Uf. Džombe, porcelanci, mesečari, marsovci, malci... imali smo i imena za klikere kada se boje spoje u neku poznatu zastavu poput jugoslovena ili nemca.
Budžeri, naftaši, plastikaneri, gvozdeniUf. Džombe, porcelanci, mesečari, marsovci, malci... imali smo i imena za klikere kada se boje spoje u neku poznatu zastavu poput jugoslovena ili nemca.

Globusi,porculanci,benzinci,malci, staklenci,troperci itdBudžeri, naftaši, plastikaneri, gvozdeni![]()

Mislim da smo ove bele sa crnim tačkicama zvali dalmatineri (po rasi psa)Globusi,porculanci,benzinci,malci, staklenci,troperci itd![]()
Meni su ti svetleći bili omiljeni. Pa taj gvozdeni udara valjda. Zapravo ja nikada nisam igrao sa nekim, da li sam ove kaps dobio na neku opkladu ili nešto, ne sećam se, imao sam ih punu tu jednu kapsulu. Imao sam, holo, svetleće, zombije, itd itd...Au, čoveče. Kakav flashback. Nisam ih imao mnogo, ali mi se čini da je bilo i nekih žetona koji su svetleli u mraku? Valjda su i ovi zeleni, kojima si ih gađao, svetleli u mraku? Možda to i nađem, pošto sam nedavno uzeo neke džakove sa igračkama iz svog detinjstva da bih dao deci da se igraju.

To je bio lego mojeg detinjstva. Nisam imao ja al je imao moj dobar drug. Nas četvoro bi sedeli i prailvi skalamerije satima. Donosili smo komadiće metala koje smo nalaziju napolju, sekli makazama za metal i bušili ih ekserom i čekićem da povećamo koliočinu elemata za izgradnu. Doduše najviše vremena je odlazilo na svađeOvo sam mnogo voleo. Dobio od komšije kad su to njegova deca prerasla.
Bila je i knjižica sa gotovim rešenjima, ali pošto nisu bili svi delovi na broju većinom sam se snalazio i izmišljao svakavke konstrukcije.
View attachment 20129

Jeste i nesto nalik elektropionir setu. Secam se da sam koristio bateriju od telefona da napajam sijalicu u kolu.Da, mislim da se i Elektropionir koristio za OTO.
A ovo je bilo u knjižici samo nisam imao elemenata da ga napravim:
View attachment 20133