JackRaid04
Deus Ex Manjina
- Reaction score
- 5,374
Urlaaaaaaaam

Zapravo je meni tad već to bilo maks izlizano, igrao sam na izlasku i ono što mi se svidelo najviše bio je production value kao i max ozbiljno hendlovani sinematici, najbolje do tad kod Noti Doga, vrhunski dramski momenti itd...dakle izvedba pre nego tematika. Tako da mislim da nisi tu mnogo izgubio, više je bilo radikalno za video igru kako su pristupili sa pričom nego što su nešto bili mnogo originalni oko tematike imao si tad i filmove i igre približno sličnih elemenata...Znam kad sam video prvi gejmplej na E3 pomislio sam brutalno a ambijent provaljen....iako je tlou hronološki možda za iste bio pionir.

Radi izbegavanja spoilera, pišem ovde...
konačno mogu da se upišem na listu onih koji su odigrali The Last of Us kec (+left behind).
uspeo sam da se ne spoilujem, pa sam doživeo priču i dešavanja, što bi rekli u potpunosti.
ipak, kulturološki mislim da sam kasno odigrao igru. cela ta zombi tematika je eksplodirala u protekloj deceniji+ i neki elementi su već viđeni i na drugim mestima, iako je tlou hronološki možda za iste bio pionir.
obrni okreni, ovo je jedan vrlo lep i kompletan paket. igra i dalje izgleda jako dobro, a isto tako i radi na ps5, logično
tehnički je sve odlično skockano, pored grafike i sinematičnog zvuka, tu su i dobro napisana priča, kao i živahni likovi sa vrhunskim voice actingom. najprostije rečeno, nešto što smo i navikli od naughty doga.
sami gameplay elementi su bazični, donekle limitiriani u odnosu na npr uncharted, jer je više sve fokusirano na stealth i survival. koristio sam stealth koliko sam mogao, ali se nisam previše cimao i draže mi je bilo da rešetam neprijatelje na razne načine kombinovanjem svih oružja i bombi. u drugom delu igre joel već postaje killing mašina.
obzirom da generalno ne volim da igram survival horor igre, jer mi ne prija pojava anksioznosti u određenim situacijama, dve situacije su mi se urezale
drugi bloater u igri ako se ne varam, lokacija podrum hotela.
radio je panic mod dok nisam pobio stalkere, a onda tenzija optrčavanja oko bloatera i lagano guljenje dok ga nisam konačno ubio.poslednja borbena sekvenca u left behind, u mallu ispred lokala u kome leži joel.
kreće kada prvi put ellie pokuša da podigne rolo vrata, masivni talas davidovih majmuna, sve sam ih odstreljavao relativno uspešno pištoljem i lukom i strelom iz lokala pored, međutim jedan od njih mi se prišunjao sa leđa i odvalio mi health na 10%, dok me u istom trenutku saleću dvojica koji su se probili u međuvremenu, meni ostao jedan metak i dve strele, a u tom trenutku kreće talas clickera i stalkera, SAMO ŠTO NISAM BACIO JOJPAD!
filmski uspevam da headshotujem jednog majmuna pištoljem, dva clickera i stalker prilaze drugom majmunu, ja bežim ka stepenicama na kraju lokala, brzo se penjem na sprat, vidim treći majmun upada u lokal, uspevam da ga stealthujem nožem u trenutku kada zatičem zombije kako se penju na sprat! brzo trčim iza najbližeg zaklona, what do! u deliću sekunde vadim molotov dok su još grupisani na vrhu stepenica, bacam i molim se da ih vatra zahvati sve, uspeva mi, vadim medkit, strasno držim R2, čujem kako ellie izbacuje pobednički urlik i konačno guzovi kreću polako da se opuštaju...
da sam zamišljao, ne bih mogao ovo da smislim.
prvo što sam pomislio po završetku igre je kako li su ljudi ostali zatečeni nakon onog kraja i bez ikakvih vesti da će biti nastavka u narednih par godina
generalno sam veoma zadovoljan igrom, svakom bih preporučio, ako je iko ostao do sada da nije igrao
sve u svemu ostavljam dvojku za narednu godinu. treba mi malo opuštanja, a i ne volim da igram iste igre jednu za drugom...
Javi se ako oces da ti pozajmim disk nastavka. Terapija ti ne gine kada odigras 
ne brini čoki, pripremio sam se za nastavak, čeka u libraryju![]()
Svi znaju koliko ja ne umem da pucam sa gamepadom, ali sem jednog dela sa Abby, ne sećam se da sam bilo gde zabo da ginem više puta. Doduše, gyro je pomogao da pucam bolje.T si pro bašSvi znaju koliko ja ne umem da pucam sa gamepadom,
Nisi sigurno gori od mene tj definitivno nisi gori od meneSvi znaju koliko ja ne umem da pucam sa gamepadom,

Dakle, brzina kojom se sve odvija u igri padne sa FPSom. Sretja pa je to samo u dva nivoa, inache bih bio besan.
Samo jedna cura konstantno ima male grudi. Pored toga, kamera ume da bude chisto govno, ali umem da bijem bez da znam gde se protivnik nalazi.