Super Simke 64
Well-known member
- Reaction score
- 1,034
Da, 512 je bio, ali i dalje nisam siguran da li je glossy ili ovo drugo, što više gledam onaj klip čini mi se da moj nije glossy ili mi je ekran mnogo prljav 

Gaben bacio 3 nuklearke odjednom!
View attachment 19318
Sve one glasine u poslednjih godinu dana se ispostaviše tačne. Deckard (Frame VR set), Fremont (Steam Box mini računar), novi kontroler. Sve deluje krajnje impresivno osim specifikacija GabeCube-a (od milošte već nazvanog). Krajnje su prosečne. Makar da je grafika na nivou 9060 i sa 16 GB VRAM-a. Kapiram da su ovi novi AMD čipovi tipa Strix Halo ili neka kombinacija sa RDNA 4 čipom stigli suviše kasno u razvojnom procesu GabeCube-a da bi bili iskorišćeni. Malo razočarava da je mašina slabija od osnovnog PS5 koji je mator već 5 godina ali veći broj novinara je već potvrdio da su ciljali na jeftinu mašinu pa onda ima smisla.
Gamer Nexus-ov video daje malo bolji uvid u pamet koja se krije iza ovih mašina kroz kratke intervjue/interakcije sa inženjerima:
Mene više u stvari raduje što će oko ovoga da se izgradi ceo ekosistem softvera i hardvera pa će moći da se budže svakakve kombinacije. Moja SFF mašina Ryzen 5 7600 + RX 9070 sa Bazzite-om radi odlično tako da već imam jači Steam Box od ovog zvaničnog sa skoro istim nivoom funkcionalnosti.
Ja bih gledao na gornji segment Steam Deck ponude (OLED 1TB).Pa valjda je ideja da košta maksimalno koliko i SteamDeck, verovatno manje,
Ovo je bre malo zakinuti RX 7600, kakav crni 4k. FSR 4.0 je malo zahtevniji nego FSR 3.0/3.1, za ~10%, ali je zato kvalitet bolji.Ne treba da brineš da 4K jer čak i sa FSRom ne bi imala grafička snage da ga izgura. GPU će realno da bude slabiji od mog 6700XT stoga je 1080p realan cilj.
Kao što sam naveo Outer Worlds 2 bez RTa u native 1080p sa mid + distance na max podešavanjima radi na 50-70 fps. CPU je koliko vidim bolji od mog 5600x al je GPU, na osnovu specifikacija, verovatno malcike slabiji.

Ovo je bre malo zakinuti RX 7600, kakav crni 4k. FSR 4.0 je malo zahtevniji nego FSR 3.0/3.1, za ~10%, ali je zato kvalitet bolji.
Ja sa r5 5600 i rx 6600 Outer Worlds 2 igram na medium mix jedva, FSR quality, 1080p, i framerate pada na 50.
RT je naucna fantastika, ubija CPU.
Da napomenem da igra ima neke artefakte i blago receno izgleda ruzno.
Mislim, slatka je masina i imace svoju primenu. Zavisi i kakva ce biti cena.
4K60 su mogli da izostave iz reklamiranja. Neke manje igre ce raditi na 4K@60.
AMD je fala bogu poznat po tome da ima dugu i dobru driver podrsku za stare GPU generacije.Mozda ce biti nesto kao steam deck verified samo gabecube verified pa ce biti moguce bolje performanse na tim igrama.
A šta mislite koje cene će staviti?
Pre skoro 2 godine je bilo glasina online da ce Deckard imati Snapdragon gen3 i 16GB ram-a, ali malo ko je u to verovao tada. Eto koliko ima treba da provuku neki proizvod do izlaska. Ko zna koliko ce im trebati za Steam Deck 2 kada sledeca tura APU-ova izadje...Kapiram da su ovi novi AMD čipovi tipa Strix Halo ili neka kombinacija sa RDNA 4 čipom stigli suviše kasno