• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za viÅ”e informacija kliknite OVDE

šŸ€KoÅ”arka (Euroleague, NBA, ABA liga itd...REPREZENTACIJA i takmičenja)

Razbismo Kipar koji je prakticno na amaterskom nivou, 67 razlike.
Bogi, Jokic, Milutinov i Stefan Jovic su odmarali, a dobili su priliku svi sem Micica i Smajlija, koji su povredjeni.
Topic je ok odigrao, videlo se da je spreman i podize formu, medjutim samo je asistirao, nije isao na kos i sutirao, jeste dao jedan kos, ali fokusirao se samo na asistencije.
Vukcevic je bio jako dobar i precizan, ali koliko je to merodavno protiv Kipra, videcemo protiv nekog jakog tima, ali za sad pretenduje da ga Kari izabere u finalnih 12.
Koprivica je bio dobar dosta kucao, ali kao sto rekoh, protiv ovakvog protivnika nista nije merodavno.
Steta sto do sad nismo mogli da vidimo Micica i Smajlija na delu i dal se moze na njih racunati.

Last edited:
Micić je najprecenjeniji igrač u istoriji srpske, možda i evropske koÅ”arke. Koliko je on loÅ” mogli smo videti i na proÅ”lom takmičenju, a i svih godina ranije. Ukoliko se povredi i ne ode, uzimamo sigurno neku medalju. Ali sa njim u timu, videćemo... Ne znam kako ljudi tako brzo zaboravaljaju koliko je on loÅ” i Å”ta on radi na utakmicama, kosu da počupaÅ” i da se zapitaÅ” kako takav igrač može igrati na tako profesionalnom nivou, a pritom i dobijati hvalospeve od pojedinih novinara (doduÅ”e ne svih).

Inače, ove pripreme niÅ”ta ne znače i ne treba se opterećivati. Jedina dobra stvar je Å”to u BG-u možemo uživo pogledati Jokića i Dončića, retka prilika je za tako neÅ”to. Analizirirati igru igrača na pripremnim i prijateljskim utakmicama nema smisla, jer godinama smo videli da se problemi pojave kada postane ozbiljno i krene ispadanje.

Inače, karte za meč Srbija Slovenija nestale za jedno popodne. Niko nije ni znao da će biti tog meča. Valjda će pustiti joÅ” neku količinu ovih dana.

Aleksa Avramovic, Stefan Jovic i Nikola Topic, mislim da nam je to dovoljno sto se tice pleja, imajuci u vidu da i Jokic organizuje igru, mada u mnogo manjem obimu nego sto to radi u Denveru, ali i dalje pruza iste brojke, sta ti je kvalitet...
Zanimljivo da u repki ne radi uopste dribble handoff, dok u Denveru to rade prakticno svaki napad, neki put i vise puta u toku istog napada.

Razbismo cehe 29 razlike...
i dalje slabo branimo sut za tri poena...
Nikola Topic... plasi se da sutne loptu, zajebo i Gudurica... uzmi decko loptu i sutiraj.
Od plejmejkera, Avramovic je pokazao najbolju igru, mislim da je on startnih 5, Stefan Jovic zamena, i Topic garbage time...
Dobric je konacno dobro odigrao, ubacio par trojki, a onda ga i za dva krenulo.
Nikola Jovic je vise covek odbrane i ne primecuje se u napadu.
Vukcevic je ponovo solidno odigrao i mozda i istakao kandidaturu da ga Pesic vodi.
Davidovac je dobio par minuta i deluje da se polako vraca.

Micic, Smajli i Trifa opet nisu bili na raspolaganju, tako da mislim da ih Pesic sigurno nece voditi, obzirom koliko pripremnih utakmica su propustili.

ehh da, Milutinov je toliko los, da sam poceo da razmisljam da je mozda cak i Koprivica bolje umesto njega...

