• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za viÅ”e informacija kliknite OVDE

šŸ€KoÅ”arka (Euroleague, NBA, ABA liga itd...REPREZENTACIJA i takmičenja)

Jokić van terena realno nije osoba ni za kakvo divljenje. Zato me i lično ne interesuju njegovi intervjui. Osoba koja ima max ugovor u NBA ligi potpisuje lokalne promo dilove sa kladionicama i nezdravim napicima poput Guarane, nikako ne može biti uzor niti reper kakav treba biti sportista van terena. Da ne pričamo o nerazumevanju značenja igranja za nacionalni tim, koji on takodje nema. Tako da Å”to se mene tiče i bolje je Å”to ne priča niÅ”ta, samo bi se zakopavao joÅ” viÅ”e kada bi ga pitali nezgodna pitanja.
Kao koÅ”arkaÅ” ovako je stvarno neverovatan. Nisam gledao Dražena nikad niti mogao da pratim jer nisam bio ni rođen, ali od ovih svih modernin naÅ”ih koÅ”arkaÅ”a, mislim da je on najbolji kog smo imali. Ovako objektivno naravno Å”to se tiče suvog kvaliteta. Å to se tiče S tier statusa i ulaska u sportsku Valhalu, za to će morati mnogo viÅ”e da poradi pre svega na "meta" stvarima sporta. Ali deluje da se zadnjih godinu dana trgnuo malo i raduje me kuda sve ide. JoÅ” uvek je realno on mlad da bi se sudilo da li je najbolji ikada.

Inače, evo nekog poređenja igrača za sada...

1662735758448.png

https://hoopshype.com/lists/2022-eu...CZA6wfU1QxgODUyDXyorAbvXxPg_om7X-D4NL637Ja6JM

Jokić ne igra koÅ”arku koju igra u Denveru i zato mislim da nije ni zaslužio broj 1 na ovoj listi. Ne mislim da slabije igra, nego da je njegova uloga drugačija. On ovde nije plej, svaka akcija ne kreće od njega i ne zavrÅ”ava se s njegovom odlukom, a i najbitnije, nema oko sebe saigrače koji godinama uče kretnje i backdoor utrčavanja i Å”ta sve ne kako bi vrhunskom igračku poput Jokića omogućili maksimialni učinak. Ovde igra centra koji poentira sa izuzeztnim asistencijama i to radi najbolje možda u istoriji koÅ”arkaÅ”ke reprezentacije Srbije (podseća me na Gasola iz najboljih dana). Ali zbog svega toga, rekao bih da je ipak Luka br1 meni za sad individualno, a zatim Jokić, pa onda možda Janis.

Jokić van terena realno nije osoba ni za kakvo divljenje. Zato me i lično ne interesuju njegovi intervjui. Osoba koja ima max ugovor u NBA ligi potpisuje lokalne promo dilove sa kladionicama i nezdravim napicima poput Guarane, nikako ne može biti uzor niti reper kakav treba biti sportista van terena. Da ne pričamo o nerazumevanju značenja igranja za nacionalni tim, koji on takodje nema. Tako da Å”to se mene tiče i bolje je Å”to ne priča niÅ”ta, samo bi se zakopavao joÅ” viÅ”e kada bi ga pitali nezgodna pitanja.
Kao koÅ”arkaÅ” ovako je stvarno neverovatan. Nisam gledao Dražena nikad niti mogao da pratim jer nisam bio ni rođen, ali od ovih svih modernin naÅ”ih koÅ”arkaÅ”a, mislim da je on najbolji kog smo imali. Ovako objektivno naravno Å”to se tiče suvog kvaliteta. Å to se tiče S tier statusa i ulaska u sportsku Valhalu, za to će morati mnogo viÅ”e da poradi pre svega na "meta" stvarima sporta. Ali deluje da se zadnjih godinu dana trgnuo malo i raduje me kuda sve ide. JoÅ” uvek je realno on mlad da bi se sudilo da li je najbolji ikada.

