• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

🤘Metal🤘

Uff, ovo je predobro!

Taj mi je omiljeni album od Njih. Video sam da je @VoivodBG komentarisao najnoviji album pre mog (mini) hiatusa sa foruma. Hteo sam dodati da je stvarno malo dad rock postao - sa čim ne vidim problem, cenim kada se bendovi razvijaju. Ima ovakvih i onakvih primera, nešto nam se svidi, nešto se svidi drugima. Meni nova direkcija ne leži, ali to sam samo ja (koji recimo voli transformaciju kroz koju je Ulver krenuo pre dosta godina).

Daj šansu poslednjem, praktično je album koji se otključa sa što više slušanja i kada uzmeš da mešaš redosled pesama. Shvatićeš koliko su naspram većine bendova odlično ostaril, prekaljeni ulični pacovi su dobili zaslužno svoj panteon sa ostalim velikanima metala posle svih godina. Zaslužili su to.

Uf mene novi Ulver smorio za sve pare, lepa je mimikrija tog 80s synth zvuka i darkwave povremeno, i jesu pesme catchy, ali kada provališ koja je šminka u pitanju dođe ti da odvrneš stare radove i shvatiš što se i dalje tako dobro drže posle prolaska vremena.

In Flames nekada bili solidan bend, danas parodija, nažalost.

Daj šansu poslednjem, praktično je album koji se otključa sa što više slušanja i kada uzmeš da mešaš redosled pesama. Shvatićeš koliko su naspram većine bendova odlično ostaril, prekaljeni ulični pacovi su dobili zaslužno svoj panteon sa ostalim velikanima metala posle svih godina. Zaslužili su to.

Uf mene novi Ulver smorio za sve pare, lepa je mimikrija tog 80s synth zvuka i darkwave povremeno, i jesu pesme catchy, ali kada provališ koja je šminka u pitanju dođe ti da odvrneš stare radove i shvatiš što se i dalje tako dobro drže posle prolaska vremena.

In Flames nekada bili solidan bend, danas parodija, nažalost.
Daću mu još par slušova, definitivno zaslužuju. Jesu velikani i ne kažem da je album loš, samo da nije za mene. Kvalitetan je, ali me (za sada) nije uvukao u svoje sonične lavirinte (koji su neminovno tamo, to se da čuti).

Ulver's gonna Ulver. Video sam ih uživo na Roadburnu još kada je The Assassination of Julius Caesar bio svež i tehnički su bili jedan od boljih bendova. Drukčije su i zvučali nego na albumu. No, meni je Perdition City nešto veoma specijalno. Best of ever albums kategorija. Ukusi.

In Flames su dosta postali plitki i prazni za moje uvo, ali opet, ima kome se to sviđa, a to nismo nas dvojica. :LOL:

Primetio sam da se slabije postuje domaćica, pa da se podsetimo zašto su The Stone i dalje jedan od najbitnijih bendova kod nas. Kako je L.G. bog i otac za tim bubnjevima, svaki prelaz i blast beat zlata vredan. I pakleni rifovi inverzni! Ujedno zašto volim bend, jesu tekstovi. 90% tekstova na našem, i moglo bi se čak reći tvrda poezija i smislena, što se ne može reći i za ostale metal bendove sa našeg podneblja. :)

Ima i za druge pod-žanr ali su srednje žalosne ovo znam da dosta njih prati ovde iako ja veze nemam....

Top 10 prog metal albums of 2021​

Last edited:
Back
Top Bottom