Last edited:
Dobili smo Nemacku 10 razlike.
Odlicna provera, najbolja do sad, racunajuci i mec koji nam sledi sa Slovenijom, gde se Doncic povredio, ali i da nije, Nemacko je ipak najveci favorit posle nas.
Dobili smo ih na njihovom terenu, maximalno ozbiljna utakmica, igralo se ko da je finale SP.
Nemci su veoma timski nastrojeni, brzi, jaki i agresivni, imaju dosta jakih igraca, dosta podsecaju na nas i bez sumnje su najtezi protivnik kojeg cemo imati na EP.
Pokidali su nasi ovu utakmicu, svi su odigrali odlicno, Jokic se nije video toliko, jer su svi bili na njemu, ali zato su svi ostali imali dosta prostora.
Nikola Jovic je pokidao, postigao dosta poena i trojki, bas je usao u ritam.
Vukcevic, ako se neki igrac koji je bio na proveri na ovim pripremama dokazao, to je bio Vukcevic, ponovo odlican, precizan, iznenadio me je, nisam ocekivao da ce nam ovoliko biti koristan, bez sumnje mora da ide u konacnih 12.
Milutinov se konacno probudio i reklo bi se dobro menjao Jokica dok je bio na klupi, a dugo je Jokara bio na klupi.
Guduric konacno pogadja, Avramovic odlican, bez sumnje prvi plej, samo jos malo da poradi na sutu i na ofanzivi.
Marinkovic precizan, brz, agilan.
Stefan Jovic, nije bio bas dobar, primeti se razlika kad izadje Avramovic, kao i kad izadje Jokic, ali bice koristan za neke utakmice i ogranicenu minutazu.
Bogi i dalje nije na svom nivou, povremeno zasija, ali bas usiljeno deluje, valjda ce proraditi na EP.
Davidovca, Koprivicu, Dobrica i Topica nismo videli na ovoj utakmici.

i zvanicno su sa spiska otpali Smajli i Trifa, znaci samo jos jedan igrac ostaje nepoznanica ko ce da otpadne, igramo sutra protiv Slovenije, ako ne vidimo Micica, moj prvi pick je da ce on da otpadne, drugi pick mi je Koprivica...

Sta je ovo, gledam tekmu na RTS-u, ne cuje se publika uopste, ko da se igra bez publika, a Arena krcata...
Morao sam da prebacim kanal na Arenu, i tamo se sve normalno cuje sa publikom, iako imaju losije komentatore, ali od dva zla, birao sam manje...
Pa ovo diktatura ko u Severnoj Koreji, ne sme narod da se cuje...

Dobismo slovence 35 razlike, poceli smo jako kao i uvek, odmah napravili 10 poena razlike, i do kraja utakmice je ta razlika samo rasla.
Dal smo mi igrali jako dobru odbranu ili su slovenci bili jako losi, ja bih rekao i jedno i drugo.
Ne znam sta je sa slovencima, probudili su se tek u drugom poluvremenu, zaigrali dosta brze i agresivnije, smanjili malo razliku, ali to je bilo sve.
Znam da im fale Cancar i Nibo, ne vidim da mogu dalje od cetvrtfinala.

Kod nas je Vuckevic poceo u startnoj petorci, to je bilo najveci iznenadjenje, dal je to bilo samo isprobavanje neke taktike ili ce tako biti i na EP, videcemo vrlo uskoro, on je svakako igrac koji je iskoristio sve sanse na ovim pripremama...
Videli smo i Micica, igrao je, pogadjao trojke, i dalje ume da zadavi loptu, ali pokazao je vise nego Stefan Jovic, koji je slabo odigrao ovu utakmicu, rekao bih i sve pripremne utakmice, da je bio slab, znam da je odlicno odigrao prosli put za Srbiju, ali sad mi slabo deluje, jedino ako oce Pesic da ga vodi zbog iskustva, ali ja bih radije poveo Avramovica, Topica i Micica.

Plasim se da to nece biti slucaj, mislim da Pesic nece voditi Topica i Koprivicu...

Jovic i dalje kida, Bogi je konacno pogadjao, Milutinov je kao i uvek uzasno spor, bas me nervira njegovo sporo razmisljanje, ko drvo je, ali sta ces, bolju zamenu nemamo.

Zanimljivo, cuveni NBA trener je uzivo pratio utakmicu Erik Spolstra.

Sta reci, mnogo smo jaki, bez sumnje Nemacka ce nam biti najveci konkurent, pa Francuska, Litvanija, Grcka, Spanija i nama uvek neugodna Italija.

Cetvrtfinale je veoma bitno, da vidimo sa kim se ukrstamo...

