Posle 100 sati igranja, i 203 level-a, predjoh Dark Souls 2 sa svim DLC-ovima, pa da bacim utiske.
Ostao sam stava da mi je kec bolji generalno, vise je neki legendaran, unikatan osecaj, bolji mi je i svet, dizajn, boss-ovi, atmosfera, likovi, cak i ono malo price, generalno vise cu da ga se secam od dvojke.
Dvojka ima svojih problema, kao sto je ta nepovezanost sveta, kao i backtracking kojeg doduse ima ceo serijal, ali igra mi je vremenom kako sam igrao postajala sve bolja i bolja, tako da na kraju mi je i dostigla te visine keca, ima i neka poboljsanja u odnosu na keca, brza je, udobnija za igranje, nesto bolji intefejs, olaksica u smislu sto sad mozes da nosis 4 prstena, sto mozes odmah svuda teleport, sto se mnogo brze leveluje, sto kad u nekoj zoni pobijes vise puta sve neprijatelje, oni se vise nece respawn-ovati, bice prazna mapa, sto mi se posebno svidja, i onda ako zelis mozes da bacis na bonfire onaj astetik il kako se vec zove da pojacas neprijatelje, pa se oni vrate i budu jos jaci, tako da mi se svidja taj pristup da ti to mozes da biras.
Bossova ima gomila, ja sam generalno oduvek mrzeo bossove u igri, ali ovde sam ih iz nekog razloga zavoleo, zanimljivo je voditi te duge, epske borbe.
Kec je bolji sto se tice bossova, nekako su bili upecatljivi i nije da ovde nema upecatljivih, ali ima ih tolika gomiletina, da nekako ih na kraju i ne zapamtis, zaboravno je nekako...
Najvise muke mi je pridavao prvo onaj Royal Rat Authority, jer si morao prvo 4 kera da resis pre boss-a, sto je bilo prilicno nezgodno, a kad se to resi, sam boss nije problem, onda hmmm, Smelter Demon naravno, ali ona druga verzija, ne prva kad je vatra, vec kad je magija u Iron Pass-u, zatim, Cerah, Varg, and Afflicted Graverobber su bili problem, jer su tri odjednom, mada najvise problema mi je pravio onaj u debelom oklopu, zatim Darklurker donekle, Ancient Dragon i ajd kao Fume Knight da pomenem, mislim niko od njih nije bio neki veci problem, pali su posle par pokusaja, jedino mi je na pocetku taj Royal Rat Authority i posle Smelter Demon, da sam primetio da sam se bas iznervirao i ponavljao dosta puta, ostali laganica...
Tezina igre je standardno rollercoaster, prvo je prelaka, pa je onda velikom duzinom preteska tamo negde do zadnje cetvrtine, pa opet prelaka, ukljucujuci i DLC, jer se nabiflas dosta vremenom, jednostavno je takva igra, mozda i tu da dam malu zamerku, da se suvise lako levelujes i to dosta olaksava igru... daleko od toga da je laka, samo kazem.
Picio sam standardno sa likom za blisku borbu, tim pre sto mi se ovde u serijalu ne svidja generalno kako su resili magije i archera, iako jesam povremeno koristio crossbow...
Od oruzja, 80% igre sa presao sa Bandit Axe-om +10, a ostatak igre, zadnji deo, sam presao sa Red Iron Twinblade +10, mnogo kul i mocno oruzje, veoma brzo, zadaje gomilu udaraca i udara jako, prava masina za mlevenje protivnika... u backup-u su mi bili Bastard Sword +10 i Fire Long Sword +10.
Sto se prstenja tice, koristio sam za health, staminu, equipment load i za physical defense, a po potrebi isao je umesto njega za zastinu od nekih elementa tipa dark, fire, lighting, curse itd...
Grafika je odlicna, igra leti u 4K, mada ja sve sto vidim u 4K, meni to vrh izgleda, jos nisam video da me nesto nije odusevilo, a da radi u 4K.
Mozda cak i bolja od keca remastera, tu su negde, mada kec ima mnogo lepsi dizajn i umetnicki dojam.
Dvojka je generalno cudna, te gank situacije, mada nisu me mnogo nervirale, te losiji dizajn, svet, prica, u odnosu na keca, ali opet, sto sam duze igrao, igra mi je bila sve bolja i nisam mogao nista drugo da igram dok je ne zavrsim, bas je zarazna, isto kao kec, pa mozda i vise... ali je nekako i zaboravna, previse kvantiteta i backtracking-a, a nedovoljno kvaliteta iz keca... mada mora se pohvaliti varijacija izmedju nivoa i svetova, toliko totalno razlicitih okruzenja, to retko koja igra ima, a jos da traje ovoliko dugo, epski...
Mada na kraju, kad se podvuce linija, moram reci da je ovaj serijal, a za sad sam igrao keca i dvojku, trebam jos trojku i Sekira, i posle naravno Elden Ring, ali generalno, ova igra definitivno zasluzuje sav hype oko nje, kvalitet je tu, nesumljivo, stvarno jeste u top 10 najboljih igra ikad, malo, ali probrano drustvo.
9/10