• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Xseries PC Starfield

1. PureDarkov frame generation mod cini igru dosta stabilnijom, jer pegla cpu probleme u vecim gradovima. Igram u 4k, mesavina ultra i high podesavanja, 50% rendering resolution, sto znaci da igru teram u 4k balanced. Preko nvidia panela sam ogranicio fps na 90, upalio vsync (onaj iz igre cepa sliku) i igra je locked u 4k/90 i izgleda prilicno dobro. Ako ne zelite da placate 5e za mod, free dlss2 verzija je dostupna na nexusmods.
samo bih da dodam, da sa 4090 nemam problema u većim gradovima, bukvalno nikakav stutter. znam da ne znači mnogo, ali ukazuje na to da engine makar nije "broken" samo je igra prezahtevna :D
3. https://www.nexusmods.com/starfield/mods/270
Veliki deo UI radi u 30fps i to bas izgleda ocajno. Ovaj mod resava te probleme i rekao bih da je kao i prethodna dva obavezan.
ovo sam i ja primetio. u suštini mi jako smeta u dijalozima, ostalo je fine :)

samo bih da dodam, da sa 4090 nemam problema u većim gradovima, bukvalno nikakav stutter. znam da ne znači mnogo, ali ukazuje na to da engine makar nije "broken" samo je igra prezahtevna :D
Po svemu sudeći izgleda da je igra broken. Izgleda da smo umesto Starfield-a dobili Starfailed.

Evo ovaj lik je izneo utiske u vezi exploration-a procedurally generated planeta. Vredi pogledati, ne hejtuje igru već kroz primere ukazuje na sve nedostatke istog. Puste planete, sa tek ponekom point of interest tačkom na mapi do koje treba dosta da se pešači od landing point-a, da bi na kraju kad stignete do iste uvideli da ste samo džebe gubili vreme, jer niti ste šta svrsishodno videli niti pokupili.

Last edited:
Ovo je retkost, Buildzoid prica o video igri :D

[CPU/RAM Bandwidth actually :D ]

Evo ovaj lik je izneo utiske u vezi exploration-a procedurally generated planeta.
Ima toga, ali mene sva sreca to uopste ne zanima, igracu samo main, a to istrazivanje pustih planeta mi nije nikakav appeal, pogotovo ne u ovoj igri.

Ovo je retkost, Buildzoid prica o video igri :D
Starfield donosi toliko puno pregleda, da i oni koji su van branshe, je pokrivaju, ne bi li privukli kog subscribera...

A najbolje su mi one scene "letenja" dok nisam izvalio da treba u stvari da udjes u meni, kliknes na tacku da bi sleteo na planetu. Igra je dobila uninstall, nije ovo moj cup of tea sto bi se reklo...

Zanimljivo je sto memorija skoro pa ne utice na performanse.
Odlicni rezultati za 8700k, taj cpu je mene klao u dosta igara, ali u ovoj to nije slucaj.

image.png

Auuu dilema, danas se otvara igra a sutra uvece idem na 3 nedelje odmora. Ne znam dal smem da je upalim XD

Back
Top Bottom