• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 PlayStation 5 Console Info - hardver, os, softver, vesti

uff mogo bi taj lineup sto se mene tice

ja se neckam za taj Mortal Shell vec sto godina...svaki popust kliknem buy pa se onda predomislim
imam trip da je dobra igra, barem ono malo nonspoiler gameplaya sto sam sebi dopustio da pogledam

lego dc villians je valjda dobar isto? ako nesto valja u DC to su zloce:) nismo kliktali neku lego igru jako dugo...mozda izdrzimo par sati

Prošlo je godinu dana od izlaska PS5, a imam konzolu tamo od maja/juna. Nisam se nešto naigrao, što zbog nedostatka vremena, što zbog nezainteresovanosti za trenutne ekskluzive.

Ali sada nakon godinu dana od izlaska, sve što osećam, takozvani gut feeling, je da sam očekivao više od konzole - prvenstveno hardvera.
Nije mi jasno kako je moguće da sada postoje igre, dakle u prvoj godini od izlaska, gde već sada imate modove u najpopularnijim igrama gde morate da birate između performansi i lepote (recimo Miles Morales, kasnije su dodali 60FPS sa RT, kao treći mode u kojem sam i na kraju igrao igru). Ako ova konzola treba da bude dovoljno jaka za sve grafičke izazove za narednih 6-7 godina, kako je moguće da se već stiglo do maksimuma gde se prave kompromisi?

Ja se stvarno nadam da je to zbog neznanja developera, iil zbog pravljenja igara za staru generaciju i novu, da još uvek ih vuče taj teret na dole, da se još nisu oslobodili ograničenja starog hardvera. Vreme će pokazati naravno.

Utiska sam da je do ovog maksimuma iskorišćenja hardvera, kada biramo izmedju performansi i kvaliteta i pravimo kompromise/tradeoff, trebalo da dodje mnogo kasnije.

Ako day one igru posmatramo, kao što je maltene bio Miles Morales, nekako mi je čudno da konzola koja je još "vruća" iz fabrike, da ta konzola ima probleme da izgura sve u full rezoluciji i max detaljima. Čim sam video te modove i biranje kvaliteta i performansi, malo sam se razočarao, jer hype je bio dosta veliki.

Prošlo je godinu dana od izlaska PS5, a imam konzolu tamo od maja/juna. Nisam se nešto naigrao, što zbog nedostatka vremena, što zbog nezainteresovanosti za trenutne ekskluzive.

Ali sada nakon godinu dana od izlaska, sve što osećam, takozvani gut feeling, je da sam očekivao više od konzole - prvenstveno hardvera.
Nije mi jasno kako je moguće da sada postoje igre, dakle u prvoj godini od izlaska, gde već sada imate modove u najpopularnijim igrama gde morate da birate između performansi i lepote (recimo Miles Morales, kasnije su dodali 60FPS sa RT, kao treći mode u kojem sam i na kraju igrao igru). Ako ova konzola treba da bude dovoljno jaka za sve grafičke izazove za narednih 6-7 godina, kako je moguće da se već stiglo do maksimuma gde se prave kompromisi?

Ja se stvarno nadam da je to zbog neznanja developera, iil zbog pravljenja igara za staru generaciju i novu, da još uvek ih vuče taj teret na dole, da se još nisu oslobodili ograničenja starog hardvera. Vreme će pokazati naravno.

Utiska sam da je do ovog maksimuma iskorišćenja hardvera, kada biramo izmedju performansi i kvaliteta i pravimo kompromise/tradeoff, trebalo da dodje mnogo kasnije.

Ako day one igru posmatramo, kao što je maltene bio Miles Morales, nekako mi je čudno da konzola koja je još "vruća" iz fabrike, da ta konzola ima probleme da izgura sve u full rezoluciji i max detaljima. Čim sam video te modove i biranje kvaliteta i performansi, malo sam se razočarao, jer hype je bio dosta veliki.
Zaboravio sam kakav ti je konzolaški staž ne zameri, ali otprilike je oduvek bilo kako prolazi vreme - hardver se sve bolje i bolje iskoršćava dok na kraju nije masterovan na maks i izlaze igre generacija i svetska čuda kao GOW 2 i Last of Us 2. U KONTEKSTU TOG NEKOG SISTEMA PRIČAM JEL. Na PC uvek ima jače i bolje u datom momentu.

E sad PS5 nemam i neću ga imati skoro, nisam ga još ni probao lajv tako da ovo pričam generalno u smislu ako PS5 bude imao nekakav PRO edition ko što je imao PS4 onda je to neka druga priča....Očekujem recimo da Spajdermen 2 bude izuvanje na konzoli u svakom smislu posebno kad uzmem u obzir koliko je Insomniac sa igrama iz tog serijala postigao na PS4...Za ostale naslove nm pojma čekam pratim nadgledam...

Zbog svega toga mi je lepše da igram crossgen ekskluzive na PS4 i gledam kako se cedi maksimum iz konzole koju već imam nego da se dovijam kako da nabavim i preplatim PS5.

Meni je ipak lepše da igram igre na PS5 koji sam platio (tj dodao) 80€ kada sam prodao PS4 Pro i eksterni HDD. :)

hardver je jak, problem je u tome sto se guraju zahtevene stvari, 4k i rt. ok za rt ali puni 4k je cist bullshit, uz dobar upscale i aa slika bi bila ostra i cista, koga briga za broj piksela...takodje verovatno ce biti pro-a, taj mid gen upgrade koncept se pokazao kao uspesan.

Netačno. Da si igrao/video brzine učitavanje u igrama tipa GoT, RE Village, R&C Rift Apart, DeS, Spider-Man Miles Morales, Returnal (ovo su samo neke od za koje znam da su učitavanja baš brza) ne bi to pisao.

Većina devolpera se neće cimati da pravi drugačiju verziju igre između dve konzole sličnog hardvera,
najjednostavnije im je da prave sve potpuno isto nego da ikorišćavaju prednosti jednog hardvera u odnosu na drugi.

Što se tiče iskorišćenosti hardvera za sada, konzole su tek godinu dana na tržištu i još uvek je preko 90% igara cross gen, tako da za sada nije očekivano maksimalno guranje hardvera, mislim da tako nešto može da se očekuje za oko 2-3 godine i to uglavnom od 1st party timova.

Last edited:
...ako nista ps5 barem ima jednu igru koja gura novi hardver, ratchet&clank

Back
Top Bottom