• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

X360 xbox 360

Bojan

Well-known member
Reaction score
3,179
Steta da nemamo temu o ovoj, po mnogo cemu legendarnoj, konzoli :).

800px-Xbox-360-Pro-wController.jpg

CodenameCPUGPUeDRAMHDMIPower SupplyIn ProductionDate ReleasedNotes
Xenon90 nm90 nm90 nmNo203 WNoNovember 2005Original release. Later models had an improved GPU heatsink.
Zephyr90 nm80/90 nm80/90 nmYes203 WNoApril 2007Redesigned motherboard. Introduced HDMI port and HANA chip. Introduced 80 nm GPU and either 80 nm or 90 nm eDRAM (except initial models). Improved GPU heatsink.
Falcon65 nm80 nm80 nmYes175 WNoSeptember 2007Introduced 65 nm CPU,[38] Different CPU heatsink.
Opus65 nm80 nm80 nmNo175 WNoJuly 2008Sometimes used as a replacement for Xenon motherboards which were sent to Microsoft for RROD repair. Same as Falcon, without HDMI.
Jasper65 nm65 nm80 nmYes150 WNoNovember 2008Introduced 65 nm GPU. Introduced 256 MB and later 512 MB NANDs in Arcade models.
Kronos (Jasper v2)65 nm65 nm65 nmYes150 WNoSeptember 2009Introduced 65 nm eDRAM. Introduced new "XFreedom" RF-module, new Kronos1 GPU revision. Return to original GPU heatsink
Trinity45 nm (combined chip)65 nmYes135 WNoJune 2010Motherboard redesign used in the Xbox 360 Slim. Combined CPU/GPU into XCGPU. Some versions had a 4 GB daughterboard.
Corona45 nm (combined chip)65 nmYes120 WNoAugust 2011No more HANA chip. Includes both Xbox 360 Slim and E versions. Two versions: one with 4 GB eMMC, one with standard 16MB NAND.
Winchester45 nm (combined chip)Yes120 WNoAugust 2014New XCGPU combining eDRAM into main die. Patches Reset Glitch Hack. Released with 500GB console bundles

Moj Falcon se i dalje drzi, iako se juce ugasio uz jedno crveno svetlo :).
Odradio sam upgrade compatibility paketa i sada konacno i guide button moze da se koristi (mada se desava da konzola zakuca ako se biraju neke opcije):

ne znam koliko dugo razmilsam o rgh-u, jbg nije mi hitno i tako uvek ostaje za tamo neku buducnost.
prve godine te konzolu su najbolje, masa odlicnih igara...xbox 360 je ustvari bio prvi susret sa tom generacijom i skok je bio ogroman. delovalo je kao da je potencijal tih konzola prakticno neograniecm posto bi svaka nova igra izgledala dosta bolje od prethodne, primer pgr3 pa 4 pa forza

btw taj dizajn prve verzije konzole je underrated, imo najlepsa xbox konzola

Pa odradi rgh, korisno je.

Sto se revizija tice, meni su lepse ove verzije sa ostrim ivicama:

1617266691026.png

Last edited:
Nisam ga imao kad je bio aktuelan (kao ni PS3, Wii), ali 2016. sam ga uzeo samo zbog RDR. Tad su se prodavali poslednji primerci ovog E modela te sam ga uzeo i nisam se pokajao. Stoji mi zapostavljen, greota. 😢

Kod nas je bila popularna medju ostalim zbog easy piraterije, prvi put sam je uzivo video na okupu kod @DJukor i bio sam impresioniran. Neki batman se igrao.

a i sama konzola je bila jeftinija...samo sto je rrodovala....prelazio se halo 3 i re5 sa komplet otvorenom konzolom, malim bucnim ventilatorom na gpu-u i slusalicama....verovatno sam 3 puta pekao plocu u rerni dok nisam presao te 2 igre

Posle godina vernosti Soniju uzeo sam 360 malo posto se pojavila Jasper revizija. Kasnije kupio hdd od 250gb i odradio RGH. Po meni najbolja MS konzola ikada. Mislim da je posle PS2 konzola na kojoj sam presao najvise igara. Do prosle godine mi je bila prikljucena na TV kada sam zavrsio poslednje igre koje su me interesovale iz te generacije. Otisao je u zasluzenu penziju na policu sa retro konzolama potpuno ispravan. Jedina mana je sto sam za tu deceniju koriscenja sahranio 4-5 kontrolera. Razni kvarovi su bili u pitanju.

