• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Маск купио Твитер

d2mj0l.jpg

Nije ga kupio da bi bio borac za neka prave vec sa obrne profit, u prevodu sve po starom
Sa obzirom da je godisnji revenue twitera oko 3.5 milijarde dolara, trebace mu jedno 10+ god da vrati ulozen novac. Osim ako se ne desi neko cudo pa ljudi pocnu masovno isti da koriste.

Na Twitteru nisu vanzemaljci vec obicni ljudi tako da ne vidim kako kvalitet te platforme moze da se popravi. Isti ljudi ce i dalje postovati sadrzaj. Za ocekivati je jos veci protok govana. OK, mooooozda ce "rijesiti" probleme politicke propagande, tj obrnuce je u Maskovu korist. Meni ni u dzep, ni iz dzepa ali definitivno je zanimljivo pratiti sta se desava. Ni jedna socijalna mreza me ne interesuje, svaka nova je gora od prethodne. Web 2.0 je poprilican fail, web 3.0 ce biti jos gori. Nije tehnologija problem, naravno, nego kako se koristi.

Licno, sporadicno koristim samo LinkedIn. Ta platforma je uzasna, prvenstveno zbog ljudi i egomanijaka, ali ako ne pratis feed nemas problema :D Twitter imam fake nalog ali otvorim jednom u mjesec dana. Ostalo nista nemam i nemam neki osjecaj da nesto propustam. Fore su bajate, mimovi postaju retardirani, koristan sadrzaj nalazim drugdje a novosti se ionako objavljuju na svim mogucim portalima.

Vecinu mreza sam probao, vidim neke korisne scenarije u svakoj ali meni licno to nista ne treba. Nikoga ne ubjedjujem sta da koristi medjutim meni licno su svi ti servisi beskorisni. Jedini servis koji nisam ni probao je TikTok - od starta mi je ideja retardirana.

Jedino sto zaista upraznjavam je YT - konzumiram ne proizvodim sadrzaj :) Medjutim, sa svakom promjenom koju uvode sve sam blizi da se i njega kurtalisem.

Koliko god volio tehnologiju toliko me negativno iznenadjuju moderni trendovi.

Who cares. Platforma ce da nastaviti da radi, uskoro sa novim EU pravilima, svi ce i dalje da vriste na svakoga, nista novo. Za sada je Musk samo laka meta, mada kada otvori algoritme javnosti i prebaci da vodjstvo firme bude neki public "UN council", masa ce da se smiri brzo. :D

Za pocetak da vidimo da li ce prodaja zaista da prodje, deonicari ce sad da glasaju. Ako polovina bude za, tek onda deal prolazi.

Sa obzirom da je godisnji revenue twitera oko 3.5 milijarde dolara, trebace mu jedno 10+ god da vrati ulozen novac. Osim ako se ne desi neko cudo pa ljudi pocnu masovno isti da koriste.
On je platio pola, druga polovina su raznorazne banke.

Meni je na Twitteru kul, dok god nekako ne uleti domatja ekipa na feed. Dok toga nema, imam sve shto me zanima: pc hardver, igre, Kojima, TJPW i pojedine cure, i toeto. Povremeno bacim skrol od minut-dva, chisto da vidim shta se deshava u sferi koja me interesuje.

Nadam se da netje biti nekih velikih promena algoritma ili slichno, jer ne bih da mi ishta narushava trenutnu idilu koju imam na Twitteru.

Sve je do toga što su ljudi dobili alat da celom svetu demonstriraju koliki su debili jer im to pravi dopamin. Nije problem ni u internetu ni u tehnologiji generalno ni u društvenim mrežama kao takvim.

Opet, sve i dalje može da se podesi tako da se ignorišu sranja i koristi kao neki relativno koristan news feed.

Back
Top Bottom