• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Šta igrate trenutno?

Pre neki dan sam zavrsio World of Final Fantasy.

Uf sta reci o ovoj igri u jednom momentu se zapitam sta ja ovo za ime boga igram a u sledecem se odusevim.

Grafika i dizajn likova su simpaticni. Gradovi su veoma mali i nemaju prostora za neko istrazivanje a dungeoni se krecu od veoma prostih do vrlo kompleksnih. Prica nista posebno ali je u pocetku ima veoma malo pa sam pratio. Pred kraj se dosta prosiruje pa sam neke razgovore preskakao. Veliki plus je pojava tona sporednih likova koji su bili glavni protagonisti ranijih FF igara. Bilo mi je simpaticno da vidim neke dobro poznate face. Ti likovi su lepo uklopljeni u pricu sto je jos jedan plus.

Borba je potezna odlicno odradjena sa milion mogucnosti ali je prelaka. Jedini izazov su postgame bosovi ali oni zahtevaju grid sto je veliki minus. Razvoj glavnih likova je linearan ali je razvoj njihovih pomocnika veoma kompleksan i zabavan. Pa sam njihovom razvoju i kombinovanju posvetio dosta vremena. Igra ima random encountere sto je dosta retardirano u danasnje vreme. Srecom nisu mnogo ucestali pa je istrazivanje dungeona donekle podnosljivo. Izgled borbenih skupina gde jedni drugima stoje na glavi je blago receno idiotski.

Sporedne misije su nezanimljive i nema ih mnogo a mini igre su bas lose.

Kada se sve sabere jedan ispodprosecni Jrpg sa sjajnim momentima. Mogu preporuciti samo istinskim ljubiteljima zanra.

Preshao Krion Conquest!

photo_2023-09-11_17-19-27.jpg

Od tretjeg nivoa kretje pakao, a na chetvrtom postaje blesavo u momentima. Chak i sa continues bih se patio poprilichno, pogotovo na poslednjem nivou gde je potrebno znati dosta toga u napred, a i onda je potrebno malo sretje kako bi se izbegla instant smrt (prokleti shiljci).
Bossovi su bili okej, jedan je bio prelak poshto sam ga iz prve sabio. Poslednji me poprilichno namuchio jer ima tri faze, a poslednja kida health, pa nema mnogo mesta za greshke. Morao sam prvu pretji bez gubljenja healtha a i drugu, kako bih uspeo da se snadjem u tretjoj. U tretjoj je potrebno samo strpljenje i osetjaj za ritam, ali chak i tada su mogutje greshke.
No, zadovoljio sam svoju potrebu za ovom igrom, sada je vreme da se prebacim na neshto shto tje me manje iritirati.

Presao sam GOW Chain of Olimpus na PSP-U. Odlicna igra zaista. Odmah sam poceo GOW 1 (ps3 remaster) posredstvom premium preplate. Ovde sam malo rezocaran. Nekako su mi borbe plitke. Quck time eventovi (kada treba pravovremeno stisnuti komande) su jako teski jer nisam video ovako zahtevnu potrebu za brzinom u GOW igri kao ovde. S'obzirom da je stream da nije mozda do laga? Inace prvu GOW koji sam presao je GOW3 koji je spektakularan. Odigrao sam i Assension koji nije los, dok mi ovaj prvi deo nije nesto...planiram da ga prekinem i krenem GOW2 (ps3)

Послато са SM-G990B помоћу Тапатока

Quck time eventovi (kada treba pravovremeno stisnuti komande) su jako teski jer nisam video ovako zahtevnu potrebu za brzinom u GOW igri kao ovde. S'obzirom da je stream da nije mozda do laga?
Nope, ako procitas moj review na 58-oj stranici, videces da sam imao iste zamerke.

