• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PSP Замјена екрана на PSP

Ako ce da budu kvalitetne kao prva epzota sedmice nemam nista protiv.

Је ли уобичајна појава код свих PSP 3000/30004 дисплеја да се појављује interlace код помичних објеката? Примјетио сам са ликовима у играма, када се крећу, да се јавља интерлејс, односно постају "линијасти" преко себе. Видиљво је и у менију, када се шалта, на иконицама. Замјенио сам екран на овом, па чисто се питам да ли има везе са тим али колико видјех на нету, доста је раширена појава била код поменутог модела.

Је ли уобичајна појава код свих PSP 3000/30004 дисплеја да се појављује interlace код помичних објеката? Примјетио сам са ликовима у играма, када се крећу, да се јавља интерлејс, односно постају "линијасти" преко себе. Видиљво је и у менију, када се шалта, на иконицама. Замјенио сам екран на овом, па чисто се питам да ли има везе са тим али колико видјех на нету, доста је раширена појава била код поменутог модела.
Nisam imao 3k seriju samo 1 i 2. Ne sećam se interlacinga ali se video ghosting.

Ghosting je елиминисан на 3000 серији али се појавио овај проблем са интерлејсом, наводно. Прецизније, моје питање је да ли се могао појавити од самог замјенског дисплеја? Писао сам у овој теми, замјенио сам онај оштећени. Све ради како треба, чини ми се. Само овај проблем постоји, што не знам уопште да ли има везе са конкретно замјенским или је генерална фалинка свих 3к модела.

On its release, a problem with interlacing when objects were in motion on the PSP-3000 screen was noticed.[66] Sony announced this problem would not be fixed.[67]

Prošlo mi je dosta PSP 3K modela kroz ruke i svi su imali taj 'problem', na nekim doduše prilično manje nego na ostalim; pretpostavljam da je do različitih dobavljača panela i koliko mi je poznato ne postoji metod za identifikaciju izvana. Go ima najbolji ekran od svih modela.

И ја се не сјећам да сам то виђао на предходном фабричком екрану, а сада сам одмах примјетио. Јбг, још један разлог зашто нисам требао допустити да се оштети.

Čini mi se da je polomljen PSP 1K i novi IPS ekran odlična alternativa.

Узео сам још један 3004, налетио ми јефтино. Проблем са интерлејсом је исто присутан. Међутим, примјетио сам још нешто чудно. Приказивање било каквог слова, елемента на црној позадини повлачи и посвјетљавање екрана, односно екран да би приказао макар и једну бијелу тачку, знак интерпункције, на потпуно црном екрану мора да посвијетли читав екран. То ми одступа од мог предходног PSP-а гдје тога сигурно нема.

На примјер, у GTA: LCS када иде учитавање, блинкује натпис "Loading" у горњем десном углу. На старој конзоли само та слова блинкују, односно "пулсирају" у свјетлини, а на новој читав екран заједно са њом из тамно црне у свјетлије црну. Тако је и у другим играма.

Знате ли о чему се ради? Конзола је отварана, фали етикета преко шарафа, испод батерије.
Постоје ли кинези за 3004 модел? Примјетио сам и да је слика мало жуткаста у односу на други модел, директно сам игру упоређивао на обије конзоле. Можда чак и мааааааалкице мутнија. Или је у питању још нека разлика између добављача дисплеја, које је помињао @Omega ?

Mislim da ima varijacija u tim panelima, vjerovatno je bilo više proizvođača.

Link je u ovom videu ali mislim da je 'sold out' kako sam vidio neki dan:

Постоје ли икакве замјене, кинези за 3004?

Back
Top Bottom