View attachment 6151

https://hoopshype.com/lists/2022-eu...CZA6wfU1QxgODUyDXyorAbvXxPg_om7X-D4NL637Ja6JM

Jokić ne igra koÅ”arku koju igra u Denveru i zato mislim da nije ni zaslužio broj 1 na ovoj listi. Ne mislim da slabije igra, nego da je njegova uloga drugačija. On ovde nije plej, svaka akcija ne kreće od njega i ne zavrÅ”ava se s njegovom odlukom, a i najbitnije, nema oko sebe saigrače koji godinama uče kretnje i backdoor utrčavanja i Å”ta sve ne kako bi vrhunskom igračku poput Jokića omogućili maksimialni učinak. Ovde igra centra koji poentira sa izuzeztnim asistencijama i to radi najbolje možda u istoriji koÅ”arkaÅ”ke reprezentacije Srbije (podseća me na Gasola iz najboljih dana). Ali zbog svega toga, rekao bih da je ipak Luka br1 meni za sad individualno, a zatim Jokić, pa onda možda Janis.
Mislim da si pobrkao loncice. Pesiceva ideja je da od njega pocinje i da se sa njime zavrsava. Nije ti palo na pamet da malo Kari krije karte pred najbitnije meceve? Videcemo u nedelju jos boljeg Jokica gde ocekujem da bude glavna violina u nasoj igri. Luka je izgarao na mecevima u grupi jer prosto kada je on na klupi Slovenija nije ista ekipa. Mi za takav pristup nismo imali potrebe u nasoj grupi. Juce Jokic samo 18 minuta jer se hvala Bogu oporavio Milutinov (juce pokidao)i intezitet nase igre nece padati kada nam.je Jokara na klupi. I tu je nasa najveca snaga. Imamo ubedljivo najjaci centarski par na ovom turniru. Mnogo znaci prisustvo Milutinova u reketu i juce smo najvecu razliku napravili sa petorkom Jaramaz, Guduric, Davidovac, Kuridza, Milutinov. Smeo bih da se opkladim da kada bi Pesic rekao Jokicu ajde udji u igru i daj 50 poena, uradio bi to sa pola snage. Polako, ocekujem sada nase najbolje partije.

ŠŸŠ¾ŃŠ»Š°Ń‚Š¾ са SM-G990B ŠæŠ¾Š¼Š¾Ń›Ńƒ Тапатока

View attachment 6151

Nije on ni prvi ni poslednji koji snima takve reklame, po meni on jeste uzor mnogima, otisao je kao nepoznat u NBA i postao to sto je postao, vrhunski profesionalac koji radi na svojoj igri i telu... Nema drustvene mreze i nema skandala. Ne prdi u prazno sa raznoraznim
izjavama i ostalo. Povucen lik i skroman covek. Verovatno ne moze da zivi covek od poziva za raznorazne reklame i ostalo... Zato ga mediji i ne vole jer ne mogu da mu nadju mrlju i da ga pljuju. To su jedva docekali kad se nije odazvao prosli put pa su ga silovali po medijima...

i ja isto mislim da je Jokic dobar momak, ocigledno je da ima dobru dusu, da je povucen, zamera mu se sto je dva puta odbio repku, ali ja mogu da ga razumem, pogotovo za zadnji put, jer nije normalno koliko je igrao zbog korone, cak i da je takav bio otisao, ne bi se usrecili, vec je lepo covek rekao "ja ne mogu" i to je to, meni je to posteno.

Sto se tice intervjua, ni ovi ostali Janis i Doncic ne smeju/ne zele puno da pricaju, pise vise u onom linku koji je okacen na prosloj strani, ali ne propustamo nista iz prostog razloga sto Jokic ne ume da prica... jednostavno takav je tip, na engleskom ne zna da bekne u nba kad daje intervju, verujem zbog engleskog, jer na srpskom bar zna da sastavi neki odgovor, dal zato sto je mlad ili povucen ili je jednostavno takav, ne znam, ali ne ume bas da prica, da ne pricam sto cesto i stavlja ruku na usta dok prica u kombinaciji sa njegovim tesko razumljivim naglaskom, zaista ga je tesko razumeti, nocna mora na engleskom, a na srpskom pomozi boze.

