• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Šta igrate trenutno?

Последњих месеци колико стигнем играм се на Wii U-у, надокнађујем backlog, мало Нинтендо ексклузиве, мало мултиплатформ наслови за које ми је згодно да играм у remote моду.

Најпре сам одиграо Eternal Darkness. Као љубитељу survival horror-a одавно ми је на листи, али услед непоседовања Нинтендо конзола тек сад је стигла на ред. Иако је гејмплеј из данашње тачке гледишта поприлично застарео, могу рећи да ми се цела идеја и изведба прилично допала. Графика је коректна чак и сада, вероватно је то максимум што је GC могао да пружи, атмосфера, музика, оне форе а ла Кођима са пробијањем четвртог зида су ме пар пута прилично исфрустрирале иако сам раније читао о томе у неким рецензијама игре, поготово кад
сам једно вече играо касно и приспавало ми се и узмем да снимим, кад оно уместо save крене delete, реко нисам ваљда поспан погрешно притиснуо, и онда се сетим да се то игра зајевбава са мојим разумом :D.
Једино стално мењање ликова ми је донекле нарушавало угођај јер ни за једног ни стигнеш да се вежеш, али добро, ту и није поента у ликовима појединачно, него у целокупној причи. Чуди ме да никада није добила неки наставак или римејк/рибут, пошто је сад то популарно, а овде би имало штошта да се модернизује, а опет да изворни концепт који је прилично уникатан остане. Све у свему врло добра и занимљива игра, жао ми је што је нисам одиграо у времену кад је изашла, вероватно би утисак био још упечатљивији.

Затим сам покушао да се вратим још уназад, и да одиграм родоначелника модерних 3D платформи, Super Mario 64 који се сматра обавезном лектиром гејминга. Међутим, после неких сат-два сам одустао јер заиста нисам могао никако да се носим са климавим и клизавим контролама, и да се изборим са још гором камером. Жао ми је, схватам колико је ова игра значајна и шта представља, али једноставно уопште није добро остарила што се гејмплеја тиче. Рецимо прва три Crash-a могу и дан данас да упалим и кад год да опикам иако су једноставније игре, али је гејмплеј затегнутији, контроле прецизније, брже, нема камере која ти бежи и која је већи проблем од било ког противника или загонетке. Пробао сам и Banjo Kazooie који је нешто бољи по том питању али једноставно из данашње перспективе и после играња модернијих платформера нема шансе да се навикнем на ту шему од пре 25 година. Тако да ето могу да кажем да сам пробао, иако сам већ све знао о тим играма, али једноставно није ишло.

И напослетку, одиграо сам и Bayonetta-у, пошто одавно нисам опеглао неки добар hack&slash. И онако, утисци су ми половични. Признајем испао сам из форме, тако да ми је и на нормалу игра била изазовна и на неким местима сам доста гинуо, али све у свему DMC 3 (петицу још нисам играо) ми је по свему и даље супериорнија игра, и најбоља из тог жанра (уз GoW наравно). Боља прича, ликови, музика, борба, противници, све. Пробаћу можда и двојку, да видим има ли значајнијих унапређења, па можда и променим мишљење. Кец ме као што рекох није баш одушевио колико сам се надао.

Ja na primer te sve Soni Platforme Kreš, Spiro, Krok nisam mogao tad uopšte da skapiram u čemu je fora a posle navedenih N64 naslova to mi je tek bilo sve nazadno previše....

Što se tiče kamere u Mario 64 nemam pojma relativno skoro sam ga igrao malo i sve je regularno funkcionisalo, i u modernim igrama često moram da rotiram kameru za likom nije mi to neka nauka sad.

Ono gde mi je PSX bio Top of the Line Sistem bio je Survivial Horor isključivo i JRPG stim što JRPG sam mogao kao i danas samo da gledam jer veze nemam da igram.

