• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

TV Amazon The Boys (2019 - )

Nisam jos poceo. Procitah utiske da je serija pocela dobro.

Kakva nova sezona ? Ko zna kada ce Boys ici, ovo je neki teen spinoff ne privlaci me nesto posebno :/

Iako je Gen V ''not great not terrible'', vratila mi je veru u novu sezonu The Boys-a.

Istina, ocekivao sam vise od serije nakon prve epizode i zaplet i misterija tih nekoliko epizoda su me vozile. E sada kako se priblizavao kraj sezone, tako je vec krenuo sam scenario vise da skripi, ni pre toga nije bio toliko briljirao, ali se ocekivalo neko bolje objasnjenje. Ovako glavni utisak je ''meh'', povrsni motivi odredjenih likova i dalja razrada radnje u drugoj polovini sezone, pritom par glumaca nisu bas za tu ulogu iako imaju kul moci. Da se vratim na scenario, stekao sam utisak ko da su se plasili da serija ima jace veze sa Boysima, jer po meni najbolje epizode su bas one gde se pojavljuju nama poznati likovi, ukradu sa svojom replikom paznju na par sekundi i malo dignu kvalitet epizode. Tako da prva stvar koja ce zapasti za oko, mnogo su kratke epizode i svaki put sam ocekivao jednu malo duzu, sto se ne desi, vidi se da nisu znali kako neke likove dalje da razrade i njihove odnose i zato je kasnije nastao pravi buckuris i puno hit and miss momenata.

Izvadili par keca iz rukava u osmoj epizodi (isto je kratka), pre toga zapoceli haos u sedmoj. Opet sam utiska da je to moglo dosta bolje, jer su akcione scene ispred svih drugih segmenta serije, a to bi trebalo da bude manje neujednaceno. Ono sto me najvise interesuje u kojoj meri ce desavanja iz Gen V-a da povezu sa Boysima, ne ocekujem nesto puno, ali bilo bi lepo kada bi serije imale jasnu vezu i da se druga sezona Gen V-a nadovezuje na neke dogadjaje iz cetvrte sezone The Boysa. Ako se sve svodi na iste aktere, bez jaceg uticaja ''novih'' likova, serija ce brzo pasti u zaborav. Jeste zanimljivo sto su koledz djeca i sto imaju svoje simpaticne moci, ali ne mogu oni da iznesu sav teret, mora veci apgrejd price da se desi, bolja razrada odnosa izmedju glavnih likova i dublji zapleti kako bi se pridobila nova publika. Serija je i ovakva zabavna, ali brzo ce to isceznuti ako se ne zabelezi progres i neke mane ne eliminisu.

Delovalo mi je da je prva sezona imala ok odziv, pa bi trebalo da bude i veci budzet. Slika u spojler, samo kako moj post ne bi zauzimao puno mesta.

cdWffNJ.jpg

Da nisu sezone posle 1. bile osetno slabije ne bih se ovome radovao. Ovako sad ipak imaju šanse da završe kvalitetno bar u nekim segmetnima bez totalnog pretvaranja u tipičnu odvratnu woke superherojštinu zbog čega ću show i dalje gledati. Mada izjave showrunnera od pre neki dan me plaše da će show nastaviti da se kreće silaznom putanjom.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Nisu još woke ali čini mi se da idu ka tome. A dosta stvari od druge sezone je tipična superherojština dok je prva sezona bila odlična kritika toga, ali i woke kulture i red nekova, rasizma, homofobije, amerike, komercijalizma, multikorporacija, marketinga, fanboyozma, kapitalizma, intervencionizma... Zato mi je bila fenomenalna. Bilo je puno odličnih momenata i u 2. i 3. sezoni, zato sam gledao i još uvek ću gledati, ali isto toliko, pogotovo na kraju 2. i 3. sezone su neke scene baš bile podilaženje aktuelnim trendovima umesto ono što je bila prva sezona ili strip.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Last edited:
Back
Top Bottom