• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS4 XONE PC Dark Souls Trilogy

Predjoh vise od pola Dark Souls 2, bar sudeci kad izguglam spisak svih lokacija.
Nekoliko njih sam propustio, ali mozda su bile online only...

Koliko vidim, ima 3 DLC-a, dal se i oni aktiviraju nekom ludoscu kao u kecu ili samo picim, pa cu naleteti?

Igra mi je osetno teza od keca, ali je i mnogo manje legendarna, slabiji kvalitet, kao i atmosfera, svet, prica... generalno skoro sve mi je slabije od keca, ali je i dalje odlicna igra.
DLC će sigurno da popravi utisak, peak souls što se tiče level dizajna i bossova.
Inače je pristup mnogo jasniji, imaš kao neke fontane posle Rottena i Old Iron Kinga, i još jedna u mauzoleju koji ti je na sred puta nakon što se skloni ona prepreka u šumi, ali ključevi su malo zabačeni, ipak bih googlao pošto ne znam napamet.
Ali ne igraj ih dok ne prođeš Shrine of Amana ili čak Aldia's Keep, teško je.

Edit: Mislim da čak možeš i nakon što pređeš final bossa, ne šalje te igra direktno u NG+.

Isto kao maxa. Dvojku i kec verovatno nikada neću ni odigrati, ali trojku obožavam da opržim

Meni je trojka omiljena, mislim da je generalno najbolja igra u serijalu, ali dosta zavisi od toga u kom redosledu su se igrale igre,
pošto ljudi koji su igrali DeS, DS1, DS2 pa DS3, kažu da u DS3 ima dosta već viđenih stvari i da deluje kao kompilacija "najboljih pesama",
meni je sa druge strane prva DS igra koju sam igrao nakon BB i nemam takvu perspektivu, i DS1 a pogotovo DS2 (zbog level i boss dizajna) su mi slabiji.

Privodim kraju Dark Souls 2, resavam Dark Chasm sa Lurkerom, pa onda DLC-ovi i finalni boss-ovi.
Nadam se da je dobar ovaj redosled koji sam izguglao:

As for order, you can do them in any order, but the ideal order would be this : Main game -> Crown of Sunken king ( Black Gulch shrine ) -> Crown of Old Iron King ( Iron keep Shrine ) -> Crown of Ivory King ( Shrine of Winter Shrine )

Možeš kako hoćeš, čak i final bossa pa onda DLC koliko se sećam, ali tematski je to verovatno najprikladniji redosled. Crown of Ivory King svakako ima najteže bossove.

Posle 100 sati igranja, i 203 level-a, predjoh Dark Souls 2 sa svim DLC-ovima, pa da bacim utiske.

Dark-Souls-II-Screenshot-2023-01-21-21-43-40-68.png

Ostao sam stava da mi je kec bolji generalno, vise je neki legendaran, unikatan osecaj, bolji mi je i svet, dizajn, boss-ovi, atmosfera, likovi, cak i ono malo price, generalno vise cu da ga se secam od dvojke.

Dvojka ima svojih problema, kao sto je ta nepovezanost sveta, kao i backtracking kojeg doduse ima ceo serijal, ali igra mi je vremenom kako sam igrao postajala sve bolja i bolja, tako da na kraju mi je i dostigla te visine keca, ima i neka poboljsanja u odnosu na keca, brza je, udobnija za igranje, nesto bolji intefejs, olaksica u smislu sto sad mozes da nosis 4 prstena, sto mozes odmah svuda teleport, sto se mnogo brze leveluje, sto kad u nekoj zoni pobijes vise puta sve neprijatelje, oni se vise nece respawn-ovati, bice prazna mapa, sto mi se posebno svidja, i onda ako zelis mozes da bacis na bonfire onaj astetik il kako se vec zove da pojacas neprijatelje, pa se oni vrate i budu jos jaci, tako da mi se svidja taj pristup da ti to mozes da biras.

Dark-Souls-II-Screenshot-2022-12-30-21-05-12-53.png
Dark-Souls-II-Screenshot-2023-01-07-21-37-10-71.png

Dark-Souls-II-Screenshot-2023-01-08-00-51-12-42.png
Dark-Souls-II-Screenshot-2023-01-11-00-50-50-19.png

Bossova ima gomila, ja sam generalno oduvek mrzeo bossove u igri, ali ovde sam ih iz nekog razloga zavoleo, zanimljivo je voditi te duge, epske borbe.
Kec je bolji sto se tice bossova, nekako su bili upecatljivi i nije da ovde nema upecatljivih, ali ima ih tolika gomiletina, da nekako ih na kraju i ne zapamtis, zaboravno je nekako...
Najvise muke mi je pridavao prvo onaj Royal Rat Authority, jer si morao prvo 4 kera da resis pre boss-a, sto je bilo prilicno nezgodno, a kad se to resi, sam boss nije problem, onda hmmm, Smelter Demon naravno, ali ona druga verzija, ne prva kad je vatra, vec kad je magija u Iron Pass-u, zatim, Cerah, Varg, and Afflicted Graverobber su bili problem, jer su tri odjednom, mada najvise problema mi je pravio onaj u debelom oklopu, zatim Darklurker donekle, Ancient Dragon i ajd kao Fume Knight da pomenem, mislim niko od njih nije bio neki veci problem, pali su posle par pokusaja, jedino mi je na pocetku taj Royal Rat Authority i posle Smelter Demon, da sam primetio da sam se bas iznervirao i ponavljao dosta puta, ostali laganica...