Nope, ako procitas moj review na 58-oj stranici, videces da sam imao iste zamerke.
Videh. Ne znam zasto je igra dobila tako visoke ocene kada je zivi prosek. Verovatno cu je bataliti. Ali opet...nisam igrao 2005.god. Voleo bih da neko ko je igrao tada opise dozivljaj igre. E sada mi je dilema- da li poceti GoW2 ili GoW Ghost of Sparta na PSP? Trebalo bi da je GoS bolja igra, bar pretpostavljam...

kremenko.jpg

Flintstones, meet the Flintstones...
Predjoh i ovo na brzinu. Veoma laka igra, ali mene je opustila skroz. Bilo je par delova gde sam se malchice nervirao, ali sam se onda setio da mogu da pozovem Gazooa koji mi daje odredjene motji, pa sam na taj nachin preshao te delove (ono sa dizanjem lave u zamku).
Jako su mi simpatichni sprajtovi u igri, pogotovo Fred, njegova faca mi je komedija, a setjam se da mi se to dopadalo i kada sam bio klinac. Kapiram da tju da igram Tiny Toones sada, bez obzira shto je prosta igra. Godi mi prelazhenje jednostavnih igara, ima vremena za one tezhe.

View attachment 10973

Flintstones, meet the Flintstones...
Predjoh i ovo na brzinu. Veoma laka igra, ali mene je opustila skroz. Bilo je par delova gde sam se malchice nervirao, ali sam se onda setio da mogu da pozovem Gazooa koji mi daje odredjene motji, pa sam na taj nachin preshao te delove (ono sa dizanjem lave u zamku).
Jako su mi simpatichni sprajtovi u igri, pogotovo Fred, njegova faca mi je komedija, a setjam se da mi se to dopadalo i kada sam bio klinac. Kapiram da tju da igram Tiny Toones sada, bez obzira shto je prosta igra. Godi mi prelazhenje jednostavnih igara, ima vremena za one tezhe.
Jedna od omiljenih igara na NES. Pravi old school avantura/platformer. Prelazio sam je kao klinac na dnevnom nivou. 😍

Upravo sam na zadnjem glavonji Blasphemous II. Možda je to zato što nema više oduševljenja originalnošću koje je postojalo dok sam igrao prvi deo ali u bukvalno svakom aspektu igra mi deluje da je koraknula nazad.

Priča je mnogo manje razumljiva. Previše su se dali u reliijske tonove stoga informacije jedva da možeš da isčačkaš sem ako baš ne obraćaš pažnju i pamtiš apsolutno sve. Kohezivnost ikonografije je takođe propatila. Dosta stvari deluju čisto kao da su tu da bi te šokirale i ne doprinose uopšte osećaju religijske opsednutosti i depsesivnog stanja sveta. Protivnici, posebno glavonje, često više nemaju onakvu jedistvenu religioznu ikonografiju i neki deluju kao baš prepakovani prežvakani klišei. U nekim borbama čak i nisam našao uopšte dačin da izbegnem napad nego prosto istrpim batine i pobedim pre nego što me neprijatelj dovrši.
Ali daleko od toga da je igra loša. I dalje je veoma zabavna samo nisam impresioniran kao prvim delom. Čak je bolje implementiran "metroidvania" aspekt igre a i za one koji vole da budže ima više nezavisnih, mada i dalje prostih, sistema za to.

Bash mi je bedak chuti to za Blasphemous 2, kapiram da tju ga uzeti na nekom popustu.
Ja sam preshao Tiny Toon Adventures!
photo_2023-09-13_18-20-56.jpg
photo_2023-09-13_18-20-56 (2).jpg
photo_2023-09-13_18-20-56 (3).jpg

I ovu igru sam, kao i Flintstones, doktorirao kao klinac i chesto prelazio. Sada nisam imao previshe problema, osim na poslednjem nivou gde je bilo potrebno imati odlichan tajming na jednom delu. Super su mi sprajtovi likova, a muzika kida, pogotovo glavna tema. Na momente je FPS znao da opadne, shto ne znam da li je do same igre ili emulacije, ali nije me preterano nerviralo, jer se nije deshavalo chesto.
Igra mi se neka pucachina sada, kapiram da tju Guerilla War, jer to nikada nisam igrao, ali mozhda padne i Contra.

Obrnuh Ratchet & Clank: Tools of Destruction, odlicna igra, treba malo vremena da se pokrene, posle prva dva sata sam hteo da je obrisem, ali posle toga je legla, najvise mi se svidja bas veliki izbor oruzja, koje je odlicno odradjeno i pravo je zadovoljstvo koristiti ih, efekti prshte na sve strane, dobar je osecaj pucanja, igra je veoma zarazna, lepo je sto svako oruzje moze dosta da se nadogradi, simpatican svet i likovi, prica standardno u tom maniru.

