Brady je bio impresivan protiv Buckley-a, mnogo brzi, bolji tehnicki, i obarao ga je svaki put bez problema, Buck iako je bio veliki potencijal i ima snazan udarac, dzabe kad ne moze da ga uhvati sa tim udarcem, a u graplingu je nepostojeci, nema nikakvu grapling igru, on je samo udarac i to je sve, ali problem je kad ima brzeg protivnika.
Impresivan Brady i zasluzio je da bude u samom vrhu divizije, ovde je izdominirao svih tri rundi, a mislio sam da ce biti gusto.
Van - Taira - vrlo zanimljiva borba, pre svega zbog puno preokreta... moram priznati da sam dosta potcenio Van-a, zbog njegovog puta do sampionskog pojasa, mislio sam da je na srecu dobio onu borbu koja ga je lansirala u vrh, a onda protiv Pantoje znate sta je bio, Pantoja ga izdominirao dok nije sam sebe povredeio, i tako je Van postao sampion... pa iako nije Pantoja nivo, opet je vrlo dobar borac, na nogama je bio mnogo bolji i brzi od Taire, sa brzim udarcima i kombinacijama, gde ja bas premlatio po licu japanca... sa druge strane, Taira je prakticno uspevao da obori Van-a kad god je pozelo, sa lakocom, ali problem je sto on dok je bio u toj dominatnoj poziciji, nije uspevao apsolutno nikakav damage da napravi Van-u, tako da mu je polovican grapling... moze da drzi protivnika dole, ali nema neku igru da zada udarac ili submituje protivnika... ipak, treba mu cestitati na kondiciji i izdrljivosti, velike batine je pretrpeo...
Chimaev - Strickland - prva runda lagana dominacija Chime koji ga je odmah oborio, druga runda, Chima ne uspeva da obori Strick-a i tu ko da se sve okrenulo, jer u trecoj rundi Chima nije cak ni pokusao da obori Strick-a, bio je sve vreme na nogama... jako cudno, delovao je umorno, dal zbog weight cut-a, ili eventualno ako se povredio u borbi, ali ne verujem, ili da se napravi da bude zanimljivo, da traje 5 rundi... ne znam, jako cudno za Chimu da drugu i trecu rundu ne kidishe da obori protivnika, vec je sve vreme na nogama...
Na nogama naravno Strick bolji sa jab-ovima, ali imao je i Chima neke udarce...
Bas podsetilo na borbu protiv Burns-a...
Ne znam sta je uslo u glavu Chimaev-a, cetvrta runda i dalje uopste ne pokusava grapling, ali mnogo bolji i energicniji na nogama i onda tek minut pred kraj runde, krece u takedown i obara Stricka bez problema...
Ne volim da gledam Chimu na nogama, mnogo je zanimljiviji kad uradi ono u cemu je najbolji...
Na kraju pobeda Stricklanda split decision-om, ne znam sta da mislim, jako cudna borba, meni deluje da je prodata zbog kladionica i para, da je Chimaev namerno izgubio, ili jednostavno nije uspeo da se oporavi od weight cut-a, nesto od ta dva...
ali generalno bar ruzna borba, nije mi se svidelo...
Na kraju dati priznanje i Stricku sto se pokazao kao tvrd orah i veoma nezgodan u graplingu, ali meni je ova cela borba jako fishy...
edit
Dana je na konferenciji rekao da mu je Chima prisao na kraju borbe i rekao da hoce da predje u diviziju iznad:
Tako da je to, weight cut ga je sahranio, a videlo se to odmah na merenju... koje su isto isfolirali, posto nije ostvario tezinu: