Ljudi, evo i mene da se ubacim...
@Nezaborav... da li bi želeo SVE brojeve The Gamer-a? Od prvog do poslednjeg. Moja kolekcija čeka na udomljavanje i mislim da u tebi vidim nekoga ko bi tako nešto istinski cenio...
Јао, другар... Хвала ти пуно, пуно!!! Наравно да би их желио и признајем да сам ганут, да не кажем мало тужан због тона твојих каснијих ријечи у посту. Биће ми част да их удомим, нарочито јер долазе од тебе.
Da, ova kolekcija je nešto što je bilo deo mene kada sam išao u srednju školu... Teška vremena su to bila, burne godine u mom životu. Ali... The Gamer je nekako nehotično svih ovih godina bio tu. I uvek sam ih čuvao... Čak i kada sam otišao u Finsku, čak i kada sam bio na drugim stranama sveta svi časopisi su bili kući. Čuvao sam ih od svega, pazio sam ih kao malo vode na dlanu.
Причај ми о томе... Значи и код мене је врло сличан случај. Кроз разне животне фазе, часописи су били код куће, чувао сам их као праву драгоцјеност. Све сам их сачувао, само нека 3-4 примјерка Hacker-a сам био позајмио људима и нису ми вратили, срећом успједох после набавити и њих. Нарочито ми је значио Bonus, кога и данас обожавам идолопоклонички и од кога и даље имам све до задњег броја које сам купио својевремено.
Покушавам само још да набавим бројеве: 1, 2, и 26 да бих имао савршену колекцију. Имам и њих али нису у стању каквом бих желио, фале неке ствари.
Имам још много ствари да ти кажем поводом овог цитираног али то бих волио приватно, ако будеш хтио.
A sada... mislim da je došlo neko drugo vreme. Polako se nekako i ja sam gasim, neki moji hobiji koje sam imao se polako gase i nestaju...
Sad... da li ja sam postajem stariji i svesniji svega, ne znam...
Tako sam raščistio sva moja sećanja na retro konzole, sve što sam imao... sada sam ostao samo na mom steam nalogu.

Јаке ријечи. Много садржано у мало написаног и пипаво за одговорити. Надам се да нећу допустити себи превише ако изразим наду да је то све због ствари које јесу у твојој контроли...
Исто сам пожелио ономад када си раздужио те конзоле које помињеш.
Imam još nešto konzola koje nisam prodao tada kada sam ih sve prodavao... Mislim da će @Nezaborav biti destinacija i za te stvari
Друже, немам ријечи... хвала ти. Не због материјалног, него симболичког. Хвала ти до неба.
Svaka cast na velikodusnosti.
Uopste nije lako da se pronadje takva kolekcija sada. Retko se nalazi po oglasima pogotovo komplet.
Za odredjenu grupu ljudi (ima nas ovde),kolekcija bonusa i Gamera bukvalno ima efekat vremenske masine.
Kada vidim te casopise bukvalno se vratim u ta vremena,cak i vise nego kada igram igre iz tog perioda.
Да, постају све рјеђи на огласима. Код мене је то већ прерасло ниво носталгије и временске машине што рече, па је дошло безмало до нивоа опсесије гдје се те ствари користе за субјективни имагинаријум који се може надограђивати и из кога се могу изродити креативне идеје. Носталгија која рађа. Баш то што си написао, више ме духовно анимирају часописи него игре које се налазе у њима, јер ти часописи остављају простор једном чудесном суплементу -
машти.
Имам самосвијест око тога и критичку дистанцу али јебат' га - овом дрогом желим да се пуцам!