Dobili smo konacnih 12 koji idu na EP, sa spiska su otpali Nikola Topić, BalÅ”a Koprivica i Dejan Davidovac.

Malo mi je krivo sto ne ide Topic, ali deluje da se Pesic odlucio za iskustvo.

Ne svidja mi se sto Davidovac ne ide, ali kad pogledas, zaista i nije bilo mesto za njega.

Micic eto ipak ide, i sam je rekao da mu je potrebno ovo jer nije igrao dugo, ali opet repka nije mesto gde treba da se vraca u formu, videcemo kako ce sve sa njim izgledati... ja se sve nadam da se glavni plej biti Avramovic, a zamena Jovic... Micic tek po potrebi, ali ko zna sta je Pesicu na umu, koji ocigledno ceni Micica, jer mu je dao onolike minute da igra protiv amera, a Avramovica drzao na klupi, zato smo i izgubili...

Tako da, ko zna sta Pesic vidi u Micicu ono sto mi ne vidimo, ali eto, ponovo ima priliku da pokaze koliko zna, samo da ne bude onog davljenja lopte do kraja napada.

Aleksa Avramović, Stefan Jović, Vasilije Micić, Bogdan Bogdanović, Marko Gudurić, Ognjen Dobrić, Vanja Marinković, Nikola Jović, Filip PetruÅ”ev, Nikola Jokić, Nikola Milutinov i Tristan Vukčević.

Biće baÅ” zanimljivo da se prati, naročito kada krene knockout faza - miÅ”ljenja sam da možemo ispasti od bilo koje od ovih jačih ekipa. PeÅ”ić ili nema nameru, ili ne zna, da reÅ”i problem ekipa koje igraju Å”ut sa distance, nikad to ne skautira dobro i očajno radimo pripremu, tako da ako neku ekipu tako krene Å”ut, mislim da može biti mnogo loÅ”e po nas. Godinama imamo taj problem i izgleda OK smo sa tim jer statistički gledano ekipe neće imati toliko dobre dane za Å”ut, ali ako se desi slučajno Italija opet, mislim da mi nemamo reÅ”enje za takvu igru.

Bilo kako bilo, jedva čekam knockout fazu, ovu grupnu fazu pratiću naravno, ali mislim da ćemo to odraditi kako se očekuje. Posle može nastati problem, videćemo i sa kim se ukrÅ”tamo, nisam gledao žreb.

Å to se tiče Micića, imao je prilike milion puta do sada, nikad se nije pokazao, i uvek ima neka opravdanja. MiÅ”ljenja sam da je bilo bolje da se vodi Topić da oseti igru, pogotovo Å”to će nam biti potrebi novi nosioci igre u budućnosti. Micić jeste iskusniji mnogo i doneće sigurnorst neku u nebitnim utakmicama, to stoji - ali problem će nastati protiv jačih ekipa i nadam se da ga neće forsirati PeÅ”ić ispred drugih raspoložnijih igrača (kao Å”to je to znao da radi ranije).

NajviŔe očekujem, kao i uvek, od kapitena - nikad do sada nije podbacio. Kada ima loŔ dan, vrati se naredni meč joŔ jači i bolji. Uvek je tu za ekipu, za motivaciju, super stavove ima, podržava otvoreno (na ig) smenu režima, sve u svemu, pravi kapiten i najbolji naŔ koŔarkaŔ ove novije generacije:

1755971648779.webp

Biće baÅ” zanimljivo da se prati, naročito kada krene knockout faza - miÅ”ljenja sam da možemo ispasti od bilo koje od ovih jačih ekipa.
Ja najvise volim grupne utakmice, jer su lake i nema stresa, tad bas uzivam, posle ide nerviranje i stresiranje :D
Mada davno nismo bili ovako jaki i ako bude sve po planu, trebalo bi sigurno da dobijamo utakmice.
Slazem se da moze bilo ko od jacih ekipa da nas izbaci, ako nam se desi los dan, njima dobar, krenu ih trojke... ipak je to samo jedna, eliminaciona utakmica... moze biti svasta, ali ja se nadam i ocekujem zlato i mislim da cemo ga uzeti.

Razbismo Estoniju 34 razlike, imali smo i mnogo ubedljiviju razliku, ali na kraju nije nam se bas ni igralo...