No meni je to nebitno, ja ga volim takvog kakav je, jer covek ima dobru dusu i meni je to dovoljno, takodje rastura kosarku i nema tu sta da se prica, vec svu pricu pokaze gde treba - na terenu.

@Chodex
Ono Å”to sam napisao važi za dosadaÅ”nje prvenstvo u kome je, meni, bez ikakve sumnje, najbolji pojedinac Luka Dončić. Mi srećom imamo takav tim i srećom, ili možda nesrećom, imamo takvu grupu da Jokić nije morao da dominira na takav način. Ali ako se gleda uticaj pojedinca, sa kakvm saigračima igra, koliko je doprineo igri, Luka je ispred svih. I znači to je do sada bilo, kako će biti i Å”ta će se deÅ”avati do kraja prvenstva - videćemo. Sasvim je moguće da će Jokić izdominirati i biti najbolji igrač takmičenja.
Å to se tiče skrivanja karata, daj Bože :) Tako sam mislio da i Sale radi na Svetskom, pa sam video Å”ta (ni)je pripremio za meč sa Argentinom. Ono Å”to sada znam je da apsolutno nikako ne mogu da procenim naÅ”u snagu dok ne odigramo neki iole ozbiljan meč, recimo ovaj protiv Italije, koji će dati mnogo bolju sliku.

@Ashitaka
Nije ni prvi ni poslednji, ali baÅ” zbog svega toga, ako si MVP najjače lige na svetu, imaÅ” maksimalni ugovor, onda možeÅ” sebi da dozvoliÅ” da radiÅ” neÅ”to van klasičnog puta srpskog gastabajtera kvazi sportiste (mislim pre svega na fudbalere). Čemu kladionica i te reklame? Kakva bi faca bio da niÅ”ta od toga nije radio. Čemu Guarana? Koliko su to mizerne pare u odnosu na tih 250 mil (bez poreza) u NBA. A gde su tu prethodne zarade? To Å”to neÅ”to svi rade, ne znači da treba i ostali.
Mislim da mediji ne vole niti mrze nikoga, već samo piÅ”u ono Å”to deli narod, a to je miÅ”ljenje o Jokiću i igranje za repku. A zaÅ”to je to tako? Zato Å”to je dvaput odbio poziv. I poslednji put cele godine je zavlačio i nećkao se, umesto da je odmah rekao da neće igrati. I onda mediji ne bi mogli da piÅ”u svakog prokletog dana o tome. Da li treba da igra iili ne za repku je sada to već drugo pitanje, da li je to "obaveza" državljana u koju ne bih zalazio sada. Ali mislim da je on dao municiju novinarima da piÅ”u takve stvari o njemu.

@2CR4ZY
Oko ovoga se 100% slažem - "ball don't lie". KoŔarkaŔki kvalitet pokazuje na terenu, o tome nema tu Ŕta da se priča.

Ne mogu da poredim Jokica i Doncica jer niti su isti tip igraca niti su ista pozicija. A ni nemaju iste uloge u reprezentaciji. Sve je stvar ukusa sta vise volis. Timsku igru ili Soliranje i silovanje lopte. Obojica su vrhunski igraci e sad dal vise volis igru doncica sa 40+ gde uzme 20 suteva za dva a pogodi 12-13 ili ili jokicevih 20-30 poena gde omasi dva suta, ja tu biram Jokica jer se podredio ekipi. Kao sto rekoh stvar je ukusa.

Po meni mnogo gore od kladionica i Guarana je to Å”to je podržao Vučića. Da li je to uradio jer uopÅ”te nema predstavu kako je nama običnima ovde ili kao i Đoković to radi da bi jeftino pokukopavao najbolju zemlju i objekte da bi kasnije dalje razvijao svoj biznis ovde mi nije važno. Ni on ni Đoković me uopÅ”te ne zanimaju koliko god uspeha napravili i solo i sa reprezentacijom. A i od uspeha reprezentacije ja nemam niÅ”ta, samo će onaj žvalavi peder koji će u potpunosti uniÅ”titi ovu zemlju i to na kraju prisvojiti kao jedan od svojih uspeha i zamajavati glupi narod dok nam na kraju i vazduh jeftino ne proda stranim "investitorima".