Grafika odlicna, u emulatoru pici 4K i 83fps-a, ali obzirom da kresuje tu dosta, spustio sam prvo na 1440p, tu vec dosta redje kreshuje, ali obzirom da se i tu desavalo da kreshuje posle 2 sata, na kraju sam igru zavrsio u 1080p, ali nije mi smetalo...

Svidja mi se sto se gameplay sastoji u tome sto posecujes gomilu planeta i sto su sve raznovrsne, a najvise mi se svidja sto su sve male, pa mozes lepo da ih preores i pokupis sve sto je sakriveno, a to je ono sto obozavam da radim, da cistim mape.
Jedini problem je sto ako mi igra kreshuje kad sam recimo pri kraju da zavrsim planetu, kad je opet pokrenes, vrati te na pocetak planete i vrati vecinu neprijatelja, tako da je kreshovanje ovde dosta nezgodno, te sam zbog toga spustio na 1080p, i tu je radilo skoro savrseno, samo jednom je bilo kreshovalo.

Od zamerki, ne svidja mi se sto se kamera u nekim situacijama sama pozicionira, tipa ja hocu da spustim pogled dok trchim, a onda ga sama podigne, pomislih ovo bas isto kao u Resistance-u, kad ono vidim da su lsti ljudi pravili igru :D

Interfejs i pogotovo nacin na koji rasporedjujes silno oruzje za quick menu, nije uopste intuitivno i trebalo je vremena i prokljuviti kako uopste radi.
Tilt funkcija koja se koristi u odredjenim situacijama i zagonetkama, nije mi se svidela, suvise blago i tromo reaguje.

Igra je generalno prelaka, pred kraj postane malo teza, ali je celom duzinom bas laka, neka oruzja su bas mocna, imaju ona koja sama lockuju neprijatelje, onda ima nesto poput turreta, samo bacis i ono samo roka neprijatelje, obzirom da je opustena i zabavna igra, da ne kazem neozbiljna, nije mi smetalo i tako da igram, zapravo upravo ta dva oruzja su bila najzabavnija.
Jedna od najboljih igra za PS3 i siguran sam odlican serijal.

8.7/10

Last edited:
Preshao Guerilla War, ali za sada mi je to najloshija igra koju sam preshao za NES od kako se igram sa RG 35XX. Grafika je ispod proseka, sprajtovi su ruzhni, FPS opada zhestoko kada ima mnogo neprijatelja na ekranu, a tezhina bi bila za mazohiste kada ne bi bilo beskonachno continues. Umire se veoma lako, chesto je haos na ekranu, shto ne bi bilo preterano problematichno kada ne bi bilo vojnika koji vas dodirom ubijaju. Chesto se deshava da na ekranu ima 5-6 protivnika koji negde stoje i pucaju ili bacaju granate, a za to vreme josh njih trojica se zaletju na vas - ako vas dotaknu, umirete. Kapiram da beskonachni continues postoje jer nikakva optimizacija tezhine nije postojala, pa je tako bilo lakshe.
Desilo mi se da sam na predposlednjem nivou izabrao "NO" kada me igra pitala za continue, pa sam hteo da odustanem, ali mati nije rodila kukavicu... morao sam ponovo da odigram igru.

photo_2023-09-15_15-26-43.jpg

Mislim da tju sada da igram neshto mnogo bolje - Kirby's Adventure!

Uzeo da probam Ghostrunnera. Prvi level 43 death. Ako se po jutru dan poznaje ovo je poprilicno izazovna igra. Vec sam se nervirap na prvom levelu. Mozda je najbolje prekinuti [emoji16]

Ja uzeo malo Control, prvenstveno da vidim kako radi RT. Probao sam igru par puta ranije, nije kliknula. Sad malo odmakao, videcu da li ce me drzati. Ima cudnu atmosferu, setting me odbija, ali prica vuce za sad.

WSrR7b2.jpg
S9MpKhh.jpg

gixf1Ss.png

HAG3bBw.jpg

Last edited:
Back
Top Bottom