• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS4 Playstation 4 generalna diskusija - hardware, software, vesti

Kada sam igrao Tekken 7 na PS5 preko UK naloga stalno mi je odbijao konekcije drugih ljudi. Da li bih taj problem imao ako npr napravio Hrvatski PS nalog i igrao preko njega (iz CG sam, Hrvatska mi je naravno geografski bliža)? Imam disk igre, tako da mi nije problem da je instaliram na bilo kom nalogu

Skoro sam igrao Tekken 7 na PS4 preko UK naloga. Igrao sam dosta onlajn meceva bez ikakvih problema. Klinac je takodje igrao pre neki dan sa US naloga takodje bez problema.
Tako da sumljam da je tvoj problem zbog geografske daljine. Mada te nista ne kosta da pokusas sa Hrvatskim nalogom.

Imam par pitanja, ako nisam previse dosadan. :-) Na koju zemlju je najbolje napraviti nalog za ps4? Da li se neka zemlja izdvaja po jeftinijim igrama kao Argentina na xbox-u? Nabavio sam jedan ps4 i koristili bi ga moji klinci i ponekad ja. Ako kupim neku igru na mom, glavnom nalogu da li ce moci i moji klinci da je igraju. Razliciti nalozi mi trebaju iskljucivo zbog pozicija. Svi bi igrali u iste igre pa da ne mesamo. :-) Na switchu i xbobx 360 je bila opcija da samo izaberes drugi nalog i sve sto je na konzoli mozes da igras. Imam 10 igara koje sam dobio uz ps4, i sve su hitovi ali bih uzeo mozda jos neku fifu ili trku. I zanima me za kraj jos vezano za kontrolere. Dobio sam jedan laznjak (pretpostavljam da je laznjak jer nema ps znak na srednjem dugmetu) ali radi sasvim pristojno. Da li ima neki od tih 3rd party kontrolera da je ok ili da trazim iskljucivo original. Imam samo jedan kontroler. :-) Hvala na odgovorima.

Tako jeftinu opciju kao Argentina za xbox nemas. Mozes imati dva naloga na konzoli i igrati sve igre sa jednog naloga na drugom. Kao sto je vec odgovoreno otvoris US nalog u drzavi koja nema porez. Drugi nalog mozes opet US a mozes i neku drugu drzavu nebitno je.
Oko kontrolera ti ne mogu pomoci imam samo orginale.

Hvala na odgovorima. Zanima me jos nesto. Da li da se usudim sam da zamenim termalnu pastu i da ga ocistim? Lik od kog sam uzeo kaze da ga nije nikad cistio, a kad radi malo vise bruji. Samo kad ocitava i u pocetku. Posle radi za nijansu tise. Zamenio bih mu i hard. U njemu je od 500gb pa bih mu stavio od 1tb. Da li da biram neki kvalitetniji ssd ili sta mi prvo naleti pod ruku? Ili je mozda dovoljno da ga samo spojim preko USB-a sa nekim rekom? Da li mozda podrzava i veci hard od 1tb?

Koliko se obicno krecu original kontroleri po oglasima? Vidim da su neki od 2oak evra, ali kontam da su to kopije jer je original u radnji oko 60evra. Kako da znam da je kontroler original prilikom kupovine?

Hvala na odgovorima. Zanima me jos nesto. Da li da se usudim sam da zamenim termalnu pastu i da ga ocistim? Lik od kog sam uzeo kaze da ga nije nikad cistio, a kad radi malo vise bruji. Samo kad ocitava i u pocetku. Posle radi za nijansu tise. Zamenio bih mu i hard. U njemu je od 500gb pa bih mu stavio od 1tb. Da li da biram neki kvalitetniji ssd ili sta mi prvo naleti pod ruku? Ili je mozda dovoljno da ga samo spojim preko USB-a sa nekim rekom? Da li mozda podrzava i veci hard od 1tb?

Mislim da nema potrebe za ssd-om. Razlike u učitavanju su minimalne.
Konzola jeste inače bučnija ali čišćenje i zamena paste neće da škodi. Treba ti krstasti šrafciger i onaj security torx 9.
Zna dosta prašine da se nakupi na hladnjaku pa nema dobroh protoka vazduha. To očisti komprimovanim vazduhom ili četicama i štaićima za uši. Uglavnom, imaš puno tutorijala na internetu i nije teško da se uradi. Samo pripazi da ne prekineš one trakaste kablove jer treba da se pritisnu pa izvuku a taj korak uglavnom zaborave da pokažu. Ja sam stavljao neku thermaltake pastu i dobro se pokazala.

Last edited:
Da li onda da stavim neki obican hdd od 2tb? Da li bi ga ps4 registrovao?
Bi.

Ako imaš neki SSD viška ili imaš novca/volje da uložiš u neki od 1TB ili više, samo napred. Ali PS4 Slim ima SATA2 port, pa ne bi mogao da izvuče maksimum iz SSD-a, ali bi imao nešto brži odziv u nekim situacijama (brže startuje igru, brže izlistava igre u glavnom meniju i sl., ali je razlika između HDD i SSD tipa 1-2 sekunde). Sa PS4 Pro SSD ima više smisla, jer on ima SATA3.

Na kraju sam nabavio phat verziju a ne slim. Bila je ok ponuda sa 10 igara. Onda cu ipak samo da stavim obican hard i da ga ocistim kad budem imao vremena.

PS4 Fat se greju i mogu solidno da budu bučni. Ako nije baš povoljna cena, pre bih odabrao Slim, a pogotovu Pro.

A ima jako lepih slimova. Onaj Days of Play bih rado posedovao... mmmm. Ili onaj PS4 Pro 500 Million Edition... 😁

Narode, imam jedno malo pitanje za sve vas - s obzirom da sam godinama pretplaćen na ps plus (US), uskoro mi pretplata ističe, a nigde ne mogu da nađem kodove, nigde nemaju da se kupe. Šta se dešava? Sa tim ranije nikada nije bilo problema, ali sada je bukvalno nemoguće naći PSN 365 US kodove koji produžuju pretplatu za godinu dana. Znam da je došlo do promene u ceni, ali to nije problem, koliko god da košta. Problem je što kodova za PSN Plus essential jednostavno nema... Ako neko ima savet za rešenje svega ovoga, bio bih iskreno zahvalan...

Zdravo @Yonai.
Sad za vikend sam kupio dopune (cd keys) i platio pretplatu preko psn-a. Bila je i pretplata od 12 meseci na cdkeys ali ovako mi je ispalo jeftinije.

Zdravo :) Eh sad, kako si to uradio preko PSN-a? Dopunio si nalog sa kreditom, pa na taj način si platio ili...? Ne znam kako to funkcioniše preko PSN-a pa zato pitam... Ranije sam uvek nabavljao 365 US kodove, pa zato ne znam kako to sve sada funkcioniše...

Back
Top Bottom