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

KoÅ”arkaÅ”ka reprezentacije Srbije je pre odlaska na Evrobasket, prema predviđanju kladionica, bila prvi favorit za osvajanje zlatne medalje, dok je sada, nakon zavrÅ”ene grupne faze, treći.

1662753828819.png
Izvor:

Ako je ovo tačno, ne znam kako su ti profi ljudi koji prave kvote doŔli do ovoga, na osnovu čega? Šta je trebalo Srbija da uradi u ovakvoj grupi da bi bila prvo mesto na kladionici za osvajanje?

Na kraju krajeva, nije ni bitno, ali mi je eto zapala za oko ova vest. Setimo se samo poslednje dve godine NBA novinari i kladionice koji su najveće kvote davali Luki, Janisu, čak Lebronu i ne znam ni ja kome ispred Jokića za osvajanje MVP-a. ;)

Po meni mnogo gore od kladionica i Guarana je to Å”to je podržao Vučića. Da li je to uradio jer uopÅ”te nema predstavu kako je nama običnima ovde ili kao i Đoković to radi da bi jeftino pokukopavao najbolju zemlju i objekte da bi kasnije dalje razvijao svoj biznis ovde mi nije važno. Ni on ni Đoković me uopÅ”te ne zanimaju koliko god uspeha napravili i solo i sa reprezentacijom. A i od uspeha reprezentacije ja nemam niÅ”ta, samo će onaj žvalavi peder koji će u potpunosti uniÅ”titi ovu zemlju i to na kraju prisvojiti kao jedan od svojih uspeha i zamajavati glupi narod dok nam na kraju i vazduh jeftino ne proda stranim "investitorima".

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk
Otkud ti znas kako je njemu, mozda je morao da podrzi Vucica, mozda je bio primoran da snimi te reklame i kakve to veze ima?
Nije da to sto su Jokic i Djokovic podrzali Vucica imam nekakav efekat na narod, taj glupi narod ga vec godinama bira na izborima i on ubedljivo pobedjuje na njima... sad dal krade na izborima ili je narod jednostavno glup, ne znam, ali nama to nista ne menja.

Takodje isti djavo dal je on na vlasti ili neka druga lopuza, nama je uvek bilo isto i pre njega su razni bila na vlasti, pa nista nisu ucinili, nama je sudbina uklesana ko god bio na vlasti.

Zadnje, i Majkl Dzekson je bio pedofil, pa sta sad, ne trebamo da slusamo njegovu muziku, zbog toga ili ne trebamo da slusamo muziku homosexualaca?
ili ne slusati Dino Merlina zbog nekih politickih stavova koje je imao pre Hrista, dok je bio vruce glave?

Mene ne zanimaju te stvari, ja uzivam u njihovoj profesiji, a sta oni rade u svoja cetiri zida me ni najmanje ne zanima.

Sutra gledam Tur - Fra i Spa - Lit, a prekosutra Fin - Hrv i nase naravno :)

Obozavam ovu fazu, jer tu krece seca favorita... sutra sigurno ostajemo bez Turske ili Francuske, bez Spanije ili Litvanije, volim to da gledam, jer to znaci da nas ti timovi vise nece brinuti na turniru, naravno ako prodjemo dalje :)

i bas volim sto su iskalkulisani i prljavi spanci naleteli na najvecu nagaznu minu na turniru!

KoÅ”arkaÅ”ka reprezentacije Srbije je pre odlaska na Evrobasket, prema predviđanju kladionica, bila prvi favorit za osvajanje zlatne medalje, dok je sada, nakon zavrÅ”ene grupne faze, treći.