Toliko mi je bio dobar da sam PS3 kupio pred sam izlazak nove generacije presao jedno 10 ekskluziva i premestio ga na TV u spavacoj sobi. Sada mi sluzi za igranje Jrpg igara koje sam propustio iz te generacije.

Last edited:
Lik koji mi je prodao konzolu je odradio x-clamp fix, pitanje je da li bi konzola prezivela da nije.
Posle toga je pre jedno 5-6 godina devojka zamenila pastu i evo...radi i danas.

Meni je majstor kad je radio RGH rekao da je pasta u dobrom stanju i da mu se javim za 2-3 godine da je menja. Medjutim ispao sam lenj i nikada to nisam odradio. Pred kraj sam samo povecao brzinu ventilatora i tako je izdrzao dok nisam odigrao sve sto me interesuje. Mada su sa Jasper revizijom resili problem RROD. Pa je verovatno zato izdrzao tolike godine.

heh kako zna da je pasta ok ako nije skinuo heatsink, konzola je iz 2009, konzola ce raditi ali pasta sigurno treba da se menja

prva konzola koju sam uzeo od drivera je imala xclamp, nisam odigrao 2 sata ukupno na njoj dok nije dobila rrod, dva puta mi je nesto popravljao i dva puta je dobila rrod

To se tebi desilo :) ?
Secam se te price, mislio sam da je neko ko nije dolazio na stari forum.

mozda, mada sigurno nisam bio jedini kome je prodao takvu konzolu

heh kako zna da je pasta ok ako nije skinuo heatsink, konzola je iz 2009, konzola ce raditi ali pasta sigurno treba da se menja

prva konzola koju sam uzeo od drivera je imala xclamp, nisam odigrao 2 sata ukupno na njoj dok nije dobila rrod, dva puta mi je nesto popravljao i dva puta je dobila rrod
Secam se te price, kakvo sranje.
Postenjacina :D.
Nemoj tako, oteraces ga a nije ni dosao.

milsio sam kako je dobar covek zato sto mi popravlja konzolu...bas sam bio tupav
posle sam hteo da mu je vratim jos po nizoj ceni, nije mogao posto je prodavao konzolu za druga....xd

Pisao je on jednom prilikom kako je kupovao pokvarene konzole sa ebaya, radio im xclamp pa prodavao. Dvoje ljudi je dolazilo na forum i žalilo se kako ih je zeznuo jer su im konzole crkle istog dana.

Nemoj tako, oteraces ga a nije ni dosao.
Znas da ja teram ljude sa foruma, to mi je MO.
Inace se covek hvalio kako je pun para i poseduje nekoliko nekretnina...a onda uzme i vacari ljude za ono sto je za njega sica.

Last edited:

Kada je radio RGH konzola je bila stara 2-3 godine ne secam se tacno. Radio je razne testove i provere i reko mi da su temperature odlicne i da ne treba menjati pastu u tom trenutku. Tek godinama kasnije je malo podigla temperaturu sto sam resio sa ubrzavanjem ventilatora na 60% brzine i tako je izdrzala do kraja. Sada bi naravno trebalo zameniti pastu sto cu verovatno i uraditi jednog dana. Ali posto je vise ne koristim a ne planiram da prodajem ne zurim nigde.

Има ли неки добар туторијал како пребацити игре на RGH конзолу? Такође ме интересује одакле муњавате игре, још јурим неке XBLA игре. Ово друго је питање за PM претпостављам.

ako me sećanje dobro služi, najlakše je bilo preko ftp-a.

Back
Top Bottom