Prešao sam prvi deo.
Stealth gameplay malo obogaćen TLoU, solidna priča, dobra atmosfera, dobar voiceacting i odlična muzika. I sviđa mi se što su izabrali ovakav setting, jer nije čest izbor za ovaj žanr igre. Iznenadilo me je koliko je u stvari mračna, teško mi je da se setim dece koja su u video igrama morala da prođu kroz teže muke

Ono što mi se ne sviđa je što me je igra na većini mesta ograničavala da ne mogu da trčim, već su to, bez ikakvog razloga, vezali za neki kontekst. I što je relativno zatvorena igra, putanje su usko zacrtane. Mislim da sam samo pri početku igre na jednom mestu imao malo veći izbor kuda ću da prođem i da rešim situaciju, i to je bilo to do kraja igre. Mogli su malo i da zakinu na resursima, već na pola igre sam konstantno imao dvocifren broj svakog tipa municije i nikada nisam morao da štedim, a i pored toga sam uspeo da craftujem svaki upgrade koji postoji.
Drugi deo sam već počeo, i tu se već vidi da su unapredili i otvorili dizajn nivoa. I radi mi iznenađujuće dobro, čak i stabilnije od prvog dela koji je povremeno imao stuttere. Izgleda dosta lepše, ali ja ne vidim razlog što ovo nije moglo da ide u 60fps na konzolama, sem što bi iziskivalo dodatan posao za relativno mali studio.
Smara što i dalje ne mogu da trčim kad hoću