Nezaborav
Well-known member
- Reaction score
- 2,107
Тема посвећена филмовима са темом нуклеарног рата, играни, документарни и анимирани. Има их разних жанрова и контекста али мени су најимпресивнији они који приступају теми несензационалистички. Хтио бих да вам скренем пажњу на два изузетна остварења која су ми одмах ушла у листу најбољих филмова икад, а баве се овом темом.
Невјероватна филмчина коју сам гледао прије пар година и био одуван, онда сам га скоро поновио још два пута у пар дана и утисак је несмањен. Бави се утицајем нуклеарне катаклизме на обичне људе и прати пар породица, мудро изабраних из високе и средње класе, и ситног војног чиновника запосленог управо на нуклеарном силосу. За овај филм се говори да је смањио шансу за нуклеарни рат, јер је био приказиван војним и политичким главешинама у САД, а била је и нека кампања да се приказује у СССР-у. Такође је својевремено поставио и рекорд за најгледанији ТВ филм икад у Америци, чиме је упућен отрежњујући шамар неприпремљеној јавности која је дуго после тога брујала о њему. Заборавите постапокалиптичне сценарије a la Mad Max јер ударни талас ће спржити сваки дух дивље границе.
Бруталност 100%.
Питао сам се како можље боље/горе од онога али империја опет доказа да је јебенија од колоније. Ако је амерички пандан оставио макар траг никакве наде, овде га нећете наћи. Ниједну сцену нећете заборавити. Улазак у органски ужас кога амерички менталитет можда и не може да представи кроз целулозу и негатив. Овај филм не штеди никог, а број преосталих зуби после њега је еквивалентан знате већ којој цифри.
Бруталност 150%.
Ако планирате гледати ове филмове, јака препорука је буде редослед којим су наведени.

Бруталност 100%.

Бруталност 150%.
Ако планирате гледати ове филмове, јака препорука је буде редослед којим су наведени.