• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

🤘Metal🤘

@stale Zavidim ti, imaćeš sada široku paletu albuma da otkrivaš od The Stone i da pronađeš omiljeni. Zapravo iznenadio bi se da imamo dosta vrsnih bendova iz tog miljea, samo što nisu zastupljeni toliko u našim medijima pa često to ljudima promakne.

Pošto sam navikao na Nefasov glas u studiju, a čini mi se da sam jednom ili dva puta video njihov nastup sa njim, jer se on posle nekog vremena povukao od živih nastupa, pa su imali novog pevača pod maskom uživo, ali se vidi da je Nefas kompetentniji tekstopisac i njegova vrsta vokala mi sa svakim novim izdanjem dizala očekivanja da će ovo nastaviti da bude jedan od najdugovečniji i istrajnijih bendova koje smo iznedrili.

Ali da ne bude da imam nešto protiv Gladi, mislim da poseduje malo ravniji death vokal, ali je zato uživo mnogo bolji šoumen i ima odličnu interakciju sa publikom, sada nisam gledao da li je on napisao tekst za ovu pesmu, ali ako jeste vidi se poboljšanje naspram EP Kruna Praha.

Mislim da se iz te dve novine najvishe setjam guranja domatjih bendova, shto mi je bilo kul. Setjam se da su najvishe gurali May Result, Enjoy Sarma, i josh nekoliko bendova.

Gurali su i bendove cije su kasete/diskove prodavali. Secam se bas dosta "neutralnih" recenzija.

Gurali su i bendove cije su kasete/diskove prodavali. Secam se bas dosta "neutralnih" recenzija.
Ahahaha, da da da. Kasnije su krenuli da prodaju diskove i kasete tih bendova, pa su ih hvalili na sav glas. Mislim da su to radili sa 3-4 benda.

Poljska braća kanališu pustinju Arakisa.

Sve mi se ređe dešava da mi se dopadne metal album na prvo slušanje. Ovi Šveđani me uveriše da se još dobrih stvari može očekivati iz Švedske melo death kuhinje. Clean vokal je ponajviše doprineo da se zainteresujem, ali ima i growl-va, pa me to na momente podseti na Scar Symmetry ali ponovo jače i žešće. Bubnjar je mašinko, i gitaristi prave prelepe rifove koji se posle lako uklope sa refrenima. I naravno da je čitav album konceptualan i o mogućoj apokalipsi kojoj pokušavamo da uteknemo kroz putešestvijem u svemir.

Last edited:
MetalStorm je objavio rezultate za 2020 nagrade

Kakav kult Švedskog death metala, malo me sramota da pratim tu silnu death metal scenu (Entombed, Dismembered npr.) i da su mi ovi prošli ispod radara. Utegnut album, dobar kece, solaže i rifove samo rešataju i najprljaviji mogući klasični death metal vokal. I ovo je ladno skoro napunilo 30 godina mašala!

Kakav kult Švedskog death metala, malo me sramota da pratim tu silnu death metal scenu (Entombed, Dismembered npr.) i da su mi ovi prošli ispod radara. Utegnut album, dobar kece, solaže i rifove samo rešataju i najprljaviji mogući klasični death metal vokal. I ovo je ladno skoro napunilo 30 godina mašala!

Super zvuči. Vidi se da je matoro jer se čuju hardcore/punk uticaji :). Ja sam recimo čuo Grave tek pre neki dan prvi put, i dosta mi se svideo, ali ima dosta više gruva. Ali opet, ja slušam metal kao casual.

Uglavnom imam problem da odgovorim šta mi je omiljeno, ali za metal da me neko pita, to bi bez pogovora bio Blut aus Nord. Prvi dodir mi je sa Vindsvalom bila 777 trilogija. Odlično mi je legla zbog Godflesh zvuka, a kasnije me je Memoria Vetusta serijal oduvao. Izbacio je skoro novi projekat Forhist

Dobar izbor. Nisam slušao Forhist, ali će se proveriti sada preko vikenda, za black moram da budem u posebnom raspoloženju da bih ispratio. Ako ti se sviđa Godflesh, overi i rane radove Pitschifter-a dok su izdavali za Earache records.

Grave su takođe tate. Na dobrom si putu, samo lagano istražuj i nemoj da se žuriš. (y)

Piknik je alias/bend čestitoga gospodina Miroslava Majkića iz Novoga Sada. Kopao sam po svojim domaćim fizičkim izdanjima i videh Dembelana drugi album u Piknikovom blesavom opusu, pa rekoh da se malo podsetim da li to valja kao i dana kada sam ga vrteo prvi put.

Miroslava sam upoznao jednom na svirci Pero Defformero pre skoro decenije ako se ne varam, razgovor je trajao 15 minuta, ali se sećam da sam se kidao od smeha i pošto smo ga završili.

Prateći ono što su izgradili razni industrial-metal-punk muzički puleni američke scene, uz evidentne uticaje on uspeva sa Piknikom da ubaci socijalne i crnohumorne teme koje se tiču nas, koje su nažalost i dalje aktuelne.

Novi singl The Stone koji najavljuje album koji izlazi krajem Marta. Imao sam rezervisanost pri promeni vokala i glavnog tekstopisca Nefasa, ali me ovo podsetilo u suštini kako i Glad ume da opleve mračne besede kao sa May Result-om.

nije lose, mada The Stone nikad nije bio moja soljica caja, dopadaju mi se pojedine pesme i odlicni su mi tekstovi novijih nekoliko albuma
bas me zanima kako bi May Result sad zvucao da je imao evoluciju kao The Stone. njih sam kao klinac vise voleo, mislim da je njihov "u slavu rogova nasih" bio prvi album koji sam kupio u pokojnom Mordoru

Voleo sam Thyrfing bash mnogo. Tamo negde 2000. ili 2001. godine sam smarao jednu shvedjanku na ICQ da mi prevodi Vargavinter :ROFLMAO:
Lepo je chuti da rade neshto novo. Fino kida ovo.

Back
Top Bottom