Prvi utisak, ko da nam ceo stadion zvizdi, gomila Estonaca na tribinama, videcemo kako ce biti na narednim utakmicama...
i dalje nam odbrana suta za tri poena, i skok u odbrani prave problem, ali ne mislim da cemo to ikad resiti, jer taj problem postoji vec dugo vremena, i mislim da ovaj tip odbrane koji mi igramo, uslovljava da ne mozemo da branimo sut za tri poena i da dobro gradimo kosh, ali dokle nam ide ovako dobro, nije problem.

Sa izmenama se potpuno slazem, kad su izvrsene i sto je zamenjena cela petorka, i slazem se sa izborom za prvu petorku.

Odlicno igramo odbranu generalno, mada Estonija nije reprezentativan protivnik.

Avramovic gomilu ukradenih lopti, energija, cak ga isao i sut.

Kad je izaŔla prva petorka raspali smo se, odjednom bez reŔenja u napadu i loŔa odbrana.
Publika jako neprijateljski nastrojena i veoma bezobrazna, mislim Ŕta su utripovali ti estonski navijači... utripovali su ko da mogu da nas pobede...

Vukčević kad je uÅ”ao u igru dosta dobro je poentirao i mnogo bolje smo zaigrali kad su uÅ”li on Jokić i Micić.
Stefan Jović kao Å”to sam pričao u pripremim utakmicama prilično slabo igra ne znam koji je razlog da li jednostavno slaba forma, ali Avramović je bez sumnje naÅ” najbolji play kad uđe Jović to je već dosta loÅ”ije, zato je Micić dobio Å”ansu i bio je bolji nego Jović, ali opet Jokić je bio tad sa njim u igri. Primetio sam da u viÅ”e navrata nekako i previÅ”e forsiramo na tome da uposlimo jokića.

Gudurić je imao neki bol pri istezanju, ali dobio je minute, igrao je, medjutim ne na svom nivou.
Avramović baÅ” kida za razliku od Jovića i Micića koji praktično ko da ne postoje i na kraju ispada ko da drugog pleja i nemamo, sto je veoma zabrinjavajuce, to kao i povreda Gudurica.
Obzirom koliko su Micić i Stefan Jović loÅ”i, sad mi je joÅ” viÅ”e žao Å”to nije iÅ”ao Nikola Topić, jer deluje ko da njegova igra i brzina viÅ”e odgovara ovoj reprezentaciji i da bi od njega imali viÅ”e koristi od pomenutog dvojca.

Vukčević oduÅ”evljava, zaista se ne sećam nekog igrača koji se tako brzo prilagodio igri reprezentacije
Estonci sve Ŕto rade je Ŕut za tri poena, praktično nemaju bukvalno ni jednu drugu opciju u napadu...
BaÅ” smo ih ubili i zaista deluju kao neki amaterski tim protiv nas...
Veoma smo ozbiljni i naŔpanovani.

Turska u utakmici pre naÅ”e su razbili domaćina Letoniju 20 razlike i pokazali su da su veoma jak protivnik i zaista nikad nisu imali bolji tim kad pogledaÅ” koji su svi igrači tu, tako da će nam Turska bez sumnje biti ubedljivo najveći protivnik u grupi.

Stefan Jović je odigrao 8 minuta, Micić je odigrao 18 minuta, tako da mislim da ti nije dobro poređenje.

Micić jao... Å”ta je taj čovek uradio, ja nisam video odavno u profesionalnoj koÅ”arci. Onakva dodavanja, koliko je ispadao u odbrani. Dosadan sam viÅ”e sa Micićem i obećavam da neću viÅ”e o njemu, ali ovaj meč je delovao kao neko iz amaterske lige. Nisam znao da može ovako loÅ”e odigrati meč, makar ne protiv slabih ekipa poput Estonije. Nisam bio svestan granice njegovog neznanja :P Obećavam neću viÅ”e.

NiÅ”ta, krenuli smo kao Å”to je očekivano, biće dobar meč sa Turskom i možda Letonijom, ostalo sve će biti nebitno. Čekamo knockout i da krene prava zabava (ili stres, kako kome :D ). Idemo do kraja!