View attachment 6157
Izvor:

Ako je ovo tačno, ne znam kako su ti profi ljudi koji prave kvote doŔli do ovoga, na osnovu čega? Šta je trebalo Srbija da uradi u ovakvoj grupi da bi bila prvo mesto na kladionici za osvajanje?
Verovatno je u pitanju put do medalje koji smo dobili posle grupe koji je ubedljivo najgori.

Turci izgubise od Francuske, ono sto je bila umetnost izgubiti, jos imali Gobera sa 4 licne, 5 min do kraja, umesto da ga izbace, zadrzase ga do kraja utakmice iako je bio cak i produzetak :D
Fransucka pucala sama sebi u nogu, Jabusele im nije igrao zadnjih 5 min, iako je vec neko vreme njihov najbolji igrac.
Sudije opet ocajne, sva sreca ostetile su i jednu i drugu stranu podjednako.

Znaci idemo na francuze, ako pobedimo italijane.
Moram priznati da sam navijao za turke, jer mislim da bi njih lakse pobedili, nego francuze... ali koju divlju kosarku igra Turska, to su neki divljacki sutevi sa 9 metara i sutiraju samo trojke, za dvojke nisu culi... o izgubljenim loptama i glupim potezima da ne pricam...

Slovenci dobise Belgiju, drzala se Belgija iznenadjujuce cak do cetvrte cetvrtine, ali za vise nisu imali snage, bar su ih dobro isprebijali, kao sto se od njih i ocekivalo.

Last edited:
Jbg, izgubise litvanci od spanije, vodili celu tekmu i na kraju izgubili...
Ovi prljavi spanci bez amerikanca koji igra za njih (lorenzo braun) ne bi nista uradili, ali on i Garuba ih izvukli, i tako spanci se opet izvlace cak i sa ovoliko oslabljenim sastavom, no znalo se to i pre pocetka turnira da ce oni dogurati do finisha turnira, jednostavno su preplaceni na to...
Sad idu na hrvate ili fince, imaju prakticno obezbedjeno polufinale...

Jbg, izgubise litvanci od spanije, vodili celu tekmu i na kraju izgubili...
Ovi prljavi spanci bez amerikanca koji igra za njih (lorenzo braun) ne bi nista uradili, ali on i Garuba ih izvukli, i tako spanci se opet izvlace cak i sa ovoliko oslabljenim sastavom, no znalo se to i pre pocetka turnira da ce oni dogurati do finisha turnira, jednostavno su preplaceni na to...
Sad idu na hrvate ili fince, imaju prakticno obezbedjeno polufinale...
Trener jbg.

lele, ako Mijaljević i Sarenac budu zajedno prenosili i Srbija - Italija, kao sto sve juce i danas, pukli smo...
nadam se samo da ce Mijaljevića pozvati da radi onu emisiju pred nas duel, pa nece moci, covek se ne gasi i stalno lupeta nesto, pusti covece Sarenca da kaze nesto...

Osecam blagu tenziju kako se mec priblizava. Nadam se da su se momci dobro spremili i da ceo uci cvrsto i koncentrisano u utakmicu. Dakle, cvrsta odbrana, skok, i timska igra u napadu. Samo da sudije ne krenu da brljave nesto i bice to dobro.

lele, ako Mijaljević i Sarenac budu zajedno prenosili i Srbija - Italija, kao sto sve juce i danas, pukli smo...
nadam se samo da ce Mijaljevića pozvati da radi onu emisiju pred nas duel, pa nece moci, covek se ne gasi i stalno lupeta nesto, pusti covece Sarenca da kaze nesto...
Pa u Berlinu su obojica, ne može da radi emisiju [emoji846]

Toliko o tome da je nasa grupa bila najslabija. Vec dve ekipe su se plasirale u 1/4 finale a treba da igramo mi i Cesi (koji imaju male sanse) veceras.

Jesu loÅ” par, ali su simpatični kada im izađe ono malo ljudskosti - tipa kada Å arenac zajebava Mijaljevića kako je rekao pre meča da je Francuska apsolutni favorit (kada je delovalo da Turska prolazi), a onda se ovaj pravda... :ROFLMAO:

Back
Top Bottom