Pošto sam u petak priveo kraju Final fantasy XV bacio sam se na Days Gone koji sam odavno pripremio odnosno skinuo sa PSN-a.
Au, kakva igra! Posle FFXV kao da mi je neko izvadio kamičak iz cipele i sad mogu da hodam, trčim, mogu konačno da dišem... Mnogo dobro urađena igra! Atmosfera je sjajna čak i za nekoga kome je preko glave zombija (npr. meni). Potpuno sam se izgubio u igri, sednem da "malo" odigram, zaboravim na vreme, odjednom prošao vikend a kao da nisam mnogo odmakao od početka.
Na ps5 sve klizi, konzola ladna i tek se malo čuje ventilator čisto da znaš da je uključena.
Sećam se da je bila problematična kad se tek pojavila. I dalje dolazi do "zaglavljivanja", nije mi to smetalo osim kad ne mogu da završim misiju ali dobri stari restart sve rešava.

И напослетку, одиграо сам и Bayonetta-у, пошто одавно нисам опеглао неки добар hack&slash. И онако, утисци су ми половични. Признајем испао сам из форме, тако да ми је и на нормалу игра била изазовна и на неким местима сам доста гинуо, али све у свему DMC 3 (петицу још нисам играо) ми је по свему и даље супериорнија игра, и најбоља из тог жанра (уз GoW наравно). Боља прича, ликови, музика, борба, противници, све. Пробаћу можда и двојку, да видим има ли значајнијих унапређења, па можда и променим мишљење. Кец ме као што рекох није баш одушевио колико сам се надао.

Ja sam baš danas završio sa igrom, ovog puta na PC-u, pošto sam rešio da pređem opet prve dve u pripremi za trojku. Moj utisak je da je i bolja nego što se sećam, verovatno zbog stabilnog frejmrejta. Čak mi je i cirkus od priče simpatičniji 😄 I ja ipak više volim DMC igre, ali može Bayonetta da stoji egal sa njima, samo ako se prilagodiš načinu na koji combo sistem funkcioniše. Ja lično nisam fan dial comboa, sa predefinisanim putanjama, više volim slobodu DMC-a, ali može da klikne kada naučiš kako funkcioniše dodge offset. Plus da se nabavi Moon of Mahaa-Kalaa accessory koji je sjajan protiv jačih neprijatelja i bossova, a nije tako težak za korišćenje kako zvuči. Tako da mi je bilo uživanje da opet prođem kroz sve, uključujući sve bonus nivoe itd. Čak sam na dosta nivoa uspeo i Platinum ranking da uzmem.
I dalje mi je neverovatno da igra ni ne pokušava da te nauči da dodge offset postoji kroz neki tutorial, već je zabačeno u jednoj od onih knjiga u podmeniju, dok Moon of MK košta previše da bi se realno mogao nabaviti pre poslednje četvrtine igre.

A jutros krenuo dvojku, igra lagano ima jedan od najspektakularnijih opening nivoa ikada, fazon GoW III i Ascension. Dvojka ima neke nove mehanike, a ako nisi provalio dodge offset, obavezno se informiši jer bukvalno transformiše način na koji igraš igru. I da znaš, ako igraš na normal, dosta je lakša od keca.

Last edited:
Ja na primer te sve Soni Platforme Kreš, Spiro, Krok nisam mogao tad uopšte da skapiram u čemu je fora a posle navedenih N64 naslova to mi je tek bilo sve nazadno previše....

Što se tiče kamere u Mario 64 nemam pojma relativno skoro sam ga igrao malo i sve je regularno funkcionisalo, i u modernim igrama često moram da rotiram kameru za likom nije mi to neka nauka sad.
Није наука, али смара кад стално мораш да штелујеш камеру, а уз то имаш круте и клизаве контроле. Одрастао сам у том времену, знам како је некад било, али једноставно немам више стрпљења да се играм на тај начин. Нешто најприближније SM64 што сам тада играо су Croc и Spyro, и ниједна од њих ме није нешто привукла. Додуше Croc је требало да буде Yoshi игра али су одустали ваљда од сарадње са Нинтендом па су му променили име и изглед. За мене добар платформер мора да буде брз, са утегнутним, прецизним и интуитивним контролама, невезано да ли су 2D или 3D у питању. Вероватно јер сам обожавао Sonic-a (а и даље волим те игре) па ми је Crash био логичан наследник тог концепта. Иницијално га и јесу звали "Sonic's ass game". :D