1756328939189.webp

Stefan Jović je odigrao 8 minuta, Micić je odigrao 18 minuta, tako da mislim da ti nije dobro poređenje.
Ne razumem na sta mislis, i rekao sam da je Micic dobio mnogo vise minuta od Jovica, jer je Jovic jako lose igrao...

Ne razumem na sta mislis, i rekao sam da je Micic dobio mnogo vise minuta od Jovica, jer je Jovic jako lose igrao...
"ali Avramović je bez sumnje naÅ” najbolji play kad uđe Jović to je već dosta loÅ”ije, zato je Micić dobio Å”ansu i bio je bolji nego Jović"
"Avramović baÅ” kida za razliku od Jovića i Micića koji praktično ko da ne postoje i na kraju ispada ko da drugog pleja i nemamo, sto je veoma zabrinjavajuce"

Stekao sam utisak da ih porediÅ” kao da su imali ravnopravnu Å”ansu i da su mogli da se porede njihovi doprinosi. Takođe, Stefan Jović nije igrao jer je PeÅ”ić pokuÅ”avao da razigra Micića, a ne zbog neznanja Jovića. Kada će da igra loÅ” igrač ako ne protiv Estonije :) Tako da mi svakako imamo drugog pleja i ime mu je Stefan Jović. Na drugim mečevima, kada bude dobio veću minutažu, nadam se da će biti bolji, makar kao zamena Avramoviću. A pleja će u bitnim mečevima, po meni, igrati Aleksa, Bogdan, Gudurić i ponekad Jović/Micić. Bogdan i Gudurić mogu da prenesu loptu, nije idealno, ali mogu da urade taj posao.

Stekao sam utisak da ih porediŔ kao da su imali ravnopravnu Ŕansu i da su mogli da se porede njihovi doprinosi.
Nisam poredio na osnovu minuta, vec na osnovu ucinjenog, mada neke beleske sam vatao tokom utakmice, pa mi se za Micica srozalo misljenje do kraja tekme, bas su losi i on i Jovic.
Takođe, Stefan Jović nije igrao jer je PeÅ”ić pokuÅ”avao da razigra Micića, a ne zbog neznanja Jovića. Kada će da igra loÅ” igrač ako ne protiv Estonije :)
To se tek na kraju meca saznalo, na konferenciji, mada sad se zapravo secam da je bilo informacija da ce prve dve tekme Pesic pokusavati da razigra Micica, tako da slazem se sa tobom, nije zamenjen Jovic zbog kvaliteta igre (lose), vec zato sto su hteli da uigraju Micica.
Tako da mi svakako imamo drugog pleja i ime mu je Stefan Jović. Na drugim mečevima, kada bude dobio veću minutažu, nadam se da će biti bolji, makar kao zamena Avramoviću
i ja se nadam da ce biti bolji, jer skoro cele pripreme je odigrao lose i sad ovu prvu lose, nekako je spor, ko da je umoran i gresi, ne znam dal je neka povreda, kondicija, ili samo losa forma... on je pokidao na proslom prvenstvu, ali je i veteran koji jedva ceka da se penzionise... samo se nadam da ne igra namerno lose, kako bi ga konacno pustili da se penzionise, mada ne verujem da bi to on uradio... suma sumarum, kad on igra onako kako ume, svako je bolja opcija od Micica, tako da ajde da se nadamo da ce imati ko da zameni Avramovica, koji se pokida i u odbrani, a ne stedi se ni u napadu.
A pleja će u bitnim mečevima, po meni, igrati Aleksa, Bogdan, Gudurić i ponekad Jović/Micić. Bogdan i Gudurić mogu da prenesu loptu, nije idealno, ali mogu da urade taj posao.
pa da, to i ja mislim... nije idealno da se Bogi i Gudura trose na takve stvari, na prenos lopte i organizaciju napada, bolje da imaju energije za sam napad, na svojoj prirodnoj poziciji, secamo se kako je Bogija takva uloga izmorila na jednom od proslih prvenstva, kad nismo imali pleja, ali sad sva sreca imamo i bez preke potrebe, valjda nece dolaziti do toga... mada vec protiv Estonije smo videli Guduru na mestu organizatora igre (veoma lose), ali ajde da se nadamo da je to bilo zbog uigravanja...

Back
Top Bottom