sa Strix Pointom. Brži RAM daće tipa 10% bolje performanse i to samo u nekim igrama, više RAMa znači da će bolje služiti kao zamena za PC, ali osim toga, ekran isti, isti Windows problemi, sve kao pre.

Baterija duplirana, što je vrhunski, ali ko gazi AAA igre na 30W (+10W ili koliko već na ekran i sve ostalo) prelazi sa igranja 1h na 2h. Kao... bolje je, ali opet svuda mora čovek punjač da vuklja. Za indie naslove kao Dave the Diver i Hades i slično svakako postoji Steam Deck OLED za manje para i boljim ekranom i (verujem) boljom baterijom (da ne spominjem Windows, koji opet bolje radi na Steam Decku kad se instalira nego na Ally-ju).

Sve bi to bilo super da Ally X neće koštati €899 u Evropi.
Suluda cena kad originalni model daje praktično iste performanse za skoro duplo manje para.

Ne kontam iskreno poentu Ally X modela, osim da uzmu još para dok ne izbace naslednika sa Strix Pointom. Brži RAM daće tipa 10% bolje performanse i to samo u nekim igrama, više RAMa znači da će bolje služiti kao zamena za PC, ali osim toga, ekran isti, isti Windows problemi, sve kao pre.

Baterija duplirana, što je vrhunski, ali ko gazi AAA igre na 30W (+10W ili koliko već na ekran i sve ostalo) prelazi sa igranja 1h na 2h. Kao... bolje je, ali opet svuda mora čovek punjač da vuklja. Za indie naslove kao Dave the Diver i Hades i slično svakako postoji Steam Deck OLED za manje para i boljim ekranom i (verujem) boljom baterijom (da ne spominjem Windows, koji opet bolje radi na Steam Decku kad se instalira nego na Ally-ju).

Sve bi to bilo super da Ally X neće koštati €899 u Evropi. Suluda cena kad originalni model daje praktično iste performanse za skoro duplo manje para.
Sve sam te razumeo sem Windowsa koji bolje radi na Decku. Šta hoćeš da kažeš? Zbog čega bi Windows na Allyju radio gore od Windowsa na Decku?

Sve sam te razumeo sem Windowsa koji bolje radi na Decku. Šta hoćeš da kažeš? Zbog čega bi Windows na Allyju radio gore od Windowsa na Decku?
Pojma nemam zašto i kako. Windows sam stavio na LCD Steam Deck ima sigurno godinu dana, sleep i wake rade besprekorno. Nije ni jedan jedini put zakočio ili zabrljavio, nije se krešovala igra (bez obzira na to koji je launcher), nije ni nešto jak battery drain. Da li je zbog drajvera ili handheld companiona, ne znam, ali nisam osetio nikakve Windows boljke, što mi je zapanjujuće.

Prečudna varijanta. Još je i custom APU, čovek bi rekao biće belaj, kad ono međutim. 😅

Pojma nemam zašto i kako. Windows sam stavio na LCD Steam Deck ima sigurno godinu dana, sleep i wake rade besprekorno. Nije ni jedan jedini put zakočio ili zabrljavio, nije se krešovala igra (bez obzira na to koji je launcher), nije ni nešto jak battery drain. Da li je zbog drajvera ili handheld companiona, ne znam, ali nisam osetio nikakve Windows boljke, što mi je zapanjujuće.

Prečudna varijanta. Još je i custom APU, čovek bi rekao biće belaj, kad ono međutim. 😅

A kakve su performanse u poređenju sa protonom?

A kakve su performanse u poređenju sa protonom?
Ne bih znao tačno, ruku na srce, ali nisam primetio neku razliku. Sigurno varira od igre do igre. Elden Ring tipa sigurno radi bolje na Protonu. Ali generalno šta god da sam probao radilo je super. Nisam nikad sad terao, ono, Cyberpunk i to, ali sve "ispod" toga šljaka perfektno, ni najmanji problem. Game Pass, Epic Games Launcher, Battle.net, sve vrhunski radi bez ikakvih bagova. Jedino kad Windows krene da smara sa apdejtima i to dođe ti da presudiš samom sebi ali može se i to preživeti. 😁

U principu meni je na Windowsu jedino nedostajao quick meni sa desne strane, performanse su bile odlične jako dobre u poređenju sa Protonom. Kad treba natjerati neke obskurne igre i launchere da rade na SteamOS-u dođe ti da plačeš koliko ima posla.

Ne mora baš $99 ali Claw realno ne vrijedi više od $249 iako se situacija popravila po pitanju performansi.

Back
Top Bottom