Није наука, али смара кад стално мораш да штелујеш камеру, а уз то имаш круте и клизаве контроле.
Pa ako znaš kako je nekad bilo onda znaš da apsolutno u 3d nisi imao igru sa fluidnim kretanjem i normlanom kamerom pre mario 64.

E sad kad ti kažeš da je klizavo kruto i da mora da se šteluje, meni je baš ta igra primer pick up and play 3d platforme. Da, postoje neki momenti gde se treba snaći sa skaknjem i zajebano je da se odmeri recimo KRATKI SKOKOVI, medjutim analog stik je perfetkno precizan ja kao mali nisam imao problem. Pa u Mario Galaxy 1 i 2 se recimo sve isto odvija ko u toj igri a izašli su 10 godina kasnije.

Problem jesam imao sa Tomb Raiderima koje iako sam obožavao i uvek se vraćao, da to je nešto gde ne bi imao šta da dodam. Nisu tad umeli, to što su izveli je najbolje što su mogli, ili recimo prosto igre sa Tank Kontrolama, sa razlogom ne prave danas tako igre i nema te nostalgije zbog koje bi se zajebavali sa tim. OFC pošto sam već pohvalio Surivival Horor jasno je da je to imalo svoje vreme i mesto ali to je iz današnje perspektive nešto maltene nefunckionalno.

Sad ako se setiš ja kad sam jednom komentarisao MGS 3 kako mi je veliki problem užasne kontrole nišanjenja, šunjanja, ma svega, ti si bio u fazonu : jesu ali nije strašno da se navikneš. i ja se slažem sa tobom ali činjenica je da se svaki put navikavam sat dva koliko god da dobro znam igru.

Tako ja isto mislim da si bio preoštar i ako su kontrole jedina stvar koja ti se nije svidela msm da bi trebalo opet da probaš, jer igra je lakša za kontrolisanje u 3d nego neke moderne akcione igre iz trećeg lica, na primer imaš onaj potez kada sa mariom naglo zakočiš i odradiš povratni skok, sporije kretanje je super precizno što isključuje padanje sa litica itd.

Again, ne dokazujem da nisi u pravu dajem svoje mišljenje, slažem se sve što si napisao za Bajonetu i Eternal Darkness to jest POSEBNO ZA DMC 3 koji mi je medju najboljim igrama ikada, nego reko daj da diskutujemo

Imaš Eldenov Prsten da naliješ, a čeka te i Ragnarok u tečnih 60 fps

Nisam Elden jos ni probao. Mada sam kasnije saznao da je casual frendly, sto znaci da imam sanse u igri. Demon Souls me zakopao. Ta je igra bila prektretnica u karijeri gde sam shvatio da nisam vise sposoban za taj nerdovski zanr. Ragnarok ce se igrati svakako.

bCxSkvu.png

Nerealna brojka, ipak su mnogi sati otišli na noćni grind experiencea za platinum trofej. Ali mislim da ima tu i pravih 100-tinak sati.

2. mesto GT 7 sa 98h, to je realno
3. mesto Dark Souls 2 sa 17h
4. mesto Deep Rock Galactic sa 6h

I to je to. Ove godine se mnogo više PCjašilo, samo Elden Ring ima preko 200 sati.

tebra, ja nisam presao ni cetvrtinu igre, a vec imam 34h stucano, ako dobro broji, moracu da proverim jos jednom :D
bossovi nisu probem, vec put do njih :D
svakako za 17h se ne moze preci igra, osim ako nisi neki ludi speedrun-er, ali vidim da me lozis :D

Back
Top Bottom