Tezina igre je standardno rollercoaster, prvo je prelaka, pa je onda velikom duzinom preteska tamo negde do zadnje cetvrtine, pa opet prelaka, ukljucujuci i DLC, jer se nabiflas dosta vremenom, jednostavno je takva igra, mozda i tu da dam malu zamerku, da se suvise lako levelujes i to dosta olaksava igru... daleko od toga da je laka, samo kazem.

Dark-Souls-II-Screenshot-2023-01-11-00-54-58-76.png
Dark-Souls-II-Screenshot-2023-01-18-22-40-31-49.png

Dark-Souls-II-Screenshot-2023-01-21-20-26-37-28.png

Picio sam standardno sa likom za blisku borbu, tim pre sto mi se ovde u serijalu ne svidja generalno kako su resili magije i archera, iako jesam povremeno koristio crossbow...
Od oruzja, 80% igre sa presao sa Bandit Axe-om +10, a ostatak igre, zadnji deo, sam presao sa Red Iron Twinblade +10, mnogo kul i mocno oruzje, veoma brzo, zadaje gomilu udaraca i udara jako, prava masina za mlevenje protivnika... u backup-u su mi bili Bastard Sword +10 i Fire Long Sword +10.
Sto se prstenja tice, koristio sam za health, staminu, equipment load i za physical defense, a po potrebi isao je umesto njega za zastinu od nekih elementa tipa dark, fire, lighting, curse itd...

Grafika je odlicna, igra leti u 4K, mada ja sve sto vidim u 4K, meni to vrh izgleda, jos nisam video da me nesto nije odusevilo, a da radi u 4K.
Mozda cak i bolja od keca remastera, tu su negde, mada kec ima mnogo lepsi dizajn i umetnicki dojam.

Dvojka je generalno cudna, te gank situacije, mada nisu me mnogo nervirale, te losiji dizajn, svet, prica, u odnosu na keca, ali opet, sto sam duze igrao, igra mi je bila sve bolja i nisam mogao nista drugo da igram dok je ne zavrsim, bas je zarazna, isto kao kec, pa mozda i vise... ali je nekako i zaboravna, previse kvantiteta i backtracking-a, a nedovoljno kvaliteta iz keca... mada mora se pohvaliti varijacija izmedju nivoa i svetova, toliko totalno razlicitih okruzenja, to retko koja igra ima, a jos da traje ovoliko dugo, epski...

Mada na kraju, kad se podvuce linija, moram reci da je ovaj serijal, a za sad sam igrao keca i dvojku, trebam jos trojku i Sekira, i posle naravno Elden Ring, ali generalno, ova igra definitivno zasluzuje sav hype oko nje, kvalitet je tu, nesumljivo, stvarno jeste u top 10 najboljih igra ikad, malo, ali probrano drustvo.

Dark-Souls-II-Screenshot-2023-01-21-21-41-31-86.png

Dark-Souls-II-Screenshot-2023-01-21-21-41-50-49.png

9/10

Pa Sekiro su radili isti ljudi, sve je to slicna formula, kapiram da ce on biti najtezi, jer nema levelovanja i nema blocka, moracu da savladam parry-ovanje...

Inace, napravicu malu pauzu pre nego sto pocnem DS 3, da presecem malo sa totalno drugacijim igrama, kako se ne bi prezasitio, ali, bacicu odmah prve utiske kad pocnem, bas me zanima kako se poredi sa kecom i dvojkom, znam da je grafika osetno unapredjena, valjda ce moja 1070 to moci da tera u 4K.

I Madžula je jedan od boljih čvorišta u DS igrama.

magicna je Majula<3 uvek sam se radovao povratku na to mesto...mesto koje smatram svojim domom
limbo koji preispituje i proslost i buducnost, budi nostalgiju, daje energiju, harmonija zvuka i slike...totalni kontrast ostatku igre
from jako lepo pravi hubove ali ovaj delic umetnosti je nesto najbolje sto sam video od njih i ostatka industrije

a ne pitaš zašto spominje elden ring?

sve su to reskini druže...
Pa bash zato i ne spominjem :D Elden je mnogo slichniji Dark Souls nego Sekiro, barem estetski.... donekle :D

Nema Sekiro veze sa soulsom, jedino što je isti developer pravio. Ali svakako treba odigrati.

Sekiro spada u Soulsborne games, zato ga pominjem, a naravno da nije ISTI kao Dark Souls.

Back